Premium Beautiful

Saturday, December 29, 2012

Macamana nak jadi?

Satu soalan yg selalu orang tanya akak, macamana boleh jadi macam ni? Especially yg memang kenal dan tahu perjalanan hidup akak mcmna...

Alhamdulillah, berjumpa dengan jodoh yg cukup hebat selain dari jodoh perkahwinan,
1. satu bisnes yg tip top,
2. Syarikat yg marvelous,
3. produk evergreen
4. Pelan yg cukup cun
5. Stokis tahap world
6. Pemimpin atau mentor yg lengkap
7. Kumpulan OMG yg the vaaasss

Ini antara faktor-faktor yg sepatutnya diambilkira bila nk menceburkan diri dalam sesuatu biz. Yang paling akk rasa penting adalah mentor atau orang yg guide kita untuk berjaya. Pasti disebalik kejayaan seseorang tu dia mesti mempunyai seorang mentor hebat. Bagi akk sendiri sangat berterima kasih berjumpa dengan Cdm Juliana Hamzah. Beliaulah yg telah mencanai dan mendidik akk yg tak pandai dan tak tahu ni untuk berjaya dalam biz ni.

Ingat sangat dalam satu kursus yg dianjurkan oleh barisan kepimpinan Cdm Siti Rohana Yusoff, selain dari mendapat suntikan dari mentor, kita boleh jugak dapat dari sumber lain seperti buku, kursus, media dll. Inilah antara obor yg sentiasa memanaskan akk dan kumpulan kami.













Jom tunggu apa lagi, sempena tahun baru 2013 ni kita buat satu perubahan yg boleh ubah hidup kita. Bukan nak ubah dunia tapi cukup dengan mengubah sikap kita agar dapat memberi manfaat kpd insan lain juga...

Jom kita biz Premium Beautiful!


Saturday, December 22, 2012

Kenali bentuk badan anda!

Apple-shaped women ada shoulder yg luas dan kecik kt bawah.

Banana, or straight (rectangular)
Banana-shaped women, pinggangnya 9 inci kecil dari bustnya.

Pear, Spoon, or Bell (triangle upward)
Pear-shaped woman pulak, hip atau pinggulnya lebih besar dari bust.

Hourglass Shape (triangles opposing, facing in). Yang ni plak, bawah dan atas lebih kurang sama.

So, macam macam kan bentuk badan orang pompuan ni? Jalan penyelesaiannya adalah dengan pemakaian PB kerana PB adalah korset slimming no satu. Pembentukan badan serta merta dapat dalam masa 5 minit saja.

Bila kita pakai PB dalam jangkamasa masa yg lama, maka badan kita akan ikut acuan PB lah and of course dapat bentuk badan idaman. Yeayyyy!!!

Cepat, dapatkan set anda sekarang dalam masa 8 Hari saja lagi bcoz Ada special rebet n ole ole from oversea...

Sms 0193882369..
Insta- hafizahmusa
Twitter-cdmhafizah

Wednesday, December 19, 2012

Kaitan wanita dengan RM!

Wanita sebelum ini lebih sinonim dengan kehidupan di dapur, tetapi pada masa kini peratus wanita yang menjadi CEO, usahawan, presiden, pemilik syarikat semakin meningkat. Antara tahun 1997 hingga ke 2002, hasil kajian menunjukkan bahawa perniagaan yang dimiliki oleh wanita telah berkembang sebanyak 20% lebih cepat berbanding daripada perniagaan yang dimiliki oleh lelaki. Paling nampak dalam sykt yg mengeluarkan produk wanita cthnye PB.

1. Wanita tidak boleh menceburkan diri di dalam dunia perniagaan- Mitos ini sering diucapkan terutamanya oleh lelaki yang terasa rendah diri atas kejayaan seseorang wanita. Tetapi hasil daripada kajian yang ditunjukkan sekitar tahun 2007-2010, perniagaan wanita berkembang pesat sebanyak lebih daripada 25% berbanding perniagaan lelaki. Ini menunjukkan peningkatan terhadap usahawan wanita berbanding daripada tahun-tahun yang sebelumnya. Begitu juga dengan jumlah usahawan wanita dalam syarikat ni hingga mendapat anugerah aspirasi wanita dari Menteri Pembangunan Wanita Datuk Shahrizat kpd Cdm Siti Rohana Yusoff (my idol) dan Cdm Juliana Hamzah (my mentor)

2. Wanita tidak mampu untuk melakukan simpanan dan pelaburan yang baik- Berdasarkan maklumat daripada syarikat pelaburan seperti vanguard, wanita lebih gemar untuk melakukan simpanan berbanding lelaki. Dijangkakan wanita menyimpan 10% lebih daripada lelaki. Yess! Terbukti dengan Cdm Siti RohanaYusoff yg kini memegang title usahawan Jutawan.

3. Wanita lebih banyak berbelanja daripada lelaki- Percaya atau tidak, hasil daripada kajian menunjukkan bahawa orang yang paling banyak berbelanja adalah seorang lelaki bujang. Mereka dikatakan lebih banyak berbelanja terhadap gadget-gadget terkini dan juga terhadap pasangan wanita mereka.

4. Wanita terlalu emotional untuk menguruskan wang dengan efektif- Hasil keputusan kajiselidik daripada PNC Bank, lelaki lebih banyak untuk melakukan pelaburan yang berisiko daripada wanita. Ini menunjukkan bahawa lelaki lebih mudah dipengaruhi oleh emosi untuk menguruskan kewangan mereka dengan lebih efektif.

Pandangan lelaki dan wanita terhadap wang adalah sama- Pastinya mitos ini adalah tidak tepat. Ini kerana perwatakan seorang lelaki dan wanita adalah berbeza. Wanita lebih memandang kewangan kepada kemudahan keluarga mereka, tetapi lelaki pada kebiasaannya lebih untuk berseronok.

Jom kita jadi usahawan wanita berjaya kerana di Orange Mania Group, every single thing will be guided.

Wednesday, December 5, 2012

BB Plus Collagen

Since last entry of BB Plus, I received many response from my customer, saying that, there's a tremendous changes in their skin. Rugi sangat sape tak try.
Actually kita punya collagen mmng Ada dlm badan but dengan peningkatan USIA n Budaya kerja, kita punya collagen makin hilang so nak tambah kenala ambik supplement. Rasenye ramai tak sanggup nak cucuk ke, botox ke, operation ke so jalan selamat ialah dengan BB plus collagen.

Let's see what is all about:

Aging damages collagen that leads to skin damage
Collagen accounts for 70% of the dermal layer of our skin. It is the basic building block of skin, bones, cartilage and other connective tissues in our body. Collagen assists in the regeneration of skin and works to maintain the skin’s suppleness. In the cartilage of the joints, it functions as a cushion to reduce the burden on structural system, especially the hips, joints and knees.

External and internal ageing factors can damage protein fibres, fibroblasts and vitamins needed to stimulate collagen production. These result in aging of skin.

Why BB Plus?
BB Plus is made primarily from high quality fish collagen. Fish collagen is a Type 2 collagen, said to have a structure of an amino acid chain perfectly compatible to the humans. Due to the natural habitat of fish, the collagen derived from this marine animal has sufficient amino acids namely Proline & Glycine in their lower body temperature, similar to human collagen. Proline and Glycine are two amino acids responsible for formation of collagen, maintaining skin and cartilage. Fish collagen then are produced to peptides using latest technology for better absorption and availability.

How does BB Plus works?
Triple mode of actions:
1. Repair - Promotes micro cleansing, replenishes collagen peptides to damage or weak collagen network
2. Rebuild - Strengthens and protects collagen network through antioxidant
3. Renew - Promotes growth and production of new collagen cells


What is the effective dose?
Only one sachet (5g) daily for a youthful, flawless skin. Hydrolysis process produces peptides (about 3,000 Daltons in size) that are readily absorbed.

Are there any extra antioxidant protection?
Blackcurrant juice contains anthocyanins to protect the face & body against UV & free radical damage. Grape seed extract with OPC (oligomeric proanthocyanidins) reduces skin discomfort and promotes healing. Vitamin C and roselle strengthen collagen network, protect collagen in dermis and promote synthesis.

How does BB Plus enhance skin performance?
Apple fibre and inulin (dietary fibre) promotes skin clarity through detoxification.

How does BB Plus help in reducing discomfort of joints?
Fish collagen peptide is also a good source of Type II Collagen of which is being found to be predominant component of hyalin cartilage able to help suppress inflammation caused by rheumatism and osteoarthritis.

INGREDIENTS EFFICACY
USAGE DIRECTION
MAIN INGREDIENTS
BB Plus provides highly bioavailable collagen peptides to replenish and re-build collagen networks, providing skin with appropriate elasticity, moisturization, strength and suppleness. Better taste comes with blended, high quality 100% blackcurrant and roselle juice extract with fish collagen without fishy aftertaste.


7 Beauty Effects:
1. Radiant & Brighter complexion
2. Improves skin firmness and elasticity
3. Promotes smoothness and suppleness
4. Improves moisture content of skin
5. Reduces visibility of fine lines and wrinkles
6. Promotes healing & repair
7. Reduces effect from sun damage

Monday, October 29, 2012

Cdm's Dinner at DePalma..Suatu Appresiasi...

Baru baru ni sempena closing package London Paris, semua Cdm Batu Caves telah mengadakan makan makan dan juga bagi meraikan pucuk pimpinan B32 Batu Caves yg telah banyak berjasa dan menaikkan nama n jenama PB di Malaysia. Antara gambar gambar yang dimuatkan adalah dari jurufoto tak berapa nak kenal iaitu bakal Cdm Abg Salim. Tq very much for the efforts. Geng ni semua pulak cukup sporting dan 'makan gambar' or fotogenik and fotogedik belake.. pantang nampak kamera diacukan, confirm posing punye..ok layanzzz


dengan Cdm kak Zaida di awal rancangan. Cdm yg sudah matang tapi semangat macam 20 an.



Dengan Cdm kak Zaida, bakal Cdm Som, Cdm Ayulisa, dan Cdm Siti Mazni. Semua Cdm yg kental dan semangat menyala nyala.

 Bakal Cdm abg Mazhan bersama bakal Cdm Pali dan bakal Cdm Abg Man...hmm  cepatla hilang bakal tu..


Cdm Kak Ana memotong kek sempena terpilih sebagai speaker ulangtahun ke 20 November ni dan juga simbol terima kasih kerana jasa jasa beliau yg tak jemu membimbing para Cdm dibawahnya. Banggess keranamu berdua.


Terima kasih kepada Cdm Chan selaku penaung Cdm Bikers Club dalam ride ke Krabi, Thailand yg baru aje lepas. Ikut cahaya dalam kegelapan insyaAllah akan sampai ke destinasi.. Makna yg cukup dalamm.


 Cdm Abu selaku wakil OMG menerima hadiah berupa mobile charger...

                                                                   Cdm dalam OMG's




Tunggak utama dalam OMG: Cdm Kak Jue n Cdm Abu..pasangan romantik gituss




Bersama Madam yg sangat memahami dan menyayangi...yg paling penting Madam sentiasa ceria dan vogue


Biasala kalau ada acara ramai ramai cam ni, memang Cdm kak Jue mesti pegang mike..cnfrm perkongsian yg hebat dan mengundang gelak ketawa dan tak kering gusi begitupun make sense dan menusuk ke jantung..


tahniah Cdm Jue atas hadiah samsung Tab 10.1 yg baru..taktaula nak pakai ke tak coz Mac Pro yg dulu pun tak guna sangat..





Cdm Abg Lan, pakar strategi kumpulan besar kami yg sangat sporting. Man with little words but full with ideas yg bernasss.



Dah tak sabar nak makan dah time nih...


Geng machoss


Wahh, paling best Cdm kak Ana menerima hadiah handbag Chanel yg berharga ribu riban tuhss, tak tahannnn. memang geram sangat tengok bag nih..




Nih la keseluruhan family besar B32 yg sangat sporting tapi bestnye kebanyakan mudess tapi menggenggam income puluhan ribu sebulan dengan hanya berbisnes Premium Beautiful. Tak kira usia, tua ada, mudess ada, kurus ada, besar sikit ade, bujang ade, married ada, LELAKI ADA PEREMPUAN PUN APATAH LAGI macam macam ade.....

nak join family besar kami kat sini.. boleh contact, pm sms akak ye. 


EVERY SINGLE STEP YOU'LL BE GUIDED HERE!!!!

Tuesday, October 9, 2012

Kelebihan PB

1.Mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik yang dapat menolak ke atas, menyokong menetapkan kedudukan payudara.
2. Mempunyai rawan keluli yang berfungsi untuk menetap dan mengukuhkan kedudukan payudara.
3. Mempunyai bentuk yang berkuasa tekanan dan regangan berganda di bahagian depan dapat menyelaras perut yang menonjol serta meningkatkan kontur payudara.
2 batang keluli berfungsi untuk menyelaras dan membentuk kontur badan.
4. Reka bentuk yang berkuasa tekanan dan regangan di bahagian belakang dapat menyelaraskan lemak yang berlebihan.
5. Bentuk “U” yang direka khas pada bahagian belakang coli dapat menonjolkan kontur badan yang menarik.
6. Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.
7. 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.

Saturday, September 15, 2012

What is PB?



PB merupakan pencetus revolusi pakaian dalam, membentuk kontur badan dan berteknologi tinggi Far Infra Red di Malaysia untuk kecantikan, kesihatan dan keyakinan.


Ia sesuai dipakai sepanjang hari kerana kehalusan, kelembutan dan keselesaan kpd kulit.
> Siri pembentukan kontur payudara
Membentuk kontur badan bahagian payudara yang mempesona dan menarik. Confirm push up even though dah beranak 4,5, 6 orang anak.

> Siri pembentukan kontur pinggang
Membentuk kontur badan bahagian pinggang agar lebih ramping dan terbentuk walaupun dah ada flat Lima tingkat kat tepi tuh.

> Siri pembentukan kontur pinggul
Membentuk kontur badan bahagian pinggul agar lebih menarik Dan membantu mengempiskan perut.

Rundingcara Dan demonstrate percuma. Boleh SMS akak kt 0193882369.

Pelaburan paling bijak bagi setiap wanita tanpa mengira USIA.

NO PiL
NO DiET
NO EXERCiSE
NO OPERATiON
NO LiPOSUCTION
NO iNJECTiON



Wednesday, September 12, 2012

BB Plus Collagen




BB PLUS KOLAGEN ~ Dicipta untk memenuhi impian anda. Jika dulu ramai yang tidak tahu pasal kepentingan kolagen, tetapi sekarang, ramai wanita memilih makanan kesihatan base on kolagen kerana bahan ini mampu melambatkan proses penuaan selain menjadikan kulit lebih anjal dan cantik.


Di pasaran terdapat pelbagai produk minuman vitamin C base dan kolagen yang dikatakan berkesan mengembalikan keserian wajah.
Kolagen adalah protein untuk mengelakkan keremajaan dan keanjalan kulit. Lebih kurang 25-35% daripada jumlah keseluruhan protein dalam badan terdiri daripada kolagen dan 80% struktur kulit terbentuk darinya.

Bahan ini berfungsi untuk meningkatkan penghasilan sel baru, membantu memelihara keremajaan kulit, melembutkan dan membuat kulit lebih bercahaya serta efektif menghilangkan kedutan dan mencegah proses penuaan.

Apabila usia semakin meningkat, bermula seawal 25 tahun, proses pengurangan kolagen oleh sel fibroblast akan berlaku, seterusnya menyebabkan kulit menampakkan garis penuaan, berjeragat, kusam dan kurang bermaya. ini ditambah faktor alam sekitar seperti debu dan kotoran, terlalu lama kepada sinaran matahari, penggunaan bahan kosmetik yang tinggi kandungan kimia, tekanan di tempat kerja serta wanita sering melahirkan anak menyebabkan pengurangan penghasilan kolagen dalam, sekali gus menyumbang kepada kelesuan.

BBplus dihasilkan daripada 5000mg kolagen ikan terhidrolisis untuk memberi penyerapan yang baik. Kofaktor seperti ekstrak biji anggur dan dan vitamin c ditambah untuk melindungi rantaian kolagen.

ramuan : kolagen ikan terhidrolisis, ekstrak biji anggur, vitamin c, inulin, serbuk jus blackcurrant, serbuk jus roselle, serat epal, isomaltos,sukralos.

Kesan Collagen pd kulit:
Kulit berseri dan cerah-hilangkan tona kulit tak sekata / kulit kusam

Kulit lebih anjal dan tegang di bahagian leher, tangan, lengan, payu dara, punggung, perut, peha

Kulit sehalus bayi dan gebu menawan-Hilangkan kedut, parut, strechmark dan kulit lebih lembap

Best alternative untk rawatan sakit
sendi (GOUT, athritis. Ramai yg dah try, So sape nk Cuba blh pm/SMS akk ye kt 019 388 2369.



Tuesday, September 11, 2012

Pi Melancong Free!

Tujuan awal buat biz ni sebab akak nak cari duit lebih je tapi bila dah join, free trip incentive ni datang sekali sebab dia macam pakej 3 in one. Bila dapat duit, confirm pangkat n trip datang sekali. Tu yang bestnye. Tapi rase akak takde pulak orang yang tolak bila dah dapat melancong ni. Nak dapat peluang gi melancong sesaje je memang payahle kalau nk tunggu duit sendiri... lagipun duit sendiri.. ishhh sayang sangat le.

Masa gi Hong Kong tahun lepas, our tourist guide tu Mr Chow ( bukan Chow Yuen Fatt ye) cakap dia tak pernah lagi bawak rombongan dari syarikat yg sama sampai 3x dalam setahun. Tu yang buat dia kagumsss tu. Beliaupun memang kerjanya bawak orang gi oversea, so dia tau la ttng big big company ni...masa tu memang kitorang bangggesss sangat.

Lagi satu yang bestnya, dapat gi shopping oversea. Duit bonus dapat dari biz ni mmng bolehh sangat shopping sana. Semua masuk kedai mesti keluar dengan plastic bags. So for those yang nak rase peluang gi melancong free, jgn segan pm/ SMS 0193882369. Every single step you'll be guided. We're the qualified and trusted agent..

Kelebihan PB

Premium Beautiful ialah corset no. 1 di Malaysia yang telah banyak membantu ramai wanita di Malaysia menyelesaikan masalah serta mengembalikan semula kecantikan, keyakinan dan kesihatan mereka pada tahap yang paling cun.

Ia bukan korset biasa, tetapi:
1. Focus 70%- kesihatan dalaman dan luaran.
2. 30% for body shaping n instant within 5 minutes
3. 100% confidence bcoz no more perut buncits.
4. melancarkan perjalanan
5. meningkatkan kadar metabolisma dalam badan so sesuaiii sngt utk orang busy.
6. Waranty. So, sebarang kerosakan atau koyak, boleh dihantar untuk service. Ianya PERCUMA
7. SUPERBRANDS. Means, PB berkualiti tinggi dan terlaris di pasaran.
8. PB ada Far Infra Red Rays (FIR).
9. Mendapat pengiktirafan antarabangsa, ACA (American Chiropratic Association)
Pengiktirafan daripada Pakar Sakit Belakang daripada USA, Qubec dan Kanada.
10. Fabric Akwatek dan Akwadyne yg bermutu tinggi n di gunakan untuk baju angkasawan.
11. menstabilkan suhu badan. Kalau suhu persekitaran panas, PB menyejukkan badan. Jika suhu persekitaran sejuk, PB boleh memanaskan badan si pemakai.
12. Replacement utk bengkung yg lama for orang dalam pantang. Sngt sesuaiii
Related Posts with Thumbnails