Premium Beautiful

Friday, March 25, 2011

Layakkah anda????

5 days tak update blog ni, bukannya apa tengah busy and berdebar-debar ni coz makin ramai layak ke Hong Kong and ada lagi...
Banyakla sejarah akan tercipta dengan free package to Hong Kong ni..such as:
1. Ramainye first timer...
2. Dahle first timer dah bawak rakan kongsi lagi..
3. Ramainye naik pangkat..
4. Bonus 5 angka, kiranya ramai jugak ni...income 4, 5 ribu tu jangan cakaple, lagile ramai...
Fuhh.... tu la bestnye wat biz ni, ramai yang dah mula menikmati walaupun baru berbiz sebulan 2 bulan...
Mari!! Mari !! Mari!! ... kita gegarkan bumi Hong KOng dengan ketibaan kita di sana lagi 3 bulan...
Ishhh, ada peluang lagi ni coz masih ada 5 hari lagi, anda pun boleh...
Pm/sms je akak...012-2833801

Thursday, March 17, 2011

Servis kete vs Servis perempuan!!!

Entry ni rasenye paling simple mengenai orang pompuan. Bila beli kereta baru, apa kita buat? Siang malam pagi petang dok ingat kete, pastu pantang bercalar mesti susah hati kan. Kalau boleh nak bawak masuk dalam rumah,dan nak peluk sepanjang masa..(especially Said, sebab kete merc baru.. ha..ha.haa)

Then cukup haul mesti sebok nak hantar servis, maklumla dah jalan banyak km dah.. tapi kita sangat menjaga keperluan kete kite tu...


Then akak nak tanye pulak, especially yang dah kawin.. 5 tahun, 10 tahun, 15 tahun ...pernah tak servis badan kita (pompuan le) atau pada para suami pernah tak servis isteri??? Bukan servis makan minum tau atau hantar gi facial ke atau spa je... servis dalaman badan.
Ni yang paling penting especially kepada yang dah lama kawin, dah beranak 2, 3 ke 4 etc. Macam kete badan kita pun kena servis gak sebab sana-sini dah longgar, urat putus pun dah banyak dah.. So jalan terbaik dengan pemakaian Premium Beautiful kita secara tak langsung akan bega(perbaiki kot maksudnye) dalaman badan bukannya dengan cara botox ke, suntik sana sinun yang kita tak tau kesan sampingannya.
Pakai Premium beautiful akan :
1. Membentuk badan kita yang dah jatuh-jatuh tu...
2. Ukuran pinggang confirm berkurangan.
3. Ukuran payudara yang ideal dan kontur pinggul yang lebih menarik..
4. mengurangkan berat badan secara proses mampatan dan perpeluhan.
5. menggalakkkan pemulihan badan selepas bersalin kerana ia meningkatkan keanjalan badan
6. Memperbaiki kadar metabolisme badan kita
7. mengurangkan kesakitan bahagian pinggang dan juga pembetulan kedudukan tulang belakang.

So cukup dengan pemakaian premium Beautiful lita akan dapat bentuk badan yang kita inginkan dan hilang masalah biasa pompuan...

Then lagi satu, beli masa tengah murah ni coz offer ni iaitu jimat RM800 ni cuma dalam bulan Mac ni saje....jadilah pengguna yang bijak..
Jgn malu nak contact coz servis badan ni sangat penting untuk womennnnn di luar sana...

Wednesday, March 16, 2011

On YoUr MaRk..get ..set..Go!

Lakukan segala-galanya dengan pantas dan cepat...

Itulah kuncinya…terutama sekali dalam masa-masa terdekat macam ni.. anda nak pakej Hong Kong kannn?, anda nak duit cepat kan? dan anda nak menikmati kehidupann kan?

Untuk mencapai kejayaan dengan cepat, anda perlu lakukan sesuatu dengan pantas. Itulah yang dinamakan Law and ordernya . Disebabkan sesuatu kerja itu dimulakan dengan cepat, maka, hasilnya juga akan terima dengan cepat. kalau masih lagi nak fikir secara teliti lagi, maka anda membuang masa sebenarnya.

Mulakan proses anda mencapai matlamat anda dengan pantas dan mulakan proses mengumpul kewangan anda dengan cepat.


Satu contoh yang boleh kita ambil dari ahli perniagaan billionaire British terkenal, Sir Richard Branson, iaitu pengasas Virgin companies adalah beliau melakukan segalanya dengan pantas.

Menurut biografi Richard Branson, bermula pertama kali perbincangan untuk membina syarikat penerbangan Virgin Airlines, Syarikat tersebut memulakan penerbangan pertamanya 5 bulan kemudian! Wah, lihat betapa pantasnya beliau bekerja.

Melakukan kerja dengan pantas adalah kunci untuk memulakan momentum kita. Bayangkan acara lumba lari pecut apabila semua atlit pecut berbaris di garisan mula. “Ke garisan… sedia… MULA!” kesemua pelari tersebut bermula dengan deras!



Begitulah juga dengan motivasi diri. Sekiranya anda hendak mendapatkan sesuatu MULAKAN DENGAN SEGERA! Jangan Berlengah lagi kerana masa tak akan menunggu kita dan rezeki takkan jugak menunggu kita.

Pembunuh kejayaan adalah “membuang masa” atau procrastination. Dengan memulakan sesuatu dengan pantas, anda akan membunuh pembunuh senyap ini. Momentum akan dibina dan ia akan menjadi sukar untuk anda hentikan diri anda sendiri nanti dan kita akan sentiasa menjadi HARIMAU... AUM..AUmmm

Jadikan semangat Hong Kong sebagai satu titik mula untuk kita merubah kehidupan kita...



Selamat Transformasikan Diri dan pecutttt!!!!


Jadilah Juara!!!

La..La...la...

Apasal tajuk la..la..la.. pulak ni? Mesti korang pelek kan apasal la akak ni, dah buang tebiat ke??
Nak tau ke sebabnye...

jeng
.
.
jeng
.
.
jeng
.
.Ni lah sebabnye, sebab hati akak dah berbunga-bunga mengenangkan tak lama lagi kitorang akan diterbangkan ke Perth, Australia... dia memang cam tu walaupun dah pergi banyak kali.. tapi tak tahanla perasaan tu..
nampak kapalterbang je, eh nanti aku nak naik kapalterbang tula,
bunyi kapalterbang pun sama la,
tengok baju sejuk je, ishh nanti aku pun akan pakai baju tu la..
tengok beg besar, isshhh nanti beg aku pun macam tu la..
haa..best tau
tapi tak pe jangan kecewa, hampa, merana dek, sebab ada peluang plak nak gi Hong Kong dan peluang ni belum berakhir lagiiiii...
Anda pun boleh
kita boleh
Malaysian boleh

Sunday, March 13, 2011

Beautiful TransfoRmAtIoN!!!

Percaya tak pemilik badan ini mempunyai berat badan 97 kg sebelum penggunaan barang-barang ini dan berubah kepada 68 kg selepas hanya 2 bulan..

Rahsianya adalah dengan pemakaian Premium Beautiful + Lactolite + Maharani secara berterusan..




Anda pun boleh mengalami perubahan ini... Contact me for details...

Friday, March 11, 2011

Camera, Action!!!

Pengalaman gi melancong sebenarnya banyak bawak perubahan pada diri seseorang terutama self upbringing. Dulu masa belum buat biz ni, akak ni jenis yang kaku, boleh nampakla masa ambik gambar ni....




Masa kat airport sebelum gi Korea..(gambar edisi terhad)





Ni gambar 1st time gi melancong, time tu Korea, tegak je kan....

Pastu kat Paris, dah mula gaye sikit. ada la..



Then kat paris jugak, masa ni macam kena paksa sikit, tak caye tengok muka abang mazhan, semacam saje...

Pastu masa kat Sydney, masa ni tangan akak naik sendiri, dah mula mengepakkk..




Then dah pandai dah lenggok badan... sebab dah kena ajar.. nak buat macamana ramai tul peragawatiiii
masa kat Tokyo



Then masa kat beijing dah mula tunjuk skilll


And jeng
.
.
jeng
.
.
jeng
.
.
.

Aksi melampau masa kat Swiss. Bukan salah akak tau , tu said kat sebelah tu yang ajar...


Tapi tu lah enjoy bila buat biz ni, ramai tul kawan-kawan sama-sama gi melancong ni..anda pun boleh menikmati saat-saat macam ni dengan ambik peluang masa peluang depan mata...
Jangan pikir lama-lama
10 tahun anda di masa depan di tentukan oleh keputusan hari ni...sms/contact/pm je ..

Ambil Peluang!!

Baru je sembang ngan kawan pasal topik ni, Ambik Peluang atau bahasa Germannya Grab the Opportunity... kenapa ambik peluang sekarang ni, bukan bulan depan, bukan tahun depan atau bila-bila?

Ada banyak sebab, antaranya:

1. Sekarang peluang dapat rebet sebab la ni bulan last, tak tahu bila lagi dapat peluang macam ni.



Rebet + bonus = RM4500


2. Trip ke Hong Kong tengah onnnn, so bayangkan dapat gi


melancong percuma, segala-galanya ditanggung beres dari tiket kapalterbang, transportation, makan minum dsb. Maybe this is your first trip tapi ia akan ada 2nd, 3rd, 4th, 5th...........for the next years coming......






3. Peluang buat duit lebih pada awal tahun ni dan berpeluang raya sakan this year dengan tak payah jual tudungla, kuihla,bajula nak tambah duit raye...





4. Dan Peluang pakai kereta baru menjelang raya sebab boleh sediakan duit deposit kereta yang besar.. macam yang kat bawah ni...ramainye yang muda-muda dalam biz dah dapat pakai kereta mewah. Kalau nak cepat boleh je dapat cepat..








5. Dapat bentuk badan yang anda inginkan menjelang raye ni coz kalau nak kurus bukannya boleh dapat dalam sehari dua, ia perlukan masa gak... kalau dalam sekelip mata dapat kurus tu sudah tahap bahaya tu...



So benda ni dah tak boleh tunggu dah, grab the chance now by giving youself this xtravaganza life.... call me key ....

Wednesday, March 9, 2011

Time for Muhasabah!!

Road to Success
Recently akak ada mendengar satu perkongsian dari seorang pakar motivasi yang menceritakan tentang perniagaan, jadi kat sini akak pun nak berkongsi gak ngan readers supaya dapat kita renungkan bersama dan kalau boleh di applykan dalam kehidupan atau apa saja yang kita lakukan....


Dia kata" ada beberapa garis panduan yang kalau kita ikut, confirm kita akan berjaya":

1. Buat biz ni kena ada 'passion' atau istilah orang kampung, ghairahlah sebab kalau kita buat dengan penuh ghairah dan kemahuan ,confirm apa yang kita buat tu akan berjaya. Tapi kalau mula-mula tu tak ada ghairah ni, kita boleh wujudkan dia. Yang penting kita buat dia, bukan dia buat kita..


2. Berterusan; Mesti buat secara berterusan, takleh sekejap buat, sekejap stop. Macamana nak berjaya kalau dah mula nampak kejayaan, kita pun dah makin slow..pas tu nak mula semula dah kena panaskan enjin sekali lagi, kan dah buang minyak tuuu.. satu usaha yang membazir. Kalau sape pernah baca sejarah Presiden Amerika Syarikat, Abraham Lincoln ni dia banyak sangat gagal sebelum jadi senator, banyak kali kalah, tapi dia tak putus asa dan akhirnya menjadi Presiden Amerika yang tersohor sekali.


3. Kalau nak berjaya takde istilah give-up, cabaran yang ada tu sikit-sikit saje. Kehebatan sebenar bukanlah bermakna tak pernah jatuh tapi bangun semula selepas jatuh. Akak pun bukan tak ada cabaran, mesti ada punya tapi setiap cabaran tu kita akan cari jalan penyelesaian. Cabaran yang ada tu menjadikan kita lebih hebat.




Nabi Muhammad s.a.w pun dah jamin rezeki dalam bidang perniagaan ni 9/10. So kita teruskan saja usaha kita ni. Kita hanya gagal apabila kita berhenti mencuba atau dah give-up. kalau kita pilih untuk berjaya, kita mesti pilih untuk buat biz ni dengan bersungguh-sungguh. Dan kita buatlah keputusan untuk jadikan perniagaan premium beautiful ni sebagai punca utama pendapatan kita..pasti kita akan dapat.

4. Perlu ada support group yang kuat..Yang nilah yang membezakan kita dengan biz lain. sebab akak nampak sangat support dari kumpulan yang sangat kuat terutama dari pihak stokis yang menyediakan tempat, servis yang paling top dan juga khidmat nasihat. Bayangkan tuan punya stokis ni dah berkecimpung sangat lama dalam biz ni. dan beliau merupakan contoh orang yang tak berpindah-pindah dan sentiasa istiqamah dalam perniagaan. Kemudian dari pakar strategi dan pakar motivasi kumpulan kita yang sentiasa berfikir untuk kepentingan kumpulan..


Dan lagi bertuah sangat sebab kita ada pemimpin kumpulan yang sangat sempurna di mata akak, nak apa je panduan dan semua jawapan ada pada beliau..


Insya Allah kita kelilingi diri kita dengan orang yang hebat, confirm kita pun akan jadi hebat.



Yakinkan diri kita bahawa kita boleh melakukannya.. Aku boleh, aku memang boleh dan aku pasti boleh..Perkataan 'tidak boleh' itu boleh menjahanamkan kita jadi buang ia jauh-jauh..






Orang yang hebat sentiasa berusaha kerana usaha tangga kejayaan.



Antara keuntungan kita menjadi usahawan Premium Beautiful adalah:


a. Peluang membentuk masa depan


b. peluang mengaut keuntungan


c. memberi memberi sumbangan dalam masyarakat


d. Peluang membuat apa yang kita seronok terutama - shopping, melancong ke luar negara.


5. Jangan sesekali kita merasa takut kerana takut boleh menghindari kejayaan. Ramai jugak yang takut dan ditakut-takutkan oleh kawan-kawan, saudara yang tidak faham tentang biz yang kita jalankan. Percayalah bahawa pencapaian yang besar berlaku apabila kita terdesak...


6. Prinsip Fuguwai dan Kaizen. Ini adalah diambil dari perkataan Jepun. Tahu tak yang orang Malaysia akan tetap ketinggalan 10 tahun dari segi teknologi dengan orang Jepun sebab Fuguwai..Orang kita tak boleh tengok kalau benda tu elok. walaumacamanapun dia akan buat untuk menjadikan benda tak elok. Contohnya kalau kawasan tu bersih, dia akan buang sampah jugak.. maksudnya vandalism dalam masyarakat kita sangat tinggi...


7. Sentiasa satu Hati dalam kumpulan kita.. Ada satu hadis nabi..Dan apabila mereka caci mencaci antara satu sama lain, mereka tidak akan di pandang Allah.. Tangan Allah sentiasa bersama jemaah. Allah akan membantu hambanya jika hambanya bantu sesama sendiri..




dan jika menaruh sifat dengki dengan orang yang berjaya, kita sukar untuk berjaya.. Tapi berbeza jika kita menaruh iri hati dengan mereka dan kita pun nak berjaya macam orang tu..



Allah tu Maha Kaya, dia takkan ambik rezeki orang untuk bagi kat kita, sebab masing-masing ada rezeki, asalkan kita berusaha...




8. Paling last pesan pakar ni lagi, Jangan berhenti Belajar.. belajarlah apa saja mengenai apa yang kita buat ni seperti ilmu premium beautiful, pelan pemasarannya dan strategi untuk berjaya sebab ilmu ni takkan habis-habis. Lagi banyak kita belajar lagi banyak yang kita tak tahu... janganlah kita bongkak dan sombong mengaku dah tahu semua...sebab itulah punca kejatuhann sebenarnya.. pesan orang tua-tua, jadilah resmi padi, semakin berisi semakin tunduk, jangan jadi seperti ayam, telur sebiji riuh sekampung.,.



Jadi jika kita mengamalkan prinsip ni confirm kita akan berjaya sebagaimana orang yang telah berjaya sebab biz ni ada resepi kejayaan, so ikut orang yang jadi, confirm kita akan jadi sama...






Selamat Transformasikan Diri.. Good Luck!!!


Sunday, March 6, 2011

Kisah Orang Kaya!!

Yesterday, kami telah dikongsikan dengan satu cerita mengenai seorang kaya di negara China. Now akak nak kongsikan juga kepada semua readers as a panduan dan renungan dalam our life..

Ada seorang ni peniaga susu di negara China, dia tersangatlah kaya.. bayangkan negara China ada berapa bilion penduduk. kalau tak salah akak dalam lebihkurang 1.5 billion... so bayangkan semua penduduk ni minum susu yang dia jual. Dalam sebotol susu dia cuma untung 20, 30 sen saja tapi sebab tersangatlah ramai yang minum susu dia hari-hari maka jadilah dia seorang jutawan di negara China...
Pada satu hari dia jatuh sakit yang sangat serius iaitu sakit usus dan selepas diperiksa, doktor mengesahkan dia mengidap penyakit kanser usus tahap kritikal. Tapi jutawan ni tak risau dan dia berasa gembira kerana dia ada banyak duit, "what to worry coz I got so much money" so, dia pun pergilah ke Amerika Syarikat kerana dikhabarkan the best doctor untuk penyakit barah usus ni ada di sana...


Masa dia pergi ke sana, jutawan ni telah membawa berjuta duitnya untuk mengubat penyakitnya itu.. Sampai je kat sana dia telah berjumpa dengan doktor pakar barah usus ni dan memberitahu doktor tersebut.. "Doktor, pls rawat penyakit saya ni dan semua duit yang berjuta ni akan jadi tuan doktor punya"...

So, doktor ni pun menjalankan tugasnye dengan membuat pembedahan ke atas jutawan ni dan membuka perut jutawan ini, tetapi tuan doktor ni lepas melihat bahagian dalam perut jutawan ini terus saja menutupnye kembali dan menggeleng-gelengkan kepala beliau dan beliau memberitahu jutawan tersebut..."Tuan, sila bawa pulang semua duit tuan ini kerana sel-sel kanser ini telah merebak ke bahagian dalam perut tuan dan payah untuk mengubatinya".

Jutawan ini pun merasa sangat sedih kerana doktor yang paling baik pun tak dapat mengubatnya dan dia juga merasa sangat kesal kerana duitnya yang berjuta itu tiba-tiba jadi tak berguna kerana di saat beliau sangat mengharapkan duitnya dapat mengubati penyakitnya..

Maka jutawan ini pun kembali semula ke negara China dan hanya menunggu saat-saat kematiannya saja. Dalam 7 hari terakhirnye beliau telah mengoyak-ngoyakkan duitnye setiap hari kerana sangat sedih dan dikhabarkan jumlah duit yang di koyak itu juga bernilai jutaan ringgit...

So, moral of the story is ada duit banyak pun belum tentu dapat jamin kesihatan kita... lebih baik kita jaga kesihatan dari sekarang kerana jika dah sakit duit banyak pun tak dapat menikmatinya...

Jadi janganlah tuan-tuan dan puan-puan kedekut untuk mengeluarkan wang untuk menjaga kesihatan dengan menggunakan produk=produk hebat ini...

Produk Premium Beautiful yang power ini untuk jaga kesihatan orang pompuan ni...
Biozone food purifier untuk buang toksik dalam makanan kita, ni kira penapis makanan la...terbukti sangat berkesan...


Ubat untuk orang pompuan, rahsia awet muda dan boleh melancarkan perjalanan darah..


Hargailah kesihatan kita... Jika sayangkan wang, cubalah kesakitan...



Related Posts with Thumbnails