Premium Beautiful

Thursday, September 30, 2010

Premium Beautiful!!

Kadang-kadang ada yang bermula dengan masalah kesihatan yang dihadapi maka mereka mencari sesuatu untuk mengatasinya....





Atau ada juga kerana masalah kewangan yang meruncing lantaran tuntutan hidup dan juga keinginan yang meruap untuk mengubah hidup yang biasa-biasa kepada yang lebih baik...

Maka bermulalah episod yang betul-betul mengujakan...

Dengan produk yang hebat dapat mengatasi masalah kesihatan dan kewangan mereka,




Sentiasa dihargai oleh stokis dengan bermacam hadiah berjenama




Pen







Jam tangan jenama hebat untuk lelaki dan wanita, kalau suami isteri lagi untung sebab boleh dapat dua-dua...pun dari stokis jugak


Handbag juga jenama terkenal..ish sapa nak bagi free




Dengan promosi hebat dari syarikat dalam media massa dan elektronik tanpa kita mengeluarkan duit poket sendiri




Dan yang paling best dipertemukan jodoh dengan kumpulan yang hebat lagi mantap yang diketuai oleh sepasang suami isteri yang cukup komited



Siti Rohana dan Azlan Deraman


Juliana Hamzah dan Abu Hassan

maka lahirlah



ramai usahawan-usahawan melayu baru !!!!!


Marilah sama-sama kita ambil peluang ini dengan contact me at 012-2833801..dengan segera or p.m me.

Switzerland, here I come!!

Tengah berdebar sangat ni nak gi melancong ke Switzerland pada 1 Oct 2010 hari Jumaat. Kat sini saya ingin menceritakan sedikit tentang activiti yang bakal kali alami di Swiss mengikut perancangan yang telah diberitahu oleh syarikat. berikut adalah maklumat serba sedikit tentang Swiss:
Suhu 15°c~ 20°c (Siang)
0°c~10°c (malam)
Perbezaan Masa : 6 jam lewat dari Malaysia
Mata Wang : Swis Franc (CHF)

Kami akan diterbangkan ke Swiss dengan menaiki Qatar Airways
Ini dia punya contoh kapalterbang.. he he.. the plane, the plane...



Ini adalah pemandangan dalam kapalterbang dengan tempat duduk yang selesa dan paling best sorang satu tv, tak yah share dengan orang lain.. ha..ha ini aku punya, yang tu kau punya..


Dan ini adalah pemandangan apabila sampai kat Doha, Qatar coz kitorang akan transit kat sini for 3 hours. Agak-agak korang cukup tak masa 3 jam tu untuk melontar, cukup kot. Rugi kalau tak melontar coz I dah tukar duit riyal.. Ish, ramainye manusia..



And tibalah saat yang di nanti, Lapanganterbang Zurich..



Day 1, dah bawa berjalan ke Lucerne, kota yang penuh sejarah



Ni lebih kurang gambar hotel kitorangla, dekat ngan sungai bla..bla..


Pas tu pegi melawat kawasan pergunungan Alps dan bolehla berjalan di tepi rumput yang hijau dan juga dipenuhi bunga-bunga indah..




Then naik Cable Car di Mt Titlis. bestnye bayangkan dengan naik cable car ni nampak lebih dekat gunung salji


Biasale tempat melontar mesti ada untuk orang yang gayat naik cable car..





Lepas tu gi melawat Lion Monument yang terkenal tu...




Melawat Chapel Bridge dan menikmati pemandangan indah tepi sungai..



Kemudiannya gi Wood Carving Shop





Nampak tak orang ni bukan main tekun lagi membuat kerjanye..






Pas tu naik cruise untuk lihat pemandangan dari dalam sungai plak, betul ke ayat ni..



Melawat Berne – “Cultural World
Heritage Sites”


Bayangkan anda berada di sini kawasan luarbandar Swiss dengan cuaca yang nyaman, nak kata sejuk tak sejuk sangat dan tak jugak panas..



Black Forest


Cuckoo Clock Workshop untuk lihat cara buat jam sebab Swis s memang terkenal dengan jamnya. Bolehla beli bawak balik sebagai souvenir..





Kemudian tempat makan kat tepi Rhine Falls. Rasanye lalu makan ke tengok air naik tinggi macam ni...

Haa tu sikit sebanyak bakal activiti, tapi confirm lepas ni I akan update aktiviti sebenar kami. Confirm lagi happening dan extravaganza, fantastic, bombastic dan loba-loba...
Tunggukan update seterusnye...
Pengalaman yang tak terlupakan dan tak boleh dibayangkan dengan kata-kata apabila kite sendiri menikmati hasil selepas kita berusaha. Yang penting, usaha pasti ada kejayaan.
Kalau tak berubah sampai bile pun dok macam tu dan harap-harap tak jadi lebih teruk.




Thursday, September 23, 2010

Lagi testimoni

Baru-baru ni ada jumpa kawan kat Bt. Caves. Nama dia Normala dan dah kawin 4 tahun tapi takde rezeki lagi. Masa jumpa tu dia berkongsi tentang kegembiraan dia mendapat khabar yang dia dah mengandung 3 bulan selepas memakai PB dan juga mengamalkan pemakanan herba maharani dengan betul. See, pakai PB confirm anda akan dapat berita gumbira tak lama lagi. Cuma kita berusaha dan memakainya mengikut saranan yang diberikan.




