Premium Beautiful

Tuesday, November 30, 2010

Tak confident!!

Cuba renungkan incident di bawah ini:


-Einstein was 4 years old before he could speak.
-Issacc Newton did poorly in grade school and was considered “unpromising. “

-When Thomas Edison was a youngster, his teacher told him he was too stupid to learn anything. He was counseled to go into a field where he might succeed by virtue of his pleasant personality. Thomas Edison adalah pencipta lampu mentol.
Dia berjaya mencipta lampu selepas mentol yang ke 3000...

-F.W. Woolworth got a job in a dry goods store when he was 21, but his boss would not permit him to wait on customers because he “didn’t have enough sense to close a sale.” Kini, Woolworth adalah pasaraya ternama di UK

-Michael Jordan was cut from his high school basketball team.

A newspaper editor fired Walt Disney because he “lacked imagination and had no original ideas.”

-Winston Churchill failed the 6th grade and had to repeat it because he did not complete the tests that were required for promotion.

-Babe Ruth struck out 1,300 times, a major league record. (Babe Ruth ketika itu adalah pemain baseball yang paling banyak melakukan home-run)

A person may make mistakes, but is not a failure until he or she starts blaming someone else. We must believe in ourselves, and somewhere along the road of life we will meet someone who sees greatness in us and lets us know it.

Kadangkala amat sukar untuk kita melihat our speciality yang ada pada diri sendiri. Selalunya, orang lain yang akan dapat melihat keistimewaan kita. Sama seperti anda sering melihat keistimewaan yang ada pada orang lain dan tidak pada diri sendiri. Contohnya: " Pandailah awak ni"..or "Bestnye akak ni pandai cakapla".

Jangan segan bertanya dengan orang lain, rakan-rakan atau keluarga. Atau, anda juga boleh mendapatkan “hint” dari cara orang lain mendampingi anda. Dimanakah keistemewaan yang ada pada anda?

Biasanye kita akan belajar dari kegagalan bukannya kejayaan, kerana tak mungkin kita nak kena patuk di lubang yang sama dua kali...

So be confident of yourself.. Saya suka lagu yakin boleh kerana liriknye memang kenaa sangat dengan dilema orang kitaaaa..

Monday, November 29, 2010

Service Mesti Tip Top!!

Semalam jumpa customer yang dapat barang tapi tak tau cara pakai. So terkial-kial la dia pakai sendiri tanpa tunjuk ajar dan kebetulan pulak lepas ukur saiz tak kena. Dia dah beli sebulan lepas tapi baru pakai 4 kali sebab pengalaman memeritkan masa nak pakai.

Tak baik tau buat orang macam ni. Kalau dah jual tu, kenala pastikan customer puas hati. Service after selling.....barang nak pakai lama dan biasanye orang beli sekali jeeee...

Kenapa mahal????

Pernah tak jumpa customer tanye, Kak, kenapa mahal ye PB ni?? Ni nak bagi tau kenapa harganye agak mahal. Kalau dibandingkan dengan kesannya terasa sangat murah, tetapi kalau bandingkan dengan harga, memang la mahal. Kalau nak tau barang yang berkualiti memang biasanya mahal... Pertama : Boleh membentuk badan dari yang flabby ke bentuk badan yang lebih menarik. Tak kesah badan besarpun kalau ada cutting, kan lagi best...

Kedua: Produk ni dah ada jenama yang tersendiri selama 16 tahun.... macam handbag, kenapa orang beli LV, Coach, Prada. Kalau setakat nak bawa barang, baik pakai plastik beg aje...


Ketiga: Produk PB ni dah dapat pengiktirafan Superbrand! Kalau nak dapat cop ni kenalah ada permintaan yang tinggi dan menjadi pilihan ramai...




Ke empat: Confirm badan terletak tak kira pakai baju apapun hatta t-shirt sekalipun.. menambahkan keyakinan pompuan terutama yang ada simptom rendah diri tahap melampau..




Ke-lima: paling penting ia ada Far Infra Red yang boleh:
mengelakkan sakit kanser,
keputihan,
fibroid,
cyst,
period tak lancar,
senggugut,
sakit belakang,
slip disk,
sakit lutut,
jaundice,
demam panas dsbnya

Macam kita lihat kipas berpusing, ada rasa angin kan walaupun tak nampak angin tu, macam tulah bila pakai PB ni, confirm kita akan rasa kekesanannya walaupun kita tak nampak FIR tu. Dah terjawab ke kenapa mahal PB ni. kalau nak komen ke nak tambah ke dipersilakan... Pakai baru rasa.. so kalau nak pakai, boleh cuba dengan contact/sms/pm saya kat
012-2833801.

Saturday, November 27, 2010

Cara Sarung PB!!!

Macam kain sarung pulak, nak sarung-sarung. Ni istilah orang lama ni. Haa nak pakai PB ni pun ada caranya. Bukan boleh main bagi je kat customer suruh pakai sendiri, confirm dia takleh pakai punye...



Pertama sekali, pakai seluar dahulu atau long girdle. Caranye dengan menggulung bahagian pinggang seluar dan bahagian kaki seluar seperti dalam gambar dan pakai tanpa membuka gulungan tersebut. Un tuk menaikkan seluar ni ke atas, tarik bahagian yang digulung tanpa membuka gulung tersebut dan bila dah sampai ke bahagian punggung, kangkang dengan kekuda dan tolak gulungan tadi ke atas dan bila gulungan itu dah lepas punggung maka bolehla dibuka gulungan itu.
Selesakan diri anda dan pastikan bahagian jaring itu kena pada bahagian private perempuan dan boleh melangkah. Kalau tak leh langkah maknanye cara pakai tu tak betul. seluk bahagian belakng dan tarik isi peha bahagian belakang ke atas supaya lemaktu berkumpul di bahagian dalam seluar.
Sekarang pakai pula bra atau long bra. Masukkan bra dari bahagian hadapan dan tunduk sedikit dan ambil breast masukkan ke dalam atau bahagian atas wire silicon. Kancingkan bra dari bahagian bawah dahulu, pastu seluk bawah ketiak dan tarik isi belakang yang terbenjol keluar kat belakang tu dan masukkan ke dalam bahagian bra belakang. lakukan pada sebelah satu lagi dan anda akan rasa benjolan di belakang dah tak de. Adjust tali bra supaya selesa.
Kemudian bolehla pakai bengkung . Pastikan batu putih tu berada betul-betul di bawah batu pada bra dan cangkukkan bengung pada sebelah kiri badan kita.
Pada kali pertama cangkuk pada bahagian yang paling luar sekali. Adjust supaya selesa dan silangkan tali di belakang dan tarik nafas sekali dan cangkukkan tali ini yang berfungsi untuk membentuk pinggang.
Inilah bentuk badan bila dah siap pakai PB

Contohi Diva Siti Nurhaliza yang memang pelanggan Premium Beautiful dan menambahkan keyakinan beliau di atas pentas ketika beraksi.....
Anda bila lagi???? Dapatkan dengan harga promosi sekarang!!!! Sehingga Disember sahaja.. Hurry up!!!!

Friday, November 26, 2010

Kanser Pembunuh senyap!!!

Mengikut kajian terbaru, setiap 20 orang wanita sorang akan mendapat kanser. Sekarang bukan lagi faktor keturunan ke apa tetapi sebab faktor persekitaran dan juga pemakanan kita yang lebih banyak terdedah kepada bahan kimia dan juga radiasi persekitaran..



Oleh sebab itu, sebelum jadi apa-apa, lebih baik kita mencegah kejadian yang tak diingini ini dengan berusaha mencari satu ikhtiar yang mudah saja. Cubalah pakai Premium Beautiful ini kerana produk ini telah disuntik dengan satu bahan kimia yang boleh mencegah kanser di bahagian bra iaitu bahan yang dipanggil Tourmaline.
Kajian di Jepun menunjukkan bahan ini boleh mencegah kanser payudara terutamanya. Tambahan lagi kandungan Far Infra Red juga yang terdapat dalam korset ini boleh melancarkan perjalanan darah dan menyahtoksik badan dari bahan-bahan toksik yang terhasil dari pemakanan kita. Bertukarlah kepada korset Premium Beautiful untuk mencegah Kanser!!

Tak rugi kita berikhtiar sebelum terkena. Kalau dah kena payah nak berubat....

Tuesday, November 23, 2010

Selamat Pengantin Baru!!!


Bertalu-talu terima kad jemputan kahwin masa ni. Pening jugak sebab tak tau mana satu nak pergi, kadang-kadang satu hari sampai 2,3 jemputan. Kita pening bab lain tapi kalau bakal pengantin bab lain pulak. Mesti dok pening memikirkan bab persiapan perkahwinan, maklumlah peristiwa bersejarah dan sekali je seumur hidup. Kalau boleh nak perfect semua. Oleh sebab tu, I come out with this list:
Haa, tengok tu, corset Premium Beautiful dok nombor satu dalam carta ni, sebabnye pengantin pompuan mesti nak nampak voguekan, extravaganza dan inilah perkahwinan sekali seumur hidup. Baju kahwin dah lama dah tempah, kalau tak leh pakai, sayang jugak. Lagipun mahal jugak tempah tu, kalau pakai tak terletak macam sia-sia je.

... Nak pakai PB kena ukur dulu dik, coz kita kena pakai kita punye saiz, takleh share ngan orang. Bila dah ukur dapatle ukuran yang sesuai ngan kita dan pakai confirm lebih selesa. Ingat!! nak pakai lama bukannye sehari dua....
Pastu tukang jual tu akan pakaikan ngan kita dan tengok keselesaan kita. Kalau pakai sekali pastu nak tukar, takde masalah. Lepas dah pakai, confirm badan terletak elok dan kita punya confident level naik serta-merta. Pss, you'll need this especially on your wedding day. Semua mata dok pandang kita dan tentulah kita tak nak dipandang kurengggg kat mana-mana.
Badan dah tentu terbentuk serta-merta dan hilang semua yang flabbinesss and unwanted areasss....

Dah tentu coz pakai produk superbrand dan pioneer dalam pakaian dalam, dah terbukti 16 tahun dah dik oooiii..


Bila pakai korset ni, pastu di saluti pulak ngan baju pengantin, mesti tahap keyakinan bertambah tinggi walaupun ramai audien dok tengok. Hilang gabra sebab posing macam manapun tetap nampak anggun dan menarik.
Yang penting pakai PB ni kita lebih:
selesa
yakin ngan diri sendiri
rasa sihat
badan tak lenguh (bersanding lama jugak tuh)
bentuk badan lebih menarik
baju nampak cantik
bergambar beribu keping pun tak herann...
So, adik-adik yang ingin melangsungkan perkahwinan atau nak bertunang sila dapatkan set anda hari ni. Tak rugi mencuba tapi lebih rugi kalau tak cuba langsung...
Yes, macam biasa contact 012-2833801 atau pm atau apa saja bentuk komunikasi asal mesej sampai....

Thursday, November 18, 2010

Anjakan Paradigma!!

Pertama kali saya cuba keluar dari kotak dan saya telah berjaya melakukannya. Hanya dengan satu tindakan telah berjaya mengubah hidup dari biasa-biasa kepada 360 darjah dan masih lagi dalam perubahan tersebut.

Dulu hanya seorang suri rumah dan bekerja biasa-biasa saja dengan kehidupan biasa. Mana mungkin untuk melancong ke luar negeri tetapi keinginan untuk mewarna-warnikan kehidupan telah mendorong untuk mengambil satu langkah yang lain dari biasa. Tindakan yang biasa tentulah hasilpun biasa saja, tetapi jika kita ambil satu tindakan yang lain, confirm hasilpun berbeza...


Setiap orang ada kenangan tersendiri bila gi melancong and as for me kenangan pi kali pertama adalah the bessst memory ever. Korea adalah kenangan yang tak dapat dilupakan bila gi melancong. Setiap tempat dan saat-saat indah tu sentiasa tersemat dalam ingatan..
Createlah anda punya best memory tersendiri dan of course bila dah buat nih, confirm anda akan mempunyai best memory anda tersendiri dan confirm hidup lebih warna-warni. Pilihan di tangan kita sendiri dan kitalah yang mencorakkan hidup kita, bukannya orang lain atau keadaan..
Jangan cepat menyalahkan keadaan dan asal kejadian kita dari hasil cantuman air mani dan telur dari berjuta-juta yang dikeluarkan sebenarnya adalah satu kemenangan sebenarnya. Jadilah juara!!!!
Orang Melayu tak mudah kalah. Kalau tak takkanlah keluar 'Tak Melayu hilang di dunia'. Tanah Melayu dijajah banyak kali tapi janganlah selepas penjajahan fizikal kita dijajah pula dari segi mental yang menghadkan keupayaan sebenar kita..
Jika kau fikirkan kau boleh, kau pasti boleh melakukannya
Jika kau fikirkan ragu-ragu, usahamu pasti tak menentu.
Kuasa fikiran memang sangat besar. Belajarlah berfikir di luar kotak...

Premium Beautiful!!

Pernah tak teringin badan macam supermodel? Rasa macam mustahil kan tapi tak salah berangan sikit dan ambil satu langkah untuk berusaha..


Cubalah pakai Premium Beautiful hari ni!! Macam ada kawan tanya, Kak! Kat mana keberkesanan korset ni, lalu saya jawab, macam kita tengok kipas berpusing, cuba tengok kat mana angin tu? Ada tak nampak nampak angin? Confirm tak nampak kan, tapi kita boleh rasa kehadirannya. Samalah dengan korset ni, tengok macam takda apa tapi boleh rasa kehebatannya dengan memakainya saja.. hanya jauhari yang mengenal maknikam...
Confirm bentuk badan terbentuk serta merta dalam tempoh 5 minit memakainya...


Dengan jenama yang telah dikenali ramai, kandungan FIR nya memang telah terbukti berkesan dalam :




Special design untuk setiap wanita to get 70% kesan kesihatan AND besides that u will get XTRA BENEFITS which PB will not only for maintain your body figure but also mengurangkan lemak dan mengembalikan bentuk badan !!!!.
.
especially untuk yang baru lepas bersalin...
confirm boleh dapat shape balik...
takde dah bahagian yang flabby ...
.
.
and it will solve masalah dalaman seperti darah haid yang tak teratur
senggugut
fibroid
cyst
keputihan....
migraine
kebas-kebas tangan
masalah tenaga yang lemah
masalah hubungan suami isteri
.
.
.
premium beautiful is TOTALLY DIFFERENT...
ia bukanlah korset yang biasa seperti di luar sana...
every women patut ada dan rasainya...
.
.
.
ramai yang pakai corset just for the sake untuk dapat figure yang cantik....
to HIDE ALL THOSE FAT AND FLABBINESS....
tapi ada yang tak selesa...
ada setengah tu kancing kat depan bahagian hulu hati, sedar tak ia boleh menekan organ dalaman kita seperti hati dan paru-paru dalam jangka masa yang lama pakai..badan cantik..tapi tak selesa..sakit an etc....

Berubahlah kepada produk Premium Beautiful hari ni!!!
Pm/sms 012-2833801 for free trial and also knowing your correct size!!!




Wednesday, November 17, 2010

Hari Jadi Company!!

Kalau kita ada hari jadi maka syarikat pun ada jugak.. kalau syarikat lain baru nak bertatih, kira syarikat ni dah kukuh dan mencapai usia dewasa dah iaitu hari jadi yang ke 18 tahun dah...pada 4 hb Disember ni. Ada orang kahwin tapi orang yang tak kahwin tu boleh datang sini...


