Premium Beautiful

Friday, August 6, 2010

Kelebihan Far Infrared(FIR)



Far Infra Red (FIR) ialah:

Sinar gelombang elektromagnet
Mempunyai jarak gelombang antara 3 – 1000 µm
Sinar yang paling selamat dan berguna untuk kehidupan

Dari mana ia diperolehi:

.Cahaya matahari (panaslah kalau nak berjemur dan ada masa ke?)
.Pakaian pembentukkan badan MACAM PB
.Badan manusia, haiwan cth ayam mengeram telur ( kalau ada ayam, kalau takde?)
.Alat elektronik cth remote control, komputer, telefon mudahalih.(macamana ia masuk?)
.Peralatan perubatan cth mesin urut kaki, fisioterapi, sauna dll.(sekali-sekala pergi, pun kena bayar juga kan)







Macamana PB disediakan dengan FIR:




platinum sbg bahan asas
Dicampur dgn 40 jenis serbuk batu galian
Disuntik ke dalam fabrik
Hasilkan gelombang tenaga bila bersentuhan dgn kulit
Gelombang itu dikenali sebagai sinar infra merah jauh (4 – 16 mikron)

Macamana FIR Membantu manusia:
1. Melancarkan aliran darah
2. Membersihkan darah
3. Menggiatkan proses metabolisma


FIR MENEMBUSI KULIT:

TINDAK BALAS RESONAN KE ATAS MOLEKUL AIR
MOLEKUL IR BERGETAR LEBIH KUAT
LEBIH BANYAK TENAGA DIGUNAKAN
LEBIH HABA DIHASILKAN
SALUR DARAH MENGEMBANG
PERJALANAN DARAH LEBIH LANCAR
PENGHANTARAN NUTRIEN DAN PEMBUANGAN TOKSIN
SEL-SEL LEBIH AKTIF
BADAN CERGAS DAN CERIA, BERTENAGA

KEISTIMEWAAN FIR




- Memperbetulkan perjalanan darah dalam tubuh.(NO MIGRAIN)
- Meningkatkan kadar metabolism.
- Memperbetulkan dan memulihkan sistem pernafasan.( NO ASTHMA)
- Mengelakkan pertumbuhan bakteria.
- Mengeluarkan peluh asid.
- Menggalakkan tumbesaran lebih teratur.(NO BANTUT)
- Mengekalkan kesegaran badan.( TAK LETIH)
- Mengurangkan kandungan asid dalam darah.( ELAK GHOUT)
- Menghilangkan kesakitan pada tubuh badan atau tempat yang sakit.( TAK LEBAM)
- Tidur lebih nyenyak.(TAK BERDENGKUR)
- Menghilangkan bau badan. (BADAN TAK BERBAU)
- Menghilangkan kulat dan fungus. (BERSIH BADAN)
- Membersihkan udara dalam badan.
- Mengekalkan kepanasan suhu dalam badan. TAK PANAS, TAK SEJUK
- Membetulkan sistem urat saraf dalam badan secara automatik.



Ini adalah antara kelebihan PB yang memang terbukti mengandungi FIR. Warranty pun seumur hidup, servis pun percuma seumur hidup so mana nak cari lagi produk yang macam ni. Superbrand lagi..kalau tengok roti kan, cuma roti Gardeniaje ( I takde sharepun) ada superbrand. Jadi dalam industri pakaian dalam, cuma PB je yang ade superbrand.





Ia menggunakan teknologi tiga negara iaitu Jerman untuk jenis kain sebatian air sama macam Dr Sheikh Muzaffar Syah pakai gi angkasa lepas dan orang scuba diving gi menyelam. Kan best tu. Ia menyerap peluh dengan baik dan kering pun dengan cepat.



Teknologi USA untuk jahitan yang dipanggil stereoskopik iaitu tak mudah koyak dan tahan lama. Ia dijahit sebanyak 32 lapisan untuk lebih tahan lama.



Teknologi Jepun untuk FIR nya dan kita memang tau Jepun terkenal dengan teknologinya yang advance 10 tahun.



Kita pakai serta merta akan dapat pembentukan badan yang wallop, bombastik dan extravaganza. Terus boleh nampak dan kesan kesihatan bergantung kepada badan pemakainya. Paling lama punkesan tu akan dapat dalam masa 2 bulan.



So, anda punya a very good reason untuk pakai PB especially dalam waktu sekarang ni.

Paling penting bulan puasa ni, nak bantu kita menahan lapar dan dahaga, orang gastrik elok sangat pakai. Nak raya kan? Confirm nak cantik dan bergaya di hari raya ni. Kalau baju mahal pun tapi bentuk badan tak menarik( tak semestinya cantik) pun hilangla harga baju raya yang mahal tu. Ