Premium Beautiful

Wednesday, June 26, 2013

OMG Diamond Advanced Program


Baru baru ni OMG telah menganjurkan program untuk Diamond iaitu dari pangkat ke 3 ke atas. Peserta mestilah dari ahli OMG sendiri dan telah berpangkat Diamond Sales Manager. Penyertaan adalah dari seluruh Malaysia. 

Objektifnya adalah utk memberi ilmu asas kepada para diamond utk bergerak maju bersama kumpulan. 

Kursus ini telah diadakan di Cherengin Hills Spa n Resort di Janda Baik, Pahang. Suasana kekampungan di sini memang best dengan pemandangan yg menarik, nyaman dan sunyi. 


Mug utk cenderamata peserta


Juga cenderamata peserta, pen khas..









Bersama Cdm Juliana Hamzah, our mentor yg initiate this program.




Me b4 the presentation, tengah berdebau hihihi



Biz Planning 2013....


Pasangan ideal, orang kuat OMG...





Sambil tu sempat gak buat Selamat Hari Bapa' to semua bapa yg hadir..

Sokongan padu dari Cdm yg hadir menemani biz partners....




Alhamdulillah, selesai program untuk para diamond. Moga segala ilmu yg dikutip dapat diaplikasikan untuk kita jadi lebih baik...Wish u all the best of luck in your future undertakings..


Tuesday, June 11, 2013

Tips untuk berjaya!



Alhamdulillah, ada kesempatan nak tulis sikit di hening pagi ni. Saja teringat selama buat biz ni selama 5 tahun nih, akak memang naik dengan produk kesihatan dan kecantikan sebab kalau tak penting orang tak beli punya. Bayangkan mancis yang harganya lebih kurang singgit sekotak tu, cnfrm takde dalam handbag orang pompuan sebab tak perlu. Tapi kalau gincu aka lipstick yg harganya kadang kadang berpuluh hinggit atau beratus tu pasti ada sbb barang keperluan pompuan.



So dlm biz ni, kita  ceritakan kelebihan produk dan memang biz ni lebih berpaksikan produk bukannya skim cepat kaya atau apa apa skim. kalau berniaga tapi takde ilmu produk memangle takleh jalan..Nak kekal lama dalam biz memang kena ada ilmu. Janganla salahkan biz tak jadi kalau kita tak buat 'homework'. 

Insha Allah kalau kita sabar, ikhlas, istiqamah (memetik kata kata seorang rakan) dan tiru orang yang telah berjaya dalam biz yg diceburi tu..kita pasti berjaya! Yang ditiru tu bukannya cara pakaian atau lifestyle tapi tiru tindakan dan cara kerja mcmna mentor kita berjaya..

Yang penting adalah perjalanan menuju kejayaan dan kita menikmati the journey to success....



Segala yang baik tu datang dari Allah, yg lemah adalah dari kelemahan diri sendiri.. Wallahualam.

Sunday, June 9, 2013

Bio Velocity Sleep Mate

Testimoni BVSM

Baru baru ni bersembang ngan kawan yang maknya baru kena stroke/ lumpuh sebelah kanan. Jadi bahagian sebelah kiri langsung tak boleh gerak. Bergegas beliau balik kampung untuk menghantar BVSM ni.
Then atas tuntutan kerja, selepas 2 hari maka beliau pun kembali ke KL. Maknya di kampung terpaksa ditinggalkan atas jagaan saudaranya. Lepas seminggu menggunakan BVSM, beliau me dapat khabar yang mak beliau sudah boleh bangun Dan mengupas kelapa untuk buat gulai...

Alhamdulillah beliau sangat berterima kasih kpd BVSM dengan izinNya maka mak beliau sudah boleh bergerak seperti biasa..







Friday, June 7, 2013

Better Late Than Never : Paris Vacation...

Memang betul betul terlewat nih upload bulan Mac punya trip Ke London n Paris actually but hari tu akak dah update London punya pic. Ini kali lah akak gi Paris for the 2nd time. compare gi dulu 5 tahun lepas , pic tu sangatla naive...enjoy k



Kitorang naik eurotrain from London. Punya excited giler coz dikhabarkan dia punya kelajuan is 300 km/hour. so bayangkan naik sejam jer dah sampai dari KL ke Bukit kayu Hitam..


Bergambar ramai b4 the great xperience in my life..


Sabar menanti...
Selepas 2 jam setengah maka sampaila ke Paris..

Dalam train yg kelajuannya 300km/jam..


sampai terus pergi makan dulu..sedap weii


Posing rounding...














Bergambar dengan semua OrangeManiaGroup...























Walaupun hujan renyai tapi enjoy sangat..


salji turun weiii


Love this pic,,lepas shopping kat kilang perfume de Fragonard..


Di depan restoran. dah banyak berjalan n dengan cuaca sejuk..laparla sangat..


Very warm here...


 Best sangat roti nan dia. Very lembut n gebusss


One of my fav pic..


Bestnye baling baling salji..


And this is my very fav picture. so nice dengan background...


 

Shopping time kat La fayette..

that is for now. more is coming for free vacation..kalau nak rasa pengalaman yg sama, bolehla pm or whatsapp for details 0193882369..jom kita round the world..












Related Posts with Thumbnails