Datanglah beramai-ramai tengok kemeriahan dan keseronokan orang buat biz sampai dah capai tahap yang paling tinggi dalam masa yang pantas..
Di samping tu anda akan disajikan dengan persembahan dari Faizal tahir dan Adibah Noor yang merupakan ikon hiburan tanahair dan terkenal dengan suara yang superb..
Dan sapa boleh bagitau dia takkan dapat tiket cabutan bertuah yang menyenaraikan hadiah-hadiah hebat seperti :
Kereta Suzuki swift
Motorsikal superbike Kawasaki
Baucer Habib Jewels..ehmmm
Baucer Jaya Jusco..
Kerusi urut
Percutian Percuma ke Perth
Percutian ke Sentosa Island
LCD 42 inc and 32 inc
Mesin Basuh..
Laptop
Handphone, i-phone
dan banyak lagi..
bestnye hadiah-hadiah ni.
Cepat dapatkan tiket dari saya..sms 012-2833801...

Sunday, November 14, 2010

sambungan Family Day!!

Malam adalah aktiviti paling best, lepas je BBQ ikan, udang besar, sotong, ayam dsbnya, kitorang berhimpun kat tepi pantai sambil buat unggun api.

Ni haa penonton unggun api, geng lelaki sedang berhempas pulas untuk menyediakan unggun api sambil kami memberikan galakan ...

Ni lah hasilnye, unggun api pun terhasil. Oleh kerana petang tu hujan agak susah jugak nak menyediakannya. Inipun esok pagi kena jaga-jaga kalau-kalau tuan punya chalet tu menyedari beberapa objek kayunye hilang tanpa dapat dikesan...

Menikmati kepanasan dari unggun api sebelum acara gelak-gelak..adalah acaranye.. teka-teki, bahasa isyarat, sape umur paling banyak dsbnye...yang pasti sampai urat perut naik sebab gelak banyak sangat...

Ni CDM paling baru menyatakan perasaannye.. tapi abang salim paling sporting, ikut semua acara tanpa banyak soal...



Saturday, November 13, 2010

Cherating!!

Family Day!!!
Semalam for the first time ever kitorang nye group buat family day kat Cherating. Bertolak lebih kurang kul 11.00 pagi (walaupun ada orang tu lambat sikit) dengan menaiki kereta masing-masing sebanyak 12 buah kereta. Tujuannya adalah untuk menguatkan ukhuwah kumpulan merapatkan jurang generasi dan lebih kepada nak merehatkan fikiran.
Ketibaan 18 buah kereta ke chalet...


Ini gambar anak-anak yang baru saja sampai ke Cherating dan masing-masing dah tak sabar nak mandi laut. Walaupun kita kata makan dulu, mata tu asyik dok tengok laut jee. Kepada rakan-rakan lain, akan sampai mereka pula akan dijemput menyertai program ini kelak...


Dalam perjalanan nak gi makan tengahari. Oleh kerana dah lama naik kereta, so kitorang decide nak jalan kaki saja ke restauran..

Mana restauran ni , tak sampai lagi...

pastu mula la acara tepi pantai lepas check in.. anak-anak dan mak-mak tengah sibuk...
Acara bola serve bukannya bola tampar sebab dok praktis serve, maklumla semuanya amatur..

Tengah makan BBQ kat restauran. Mula-mula nak wat tepi pantai tapi hujan dah turun so terpaksa ambik contingency plan....
Tapi bukannya malam baru sampai restauran tu untuk makan selepas berjalan kaki.. saja la gambaq ni agak kemudian sikit, gambaq kat pantai waktu petang takdak coz I pun sibuk bermandi-manda....


Haa tu dia, Ja ngan Mazni makan tak toleh-toleh dahhhh...

to be continue...

Wednesday, November 10, 2010

New product!!!!

Bio Zone!
Introducing lagi satu product terbaru yang memang terkini dan canggih dalam zamannya. Menggunakan teknologi cold plasma yang membersihkan udara di dalam kereta dan membekalkan Oksigen yang lebih banyak dan boleh mengatasi masalah mengantuk kerana oksigen supply cukup. Memang terhangat, bayangkan sold out cepat. Satu hari boleh jual 20 - 30 batang benda ni.. Income tambahan, jangan cakapla memang banyakkkk... capai ribu-ribu gak..

Cepat!!! new distributor diperlukan terutama kawasan utara, Kedah, Perlis, Perak, kawasan selatan - Seremban, melaka dan Johor. Harga jual RM175 beserta kos mengepos sekali...


Jika anda pernah mengalami pedih mata, sakit kerongkong, sakit hidung dan bersin ketika berada di dalam kereta, gunalah Biozone Car Sterilizer untuk meneutralkan semula kebersihan udara di dalam kereta anda.Ini berpunca dari persekitaran di dalam kereta yang kotor.Sebenarnya udara di dalam kereta kita 10x ganda tercemar berbanding udara di luar walaupun ruang dalam kereta anda nampak bersih..Oleh itu, satu cara untuk mengelakkan semua ini adalah dengan penggunaan Biozone Car Sterilizer.

Biozone Car Sterilizer adalah sebuah produk aksesori kereta di mana ia berfungsi untuk:

1. Menyegarkan udara di dalam kereta
2. Menghilangkan bau yang tidak menyenangkan seperti cempedak, tempoyak
3. Menghilangkan bau rokok, durian, automobil, bau cat, vinil dan sebagainya
4. Memerangkap (VOC) iaitu bahan-bahan yang meruap dan beracun
5. Memerangkap partikel-partikel habuk
6. Ianya mudah, ringan dan selamat
7. Tidak memerlukan penyelenggaraan
8. Hanya masukkan ke dalam soket pemetik api seperti gambar di atas.

Sebenarnya udara di dalam kereta kita 10x ganda tercemar berbanding udara di luar walaupun ruang dalam kereta anda nampak bersih..

Dapatkan satu hari ni. Actually produk ni belum launching pun lagi tapi dah laris macam goreng pisang panas.!!!!

Hubungi 012-2833801 sekarang!!!

Tuesday, November 9, 2010

New CDM!!!!

Introducing the new CDM for this year 2010!!

CDM Kak zaida!! Selepas hampir setahun lebih je buat biz ni dah mencapai pangkat yang paling tinggi. Dengan usaha yang berterusan dan berkumpulan, maka ia boleh dicapai. Dengan pangkat yang tinggi, confirm income 5 figures. Nak tahu tak, Kak Zaida dah berumur 40-an dan beliau membuktikan usia bukan halangan untuk berjaya. Yang penting kita berani ambil peluang dan tiada istilah dah lambat untuk start.



Gelak puas di Switzerland!!


Di German, bersama pemimpin dan rakan kongsi.
Menikmati kepuasan selepas berbisnes dan ini merupakan trip ke 3. Memang betulla sumpahan dalam biz ni, melancong kali ke 3, confirm jadi CDM...



Di puncak Mount Titlis bersama rakan-rakan



Memperkenalkan pasangan Kak Zaida yang sporting, abang Salim yang jadi supporter kuat si isteri...






Di Zurich selepas menikmati udara petang dengan suami...




Di Qatar!


For me myself, ingin melihat kawan-kawan biz partner, lebih ramai lagi yang pegang title CDM ni. Bukan kita je dapat, capaikan impian rakan kongsi, confirm kita lebih puassss..


Yang penting berada dalam kumpulan hebat pasangan ini....





Thursday, November 4, 2010

Body posture!!

Biasanya bagi yang bekerja di pejabat, dan kena pulak dok lama lebih dari satu jam, akan cepat merasa lenguh dan sakit tulang belakang. Mereka jugak mempunyai tendency untuk bongkok lama kelamaan, jadi untuk mengelakkan keadaan ini berlaku, anda disarankan memakai support seperti bengkung untuk memastikan tulang belakang sentiasa straight dan tidak bongkok.



Selain dari itu Premium Beautiful ini mempunyai Far Infra Red yang boleh melancarkan perjalanan darah dan menyebabkan orang tu tidak merasa lenguh, letih dan mengantuk. Perjalanan darah yang lancar menyebabkan seluruh badan terutama otak mempunyai bekalan oksigen yang cukup. Thus, kita punya sakit-sakit kepala dan migraine pun boleh hilang.





Dalam jangka masa panjang dan lama anda tidak rugi langsung memakai Premium Beautiful ini dengan jaminan seumur hidup, service free of charge, jugak for a lifetime. So, tunggu apa lagi, dapatkan PB hari ni dengan pm/contact/sms saya kat 012-2833801.
Related Posts with Thumbnails