Premium Beautiful

Tuesday, August 24, 2010

Penjagaan badan

Obesiti bermaksud keadaan berat badan berlebihan atau overweight.

Kecantikan bagi seorang wanita merupakan aset yang sangat penting. Setiap wanita mahu mengekalkan kejelitaannya untuk sepanjang hayat namun ramai tidak dapat berbuat demikian kerana dilanda obesiti.
Keadaan lemak yang berlebihan di bawah ketiak.

Obesity increases the likelihood of various diseases, particularly sakit jantung, type 2 diabetes, kesukaran bernafas ketika tidur, kanser, and osteoarthritis. Obesity is most commonly caused by a combination of excessive dietary calories, lack of physical activity, and genetic susceptibility, although a few cases are caused primarily by genes, endocrine disorders, medications or psychiatric illness. Evidence to support the view that some obese people eat little yet gain weight due to a slow metabolism is limited; on average obese people have a greater energy expenditure than their thin counterparts due to the energy required to maintain an increased body mass

Excessive body weight is associated with various diseases, particularly cardiovascular diseases, diabetes mellitus type 2, obstructive sleep apnea, certain types of cancer, and osteoarthritis.[2] As a result, obesity has been found toreduce life expectancy. Obesity is a medical condition in which excess body fat has accumulated to the extent that it may have an adverse effect on health, leading to reduced life expectancy and/or increased health problems. Body mass index (BMI), a measurement which compares weight and height, defines people as overweight (pre-obese) when their BMI is between 25 kg/m2 and 30 kg/m2, and obese when it is greater than 30 kg/m2.


Ni gambar orang kurun ke 16. (sekarang 21). Saiz badan pada masa itu menandakan kekayaan yang dimiliki mereka. maknanya kalau lagi besar, maka lagi kayalah orang tu. Tapi pada masa sekarang falsafah ni dah tak boleh pakai kerana lebih obes badan seseorang itu menandakan penyakit yang lebih banyak. Jadi untuk n kesihatan kita dinasihatkan untuk menjaga berat badan masing-masing.

Obesiti akan mengundang penyakit lain seperti sakit jantung, darah tinggi, kencing manis dan sebagainya. Penyakit-penyakit ini boleh merosakkan sistem tubuh kita. Lalu ramai yang mengeluh kesal kerana nasi sudah pun menjadi bubur. Potongan tubuh yang langsing dan wajah yang cantik kini hanya tinggal kenangan belaka. Bolehkah ia dipulihkan semula? Sudah tentu boleh jika anda memulakan langkah yang betul.

Sanggupkah kita menelan ubat yang pelbagai atau pil kurus. Tidak adakah side effect atau bahan kimia yang terkandung dalam ubat-ubatan ini?


Antara cara yang dicadangkan disini ialah pemakaian Premium Beautiful yang telah terbukti boleh mengurangkan berat badan dan juga membentuk badan secara serta-merta. Kandungan Far Infra Rednya membantu dalam pengaliran darah, pengawalan suhu badan, membuang toksik, membakar lemak, menghilangkan senggugut, fibroid, cyst dan juga boleh mengesan kanser.Hasilnya menakjubkan!!


Pasti anggun dengan memiliki badan begini anda akan kelihatan menarik menggayakan baju raya kali ini. Sempena dengan promo musim raya ini, dapatkan set Premium Beautiful anda cepat dengan hubungi 012-2833801, sms atau e-mail kesidang_f@yahoo.com.

Anda juga boleh menonton rancanagan Gadis Melayu Musim ke-3 yang ditayangkan di TV9 sekarang pada setiap malam Sabtu. Semua peserta dan krewnya dihadiahkan satu set korset PB ini. Ini juga menandakan yang PB telah diiktiraf sebagai pakaian dalam yang berprestij dan berjenama. Ia juga merupakan perintis pakaian dalam bagi wanita. Produk Superbrand ini telah bertapak 15 tahun di malaysia dan memang terkenal. Siti Nurhaliza pun dah pakai dan our Permaisuri pun memang ada korset ni.Sebarang pertanyaan dan rundingcara dan cubaan adalah percuma.

Adios!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails