Premium Beautiful

Sunday, May 29, 2011

Precious moment with Anak-anak Darul Izzah!!

Sebagai aktiviti tambahan untuk menyucikan jiwa, Group Cdm Jue Oren Mania telah menganjurkan satu aktiviti menghulurkan bantuan (kan tadi dah sebut!) kepada Rumah Anak Yatim yang julung kali diadakan tetapi walaupun 1st time, respon sangat menggalakkan (dalam bentuk kutipan wang) walaupun dalam 3 hari saje...



Pada awal pagi dah ambik tenaga kat McD...tengokle mulut semua orang penuh especially Jihan tuh...



Bergambar sebelum memulakan perjalanan...amboi manjenye .....


Then sempat stop singgah kat Lanchang ...




Baru sampai...bekerjasama pindah barang...



Anak-anak Darul Izzah bergambar bersama sumbangan makanan.....


Dalam keseronokan kita menjalani kehidupan ada insan lain yang memerlukan khidmat kita...

Memang pengalaman yang sangat mengujakan kerana akak teringin sangat nak pergi....






Bergambar sebelum balik..











DDM Aini Dan DDM Jihan...tengah tunggu turn ambik gambarke...




makan time...seronok sangat tengok diaorang makan... kata adik ni.. KFC favouritenye...




Bergambar dengan Haiza, Nor dan Miza...





Dalam perjalanan balik, sempat pekena ABC dan lincikang kat Genting Sempah...anyway today is really enjoyable moments but on the way back kami dapat tahu tentang tragedi tanah runtuh kat Hulu langat...terase sangat...al fatihah kepada mangsa-mangsa..semoga ditempatkan bersama orang-orang yang beriman...


Sunday, May 22, 2011

PREMIUM BEAUTIFUL: DARE TO BE THE MILLIONAIRE: Alhamdulillah Saya Layak Ke Hong Kong

PREMIUM BEAUTIFUL: DARE TO BE THE MILLIONAIRE: Alhamdulillah Saya Layak Ke Hong Kong: "Walaupun baru 2 bulan menyertai network bisnes HAI-O saya berjaya layak mendapat percutian percuma tajaan HAI-O marketing.........semua atas usaha dan galakan dari pemimpin saya DDM Khairul dan Hamidah. Terima kasih diucapkan. Saya juga layak membawa rakan kongsi saya SSM Mazraidah ke Hong Kong. 2 Bulan bisnes Hai-O saya ke Hong Kong ...........fikirkan lah. Berkat kegigihan group ini lah saya sertai untuk berjaya.............alhamdulillah. "





Ini adalah petikan dari blog SSM Suraida yang akak ambik.. satu lagi contoh orang yang tak pernah buat biz tapi bila dah dapat terus ambik peluang dan beliau memang enjoy dengan apa yang telah beliau dapat...





Beliau hanya berbiz dalam masa 2 bulan dan telah melayakkan diri ke Hong Kong bersama rakan kongsi beliau...dan juga beliau telah mendapat insentif jam tangan dari stokis iaitu jam tangan Bonia bernilai lebih RM700.00..Anda juga boleh...



Su, buktikan yang memang Su boleh buat biz ni...bersama-sama dengan team, kita pasti berjaya!!!

Tuesday, May 17, 2011

Paul Potts Britain's Got Talent





Masa kat cameron Highland tu bila ditayangkan video ni akak rasa terharu sangat coz dari seorang yang biasa sangat, Paul Potts telah menjadi seorang millionaire apabila dia telah mengambil satu langkah, ubah kebiasaan nya yang sangat penakut, teragak-agak dan beliau mengaku menyesal kerana pada usia 40 tahun baru beliau telah sedar tentang ni...nampak tak perubahan muka Simon (pengkritik paling tegar dan sarcastic bila dia dengar Paul mula menyanyi...)

Bayangkan kalau Paul tak sedar-sedar...bayangkan berapa kerugian yang akan beliau hadapi samada dari segi material atau spiritual...

Sebenarnye dalam diri kita ada sebahagian lagi potensi atau kelebihan yang belum terserlah atau ditonjolkan lagi...so jangan underestimate diri sendiri atau orang lain kerana setiap ciptaan tuhan tu ada kelebihannya...

Now it's time to tonjolkan dan keluarkan potensi diri...


Anda boleh!!!!

Thank you Sifu!!!



"Walaupun satu ayat saja yang diajarkan maka orang tu layak kita panggil guru".. teringat dengan frasa ini akak rasa terpanggil sangat untuk mengucapkan terima kasih yang tak terhingga kepada semua guru yang terlibat secara langsung dan tidak langsung dalam mendidik akak dari darjah satu sampailah la ni....(tak masuk tadika tau, masa tu tadika takde lagi...)



Ramai jugakla yang jadi cikgu akak dari dulu tapi yang rasa sangat significant sekali adalah cikgu yang ajar kenal abc dan membaca waktu tu.. Terima kasih kepada Cikgu Majid..orangnye agak gempal tapi dia memang kelakar tapi kelakar serius...kalau dia buat lawak takde orang berani gelak sebab dia pun memang tak gelak.. lagi satu dia suka cubit perut kalau kita takleh jawab soalannya...

Then Cikgu Besar, tak ingat sangat nama dia tapi dia suka pakai songkok tinggi macam Dato Onn tu dan dia ajar bahasa jawi... memang tegas dan tak banyak cakap. Masa akak darjah 4, ingat cikgu Norhayati, dia suka pakai baju hijau dan suka cerita hantu... masa dia cerita semua kawan-kawan akan kumpul kat bawah keliling dia dan menjerit sama-sama. cikgu ni memang pandai cerita...pastu masa darjah 6, cikgu Ramlah, dia ajar English.. masa periksa akhir tahun darjah 6 akak dapat markah 100%, dia macam tak caye, akak lagila tak caye...Cikgu Ramlah bagi hadiah diari warna hijau, sampai sekarang akak masih lagi simpan hadiah tu... sebab tak pernah ada cikgu bagi hadiah (hadiah sebab dapat tempat dalam pepriksaan tu dah biasa..)




Then cikgu Mazlan, dia cikgu pengakap dan juga cikgu sukan...then cikgu rosmawati...cikgu ni putih melepak dan dia garang jugak...then cikgu kelas masa darjah enam Cikgu Azizah...lembut orangnye dan kitorang selalu gi rumah dia untuk belajar dan tuisyen...



Then masuk sek menengah.. Teringat kat Cikgu Goh, Cikgu Abdullah A( Guru disiplin), Cikgu Abdullah B. Cikgu Mustafa, Cikgu Mansor lat, Cikgu Jamnah, Cikgu Fatimah (garang ooo), Cikgu BM.. Mr Prasad a/l Appanair(dia ajar English and becoz of him, I love English).



Then masuk Boarding school, akak ingat sangat terutama ngan warden kitorang yang sangat memahami, Cikgu Khaty, Cikgu Kong, Cikgu Nurijam Ilma Idilis(akak ingat sangat sebab nama dia unik sikit), Mr Bernard, Mr Potato( sorryla nama dia tak berapa ingat,, ni nama gelaran kitorang bagi..) Miss Tai Pak Chu, Ustazah Latipah Hanum, Cikgu Rashidah (cikgu BM kegemaran), Cikgu Faridah....

Then bila masuk U, ingat lagi pada Dr Fauzi, Dr Azmi, Dr Razi, Dr Thohirah Lee, Dr Siti Hajar, Dr Rajan... terima ksih kerana atas jasa mereka mencurahkan ilmu maka jadilah akak seperti hari ni...bukan saje pekerjaan hakiki cikgu tapi yang akak buat sekarang ni juga adalah dikira sebagai cikgu jugak kerana nak melahirkan seberapa ramai pemimpin.....




Then bila melibatkan diri dalam biz ni, akak ada ramai pemimpin yang support...yelah daripada zero dalam biz ni, dah mencapai tahap paling tinggi dari nobody kepada somebody...



Special thanx to pasangan Cdm Juliana dan Cdm Abu Hassan Shauki yang mengangkat akak dari tak tau apa-apa kpd tau apa-apala.. dengan berkat bimbingan dan didikan mereka, dengan sabar mereka telah membuatkan akak menikmati apa yang ada sekarang... Akak mendoakan supaya mereka sentiasa sihat, dimurahkan rezeki dan panjang umur....





Juga kepada pasangan Cdm Siti Rohana Mohd Yusof dan Cdm Azlan Deraman yang telah mencelikkan dan membuktikan bahawa buat biz networking ni boleh jadi kaya raya, bebas masa dan bebas kewangan. Mereka berdua telah mengubah persepsi, idol dalam biz ni dan mereka cakap dan buat serentak... banyak dah pengalaman diorang dalam biz ni dan mereka ajarkan pula kepada rakan-rakan kongsi yang baru dengan sedetailnye...bertuah sangat dok dalam group mereka ni...juga doa akak sentiasa untuk mereka...




Dan yang paling akak rasa bersyukur sangat sebab adanye pasangan ini yang seperti sifu dalam biz ni, tanyelah apa saja , beliau dapat menghuraikan dengan detail dan dengan lembut mengajarkan kita tanpa rasa jemu... Sifu Cdm Chan dan Madam Lam ini juga seperti scanner yang boleh tahu apa kekurangan dan kelebihan yang kita ada dan beliau akan highlitekannnya supaya kita pandang kelebihan ini lebih dari segalanye....








Guru oh Guru

Berburu ke padang datar,
Dapat rusa belang kaki;

Berguru kepalang ajar,
Ibarat bunga kembang tak jadi.

Dialah pemberi paling setia
Tiap akar ilmu miliknya
Pelita dan lampu segala
Untuk manusia sebelum menjadi dewasa.

Dialah ibu dialah bapa juga sahabat
Alur kesetlaan mengalirkan nasihat
Pemimpin yang ditauliahkan segala umat
Seribu tahun katanya menjadi hikmat.

Jika hari ini seorang Perdana Menteri berkuasa
Jika hari ini seorang Raja menaiki takhta
Jika hari ini seorang Presiden sebuah negara
Jika hari ini seorang ulama yang mulia
Jika hari ini seorang peguam menang bicara
Jika hari ini seorang penulis terkemuka
Jika hari ini siapa saja menjadi dewasa;
Sejarahnya dimulakan oleh seorang guru biasa
Dengan lembut sabarnya mengajar tulis-baca.

Di mana-mana dia berdiri di muka muridnya
Di sebuah sekolah mewah di lbu Kota
Di bangunan tua sekolah Hulu Terengganu
Dia adalah guru mewakill seribu buku;
Semakin terpencil duduknya di ceruk desa
Semakin bererti tugasnya kepada negara.

Jadilah apa pun pada akhir kehidupanmu, guruku
Budi yang diapungkan di dulang ilmu
Panggilan keramat "cikgu" kekal terpahat
Menjadi kenangan ke akhir hayat.

Usman Awang
1979


Terima Kasih Cikgu!!!!!

Wednesday, May 11, 2011

Jangan Tangguh-tangguh!!!

Baru je semalam wat perjumpaan ngan qualifier HK...

Antara key point yang nak kita tumpukan sama-sama adalah...
sikap tangguh-tangguh. Ini sebenarnye yang paling bahaya dalam biz yang kita jalankan ni coz sikap ni boleh menyebabkan kita mengamalkan sikap berlengah, lambat buat keputusan untuk bertindak... thus effect kita punye perancangan dalam mencapai matlamat...

Bulan ni tak yah banyak fikir...
lebihkan tindakan

Bulan ni tak yah banyak buang masa..
masa sangat berharga macam emas..(emas kat HK)

Kalau kita elakkan dari buang masa, fikir-fikir dan tangguh-tangguh, confirm perjalanan kita ke HK merupakan satu memori indah yang tak dapat dilupakan sepanjang hayat kita...

Ingat kat HK kita akan :

dapatkan satu barang impian kita (kalau nak lebih pun takde halangan..)
ambik gambar ngan mercu tanda HK
lihat pemandangan yang menarik..
naik cruise
shopping heaven kat sana sebab HK merupakan satu hub perniagaan dalam Asia, kira the best China town in the world la...

So guys, bulan ni kita all out sama-sama untuk kemanisan yang akan datang...

Kita hungga-hungga di HK dengan senyuman....

Monday, May 9, 2011

Shhh,shhh, Rahsia!!!!




Rahsia kalau pakai PB!!!



Semua benda kalau nak dapat kesan maks atau optima, mesti ada cara atau prosedur yang tepat dalam penggunaanya!!!






Well, antaranye adalah...



1. Premium Beautiful MUST be worn a MINIMUM 8 hours per day.
So kalau tak cukup haul pakai, jgnla cakap takde kesan dik oii...



2. Premium Beautiful MESTI dicuci dengan cara paling simple, rendam je, then bilas ngan air bersih. - No washing machine, no dry clean.




3. Jangan cuba-cuba nak iron PB ni dik oii, sebab haba tu sangatlah bahaya untuk kandungan FIRnye...


4. Premium Beautiful MUST be washed guna sabun liquid , Dynamo, Softlan, Fab, etc... TAPI jangan guna Cloroxke atau seumpama dengannya!





5. Premium Beautiful MESTI kena jemur dalam rumah, bawah kipas jangan bagi kena direct sunlight coz musuh utamanye adalah cahaya matahari.

6. Premium Beautiful mesti dipakai COMPLETE FULL SET for pompuan. Tak bolehla bra saja or girdle saja... waist nipper saja ok.



7. Premium Beautiful MESTI dipakai secara istiqamah maknanye berterusan. Kejap pakai kejap dak, alamatnya lambat la baru nampak hasil.


Tips Kejayaan:




1..Bila dah pakai PB ni, confirm badan kita akan berpeluh sebab ia akan mengeluarkan toksik dari badan, so kenala minum air banyak untuk menggantikan air yang hilang tuh... lagi baik minum air Bio Aurala...sape takde boleh adakan (akak tau kat mana leh dapat...)








2. Sebelum pakai PB ni elok kita ambik b4 and afternye supaya kita nampak perbezaannya...kalau nak promote lagi senang coz bukti boleh show by itself...




3. Basuh Pb ni 3 hari sekali ke sebab kita nak buang dia punya toksik yang terlekat kat PB ni...tapi kalau tak basuh tak berbau punya coz material dia nyahbau...



4. Kena sabar sikit bila pakai PB coz kesannya berbeza ikut orang dan sistem imunisasi badan seseorang tu..takleh expect kesan kesihatan dapat serta merta...yang serta merta cuma body shaping..




So selamat mencuba rahsia-rahsia ni so that kita akan dapat the ultimate of it dan menyebarkan kelebihan pemakaian ini seantero dunia....




Go! Go! Go Premium Beautiful... Vacuum semua kesihatan dan kecantikan!!!



Dapatkan keyakinan mu...


Naik.. Naik dan terus Naik!!!


Bermula hari ini, secara rasminya harga gula naik harga sebanyak 20 sen, daripada RM2.10 kepada RM2.30 sekilogram. Ini petanda dari kenaikan harga minyak. Tentunya akan ada cakap-cakap tentang isu kenaikan ini nanti. Dan yang pasti, harga barangan terutamanya barangan makanan pun akan turut terkena effect.dengan kenaikan ni. Peniaga terutamanya pasti akan mengambil kesempatan untuk me'wajar'kan dan merasionalkan tindakan mereka menaikkan harga barang makanan dan minuman. Biasalah tu, kan?

Bagi para usahawan plak, ni lah peluang sebenarnye untuk menambahkan income supaya kita tak terkesan dengan kenaikan harga barang ni... kalaulah kita leh kawal harga barang tak pe gak..tapi bolehkah kita???

So, jalan yang paling selamat adalah untuk overcome the issue ngan buat pendapatan lebih banyak....
begitu jugak ngan anda semua yang belum lagi ambik peluang berbiz...maybe this is the correct time untuk kita buat sesuatu yang berbeza supaya hasilnye gak berbeza.

Biarlah biz pakaian dalampun asalkan ia ada demand yang tinggi dan mendapat tempat di kalangan wanita yang tahu menghargai kualiti....

Well, tak susah, just pick up the phone and dial 012-2833801.. I'll show you how!!!

Friday, May 6, 2011

Seksi and confident!!!

Ada sape dah tengok iklan baru Premium Beautiful kat highway???


Fuh! Seksi dan mengancam habis... Ini lah yang dikatakan confirm badan jadi macam model bila pakai Premium Beautiful walaupun kita ni bukannya model dan artis terkenal... tapi bila pakai bolehla perasan sikit...


Tu yang para suami cepat balik rumah je sebab tak sanggup tinggal isteri lama-lama....


Pada anak dara plak, elokla jaga dari sekarang b4 badan jatuh-jatuh...




Now, premium beautiful tengah offer hebat iaitu dengan harga runtuh (term and condition apply).

Contact me key!!!!


Tuesday, May 3, 2011

Related Posts with Thumbnails