So, kalau anda pun sedang berusaha, tak salah anda mencubanye sekarang, tambahan pula dalam 6 hari saje lagi rebet tu akan habis. Cepat, dapatkannya sekarang melalui 012-2833801.

Tuesday, September 21, 2010

Open House!


Suasana raya di KL baru bermula. Orang kata orang KL beraye sebulan. Dalam satu hujung minggu kadang-kadang kite terima lebih dari 3 undangan open house. Kadang-kadang bila pergi tu rasa nak makan tapi bila dah makan rasa menyesal sebab lari diet atau dah kenyang sangat.


Sememangnya, Syawal tidak dapat lari dari godaan meja makan. Beraneka ragam sajian istimewa yang sarat santan, kolesterol dan umumnya berlemak tinggi terhidang di meja makan – dari lemang, rendang, ketupat, lontong dan sebagainya.

Para pesakit yang menderita gastrik, gout, tekanan darah tinggi dan diabetes paling sensitif dengan perubahan kalori ini.



simptom diabetes

Diabetes also





Ghout!






Ghout!


Antara kandungan kalori yang terdapat dalam juadah raya adalah seperti berikut:

Rendang Daging ( 4 ketul hidangan) = 355 kalori
Ketupat Daun Palas ( 1 ketul) = 216 kalori
Serunding Daging (100 gram) = 210 kalori
Seunding ayam (100 gram) = 200 kalori
Laksa Utara (1 mangkuk) = 551 kalori
Lemang (6 potong kecil) = 206 kalori
Nadi impit (6 ketul) bersama kuah kacang = 400 kalori
Lontong( 1mangkuk berisi 6 ketul nasi impit potongan kiub+ 2 senduk kuah) = 450 kalori
Sate (1 cucuk bersama 2 sudu besar kuah kacang) = 139 kalori


Tapi jangan risau sebab anda ada jalan penyelesaian sekarang ni. Anda boleh menikmati juadah raya ni dengan senang hati kerana ada Premium beautiful.

U don't have to worry!!



Do contact me at 012-2833801. Pls be remind that this is the last month for rebet from company after 18 years of operation.
Grab this chance!!!

Raye 2010!


Saja nak cerita kisah hari raya kitorang tahun 2010 kali ni. Balik kampung waktu malam sebab nak elakkan panas dan juga letih. Kalau nak rehat boleh aje berenti rehat dan makan.

Ammar duk depan dengan mamanya. Ni songkok raya, dia punya excited sampai sepanjang dalam kereta tu tak nak tanggalkan.


3 beradik ni dok kat belakang tapi excited nak balik sangat. Sepanjang jalan pasang lagu raya.
sampai Ipoh pukul 3 pagi terus sahur dan tido...




Ni air serbat masa berbuka puasa kat Ipoh.


Waktu berbuka puasa. Semua sedara ayahnye berkumpul untuk sama-sama buka puasa



Lepas tu layan budak-budak main bunga api..


Lepas main bunga api bersiap balik Kedah pulak sebab lusanye dah raya. Balik buat persiapan untuk raya. Tolong mak buat ketupat tapi kalau tengok gambaq ni macam mak saja yang dok pulun buat...he..he..he...


Ni Pak Ngah tengah isi pulut dalam buluh untuk di buat lemang..



Time bakar lemang. Takpe, bekerjasama ada yang dok kalih lemang dan ada yang tengok sajaa..bukan kot tengok api, ok ke tak..



Sementara tu dalam rumah, aku le dok bersilat buat rendang ayam dan rendang daging ngan kakak.


JENG..JENG PAGI RAYA... LEMANG DAN RENDANG DAH JADI HIDANGAN PALING BEST








AND KUIH RAYE...

PAS TU DAH SIAP BERSALAM-SALAMAN DAN BERMAAF-MAAFAN, ambik gambar le untuk kenangan..
Ni Keluarga Abang Jamal, ada ahli baru yang beraye tahun ni...
Ni Keluarga Kakak Sulung Kak Liza. Depan tu Abang Long yang dok berdebar tunggu hari nak bersanding


Ni pulak keluarga Kak Tun , Orange family..
And last, my family, The Blue Team.. ngan Tok dan Tok Wan yang seronok sangat tengok anak cucu dia berkumpul.. he..he..he..
Raya ke dua, family Abang jamal buat kenduri akikah untuk baby kecik ni..
Muhammad A'tiqullah

Dengan mengendurikan kambing biri-biri yang dibawa balik naik MPV ni!!! ishh, hebat, hebat




Maka pakat la dok perosah kambing ni ramai-ramai. Pegang bang kuat-kuat nanti kena tendang, naya ja...
Dengan lafaz Bismillahirrahmannirrahim...
Time kenduri, makan bang, jarang jumpa kambing time raye ni...
Team menyediakan hidangan. Ni confirm sedap pasai tukang masak happy especially tengok orang pulun makan

Inilah peristiwa raye tahun ni. Memang happening sebab dapat berkumpul ramai-ramai dengan semua adik-beradik.

Related Posts with Thumbnails