Premium Beautiful

Thursday, April 29, 2010

Free Holiday Korea 2008

Salji tengah lebat ni. sejuk sangat tapi sebab kat Malaysia takde, tahan je la.

Sempat lagi gi shopping kat Sinchon sebelum balik. Orang Korea ni dia takkan bagi diskaun langsung dan harga memang dah fix. Tapi barang diorang kualiti tinggi oooo

Ini last day nak balik. Nak jadi rezeki, pagi-pagi dah dapat salji turun. Bestnya.


Ini maharaja dan permaisuri Korea version melayu sebab takdak pulak jumpa orang Korea kulit sawo matang.


Ini pulak kitorang sempat masuk School of Kimchi, iaitu makanan tradisi masyarakat Korea. Sampai ada sekolah. Korean are much appreciated their tradition. Every Korean are taught how to made this. Siap bawak balik lagi. Jangan risau memang halal.


Ni kat Everland macam Disneyland la. Ngerinya naik roller coaster!! macam nak terkeluar isi perut.

Ni jalan-jalan waktu malam kat pasar malam Nangdaemon. Nama saja pasar malam tapi sebenarnya building 6 tingkat. Open from 6pm to 3 am every day. Jenuh berjalan. 70% memang barang orang perempuan. Ishh kalau berniaga barang pompuan mesti laku punya.


Tu dia, tengah belajar pegang ski. majority cnfrm jatuh punya.



Ni hotel tempat kitorang menginap. Somebody told me bayaran per night pun dekat rm1000. Sumber ni boleh dipercayai coz bapa dia pernah tinggal di sini. Kita dengaqpun dah terbeliak bijik mata coz kalau nak spent sendiri jangan haraple. Banyak lagi benda lain boleh buat dengan duit sebanyak tu.





Ni first time tengok salji. Real punya, sampai sanggup jemput dan rasa kat mulut.






Korea 2008

tempat kita orang melantak. Sedapnya roti nan dia macam gebu sangat dan lembut. Kuah dal dia memang sedap gila.


Korea merupakan titik pertama episod melancong ke luar negara. Pengalaman yang tak dapat dilupakan seumur hidup. Semasa nak pergipun macam tak percaya dah melayakkan diri untuk melancong. Yang paling best, semuanya ditanggung beres dari tiket penerbangan, penginapan hotel 5 bintang, luxurious food and beverage and of course free transportation. U la..la..

Kategori Insan

Ada 3 jenis kategori insan dalam dunia ni. Yang pertama ialah yang dok cari-cari peluang tapi tak jumpa peluang yang lebih baik, jadi dok bertahan dengan apa yang ada. Yang kedua adalah orang yang dapat peluang tapi dok nak fikir, nak tilik kembali dan nak kaji sedalam-dalamnya tanpa menyedari masa telah jauh meninggalkannya dan masih lagi dok berfikir kerana takut hendak mencuba. sebenarnya kita tak rugi apa pun kalau kita mencuba. Golongan ke tiga adalah yang terus merebut peluang dan buat sehabis baik dan mengikut prosedur amalan dan meniru orang yang telah berjaya. jika kita berkawan dengan orang yang berjaya confirm kitapun akan terkena tempias kejayaan orang tersebut.

Ada pepatah Arab mengatakan jika kita berkawan dengan penjual minyak wangi, sedikit sebanyak badan kita pun akan berbau wangi kerana terpalit dengan wangian tersebut. Tetapi jika kita berkawan dengan tukang besi, badan kitapun akan terkena dengan percikan besi dan boleh jadi luka. Masa kita kecik dulupun ibu bapa kita sentiasa berpesan supaya kita pilih kawan yang baik, moga-moga kita pun akan mengikut tabiat yang baik.

Anak-anakku



Ni gambar anak sulung lelaki aqmal, ke dua aiman fatihah dan yang ke tiga akhtar hakimi. aqmal is in form 2, aiman in standard 6 and hakimi standard 3. they are such a good kids and i luv them so much.




Ini pulak gambar anak bongsu (setakat ni le) ammar. 5 years old and quite an active boy. He goes to tadika nearby.

Wednesday, April 28, 2010

Introduction

Salam. saja je nak try buat blog sendiri. Orang lain boleh buat takkanla kita tak boleh. Dalam zaman celik IT ni tak salah kita mencuba membuat sesuatu yang baru dan lain daripada biasa. dengan cuma mencuba-cuba maka terbinalah blog yang tak seberapa ni. I welcomed all the comments that of course will improve my blog.
Related Posts with Thumbnails