Premium Beautiful

Thursday, June 23, 2011

Fabulous Hong Kong!!!

Baru-baru ni trip hong kong memang best sangat sebab rombongan Cik Kiah akak dekat 1 baslah jugak....

Day 1


B4 naik kapalterbang, pekena Burger King ramai-ramai...




Kecuali Dsm Su, yang lain adalah 1st timer, so diaorang memang rasa sangat teruja..



Sampai je ..dalam 3-4 jam terus gi tempat shopping di ladies market, bnyk cenderahati beli kat sini...


Pastu gi sightseeing naik open bas...memang rasa teruja sebab bas cam tu takde kat Mesia...


Dalam bas kami yang hungga-hungga dan meletop ngan gelak ketawa je!!!!







Dengan biz partner kat tepi sungai tengok pemandangan malam...


Pastu dibawak ke hotel L yg terletak kat pusat bandar...memang cantiksss dan hotel tu sebenarnya sangat tinggi 77 tingkat dan boleh dikatakan semua orang dapat seaview ..memang kelas..




















Ni morning punya view from my hotel room...cantik kan...


Tak sabar nak tunggu hari ke 2 punya aktiviti.. lagi best...


Wednesday, June 15, 2011

Benda paling penting kalau gi melancong!!!

Hmm nak tau tak kalau gi melancong especially oversea, paling penting jgn lupa bawak ...

jeng


.


.

.

jeng


.


.


jeng



apalagi



CAMERA



digunakan untuk merakamkan aksi-aksi penting dan bukan senang mau pergi selalu...




Sebelum tu akak nak paparkan antara aksi-aksi jurukamera semasa trip melancong..








Cameraman ni relaks je..







ni lagila,, akak ingat bukan orang kat depan tu yang posing, tapi this camerawoman..




Haaa yang paling dasat ....



ini saje la tapi actually nak ingatkan yang nak gi Hong Kong ni jangan lupa bwk camera...rugi wooo

daaaaa

Saturday, June 11, 2011

Diamond!! Holland's Attraction..





Diamonds - fascinating, dazzling and everlasting


Shirley Bassey sang it: “Diamonds are forever, and Marilyn Monroe admitted that “Diamonds are a girl's best friend's. The radiance of diamonds has enchanted many people for centuries.

Gassan Diamonds has an extensive collection of loose, polished diamonds. The collection includes many different cuts and carats: The price of a diamond depends on 4 aspects, also known as the 4 Cs: carat, cut, colour and clarity.


Ini adalah serba sedikit mengenai diamond yg terdapat di Amsterdam, Holland. Salah satu tarikan Holland selain dari kincir angin dan tulip..


For those yang teringin nak gi tengok tempat pembuatan diamond yang terkenal di dunia ni bolehlah ikiut akak.. Free tau.. do not hesitate to call me key!!!

Thursday, June 9, 2011



Lapang dada confirm Lapang rezeki!!!


Ni adalah kata-kata my mentor...sebab kadang-kadang kita dok bersangka banyak sangat sampai kita tak beri peluang kepada diri sendiri untuk ambil peluang ubah hidup dari biasa-biasa kepada yang lebih bermakna...


Janganlah kita meletak hukum bahawa rezeki ni bukan kita punye..sebab kita bukannya tau kita ada ke atau tak de rezeki dalam perniagaaan...

Yang penting kita berusaha dan Allah memang suka pada orang yang berusaha...
Ada gak yang kata buat biz kena rajin...

kan bagus tu kita amalkan sikap rajin dalam kehidupan....
agama islam kan tak suka kita malas dan bermalas -malasan.
Jika kita amalkan sikap malas kan tak elok kita tunjukkan perangai tu pada anak-anak kita. Seolah-olah kita menggalakkan anak kita bermalas-malasan...tapi kalau anak malas, kita marah plak kat dia..


Setiap manusia ada anugerah atau potensi yang diberikan, jadi kita gunakan anugerah atau potensi ni dengan sepenuhnya, kelak kalau kita bertemu dengan pencipta kita di kemudian hari, kita akan berkata dengan puas, sesungguhnya segala kelebihan yang telah Kau berikan padaku telahpun aku gunakan sepenuhnye...

Keluarkan Harimau dalam diri anda...

Fantastic HoLLAnD and BelGiUM!!!

Yess!!Yess!! Macam dah tak sabar nak gi bile syarikat announce pakej Holland and Belgium bermula pada bulan Jun ini...Kenangan Kali pertama gi pd 2008 dulu masih lagi fresh dalam memori..mestila kan memori indah tuuu...Banyak nak bayar hutang sebab masa gi dulu masih lagi tak pandai shopping...






Ni peta belgium antara Holland dan France!! Mintak-mintak dapatla gi Paris lagi..kota romantik tuhh!!!





Holland !! Orange country!! opss ingat pepatah ni(buat sendiri)




Group Orange Mania with Orange luggage goes to Orange country!!


ni kira kita punye group identityla...



Bayangkan dapat ambik gambar dengan bunga tulip yang berkembangan...



Ni pemandangan kat Belgium la..





Holland kan terkenal ngan Windmillnye...



Lagi bunga tulip yang kembang..




Holland Village...



And this one memang real coz masa akak gi dulu..nyamannye udara dan bersih...bau rumputnye memang segar..




And ni gambar dalam rumah-rumah tu, actually bukan rumahla tapi tempat pertukangan untuk buat kasut kayu or terompah...



Dengan latarbelakang perkampungan Holland yang nyaman..




Colourful terompah...




Giant terompah!!!



And big pumpkin..pumpkin ni real tau bukan artificial..



for Halloween





Dengan DDM As kat tiang..our favourite masa tu ambik gambar ngan tiang...


Dengan CDM Kak Ana dekat jambatan kecil...


WEll ngan hubbyku..2nd time gi Honeymoon




Sempat tengok pembuatan cheese.. tau tak cheese ni sangat keras..



Ni bunga tulip artificial coz yang betul-betulnye takde..kitorang gi musim sejukkk..




Fridge magnet...hobby akak kalau gi oversea mesti beli benda ni...





Demonstration pembuatan cheese..ntahla akak tak dengar sangat sebab tak faham...








Singgah makan kat Mc D Belgium b4 to Holland...kitorang makan kentang saje...

and air..



Pemandangan kat highway.....long way journey..everytime lalu terowongje, maka Cdm Jue akan buat ulasan berbunyi begini..Inilah terowongnye ye dimana Lady Diana dan Dodi Al Fayed accident dan menemui ajalnye..di tiang no 40...so kitorang dah boleh hafal dan kadang-kadang ambik alih kalau tengok dia mengantukk...memaNG BANYAK TEROWONG kat sana so terpaksala tahan telinga..tapi biasanya sebelum dia cakap kitorang dah tolong sambung...dan gelak ramai-ramai..



Ok ni kat Belgium dimana kami lalu bawah sungai...dengan baslah..ada terowong bawah sungai..




Kitorang punye sejuk tapi itik-itik ni relaks je berenang...


ni kat stesen minyak...



gambar beramai dengan latarbelakang daun luruh dan tasik...

So my friend take this opportunity ..maybe once in our lifetime dapat gi Holland and Belgium


kita bersama-sama gi bercuti percuma for FREE...


tanyela akak how??


I'll be available at your time tak kira day or night!!!


just contact me key!!!

Related Posts with Thumbnails