Premium Beautiful

Tuesday, April 17, 2012

De Zaanse Schans

Berpeluang dtg ke sini sekali lagi selepas 3 tahun memng rasa sangat teruja dan down to memory lane dan datang berhoneymoon bersama suami.

Masa datang dulu agak blur blur sikit tapi kali ke dua mcm balik kampung pulak. Suasana still sama macam dulu, disambut dengan cuaca dingin dan rebas rebas titisan air hujan dan makin lama makin hilang. Tak taule mungkin sebab syok sangat dan tak kesah pasal hujan or memng dah berenti.

Sampai je terus posing macam dulu dengan Cdm Jue dan Cdm Lini bersama pasangan masing masing...

Then gi tempat buat cheese dan beli souvenirs utk insan di Malaysia. Pastu gi tepi tasik tengok perkampungan dari seberang tasik dengan latarbelakang kincir angin. Tapi kincir angin ni dah tak digunakan lagi, only for display dan jadi museum. Sekarang diorang pakai yg diperbuat dari besi metalik dan lebih moden.

Saturday, April 14, 2012

Pesta Tulip Antarabangsa Terbesar at Keukenhof,Holland

Hari ni kami berpeluang pergi ke Pesta Bunga Tulip yg sedang berlangsung di Keukenhof, Holland. Memng ini merupakan saat yg di tunggu tunggu oleh kami semua coz dah di ceritakan oleh our Sifu yg pesta ni mmng best sangat. Selain jadi tumpuan dunia, kat sini kami boleh tengok bunga tulip yg berbagai bagai warna such as orange, pink, merah, purple, putih, kuning, maroon dsbnye. Memng takjub coz dapat tengok ladangnye yg seluas mata memandang dalam barisan yg cantik dan kemas. Dari jauh lagi dah terbayang keseronokannya sampaikan bus tu bergegar dengan jeritan kami sebaik saja terpandang ladang tulip.

Dan sebaik saje masuk dalam kawasan tersebut, tanpa berlengah lagi kami terus menjerit jerit kesukaan dan ya Allah besarnye kuasaMu menjadikan bumi yg cantik ni dengan segala keindahan di dalamnye.

Ni lah antara beberapa keping gambar yg dapat akk masukkan.. Dah balik Mesia nnti baru blh edit..

Friday, April 13, 2012

Amsterdam Day 1

Masa dulu kalau tengok orang bawak beg tangan mewah, dalam hati memang teringin tapi cepat cepat hati memberi alasan, takpela tu rezeki orang. Tapi bila akak mula buat biz dan bercampur ngan kawan kawan yg sama berbiz, barula rase itu semua tak mustahil utk memiliki beg tangan mewah ni. Teringat kata kata sifu, kalau kita berkawan dengan 10 orang kawan yg memiliki Mercedes tak mustahil utk kita memandu kereta Perdana V6 wpun V6 tu dulunya kita anggap mustahil.

Today masuk ke butik LV or Louis Vutton di Amsterdam dan memilih beg tangan ni dan bukan akak sorang ye, ramai kawan kawan akak pun sama. Dan untungnye mereka mudasss lagi dah berjaya pakai beg LV. Meh kite tengok sikit...

Related Posts with Thumbnails