Premium Beautiful

Monday, August 16, 2010

Souvenirs!!

Koleksi Magnet Peti Ais


Sekarang dah jadi hobi I kumpul magnet peti ais bila gi melancong. Masa first gi Korea dulu tak dan nak pikir nak beli ni dan collection pertama bermula kat Paris.



Yang ni beli kat Amsterdam





Yang ni beli kat Holland. nice one..


Masa transit kat Bangkok on the way to Sydney. Aqmal dah siap letak gambar dia.
Negara Kanggaroo and Sydney Opera House.

Koleksi magnet dari Tokyo. Haa.. banyakkan.. I adore yang gambar Gunung Fuji tu sebab masa gi sana memang tengok Mt Fuji yang memang pemandangan sangat menarik

And yang ni I beli kat Beijing. Gambar istana maharaja. And this is my collection of magnet.

Koleksi Cenderamata

On the way to Sydney, we all transit to Bangkok Airport and I sempat sambar benda ni.


Wooden Shoe


Effel tower from Paris. Kebanggaanku

Yang ni beli kat Holland di perkampungan kincir angin. Kat situ sempat tengok orang buat cheese. umm yummie..




This thing I beli kat Sydney , jam, plaque and piring.



Ini sushi getah dan masa singgah solat kat masjid Tokyo sempat beli dulang dari Parsi.




Boleh teka kan I beli kat mana? One of the 7 wonders in the world, beli masa gi Beijing. Beijing ni sebelum pegi ingat adalah sebuah negara yang sedang membangun tetapi rupanya negara canggih jugak.





A clock from Sydney.




Also from Sydney. Beli kat factory outlet.




Negara pertama yang pergi iaitu Korea. Ni merupakan lapik cawan( cantik, tak sampai hati letak cawan). Sebenarnya I beli banyak jugak tapi dah bagi kawan-kawan. Apart from this, ada jugak pencil box dari kain, chopstick dalam sarung kain.



Lepas Korea, then pergi Paris. So kitorang ambik peluang gi Holland, Belgium dan Amsterdam sekali. Rugi rasenya kalau tak gi. Alang-alang dah sampai kan.. Ini wooden shoe beli kat perkampungan Holland tempat yang ada kincir angin tu.




Ni purse untuk letak syiling beli kat Tokyo. Dia punya purse sama warna ngan ni I dah bagi member.


Mirror, mirror on the wall, who's the luckiest in the world...

Yang ni pulak beli kat dalam Disneyland, pen karikatur and Minnie mouse.

Koleksi beg dan sarung tisu from Beijing

Yang ni pun beli kat dalam Disneyland, bekas isi popcorn, cantikkan!!
Alang-alang dah masuk Disneyland, beli Mickey mouse, yang bestnye dia boleh keluar muzik bila tekan kat perut dia. Ammar suka sangat dengan toy ni.

Untuk my girl, beli Minnie mouse, pinkish and comel.

And this one from Sydney, koala bear and apa haa?
Koleksi apron



Yang ni beli kat Beijing, China. Ada kawan I borong ni sampai berdozen untuk buat souvenir kat kawan-kawan. Ia di buat oleh orang China utara (dekat Mongolia kot). Ada satu cerita pasal apron ni, ada rakan kongsi I beli sampai 2 dozen untuk bagi kat kawan-kawan dia sampai kitorang panggil dia saudagar apron.



Ini pulak apron dan sarung tangan beli kat Sydney, Australia. Cantik sangat sampai sayang nak guna. I simpan je..



Ni pulak apron beli kat Holland. Memang I guna ni kat rumah. Bila ingat balik, sayang le pulak. Tak tahu bila lagi dapat gi Holland, cantik sangat tempat tu.



So end of my souvenir's collection...kalau anda ada hobi lain masa gi melancong, boleh share ngan I...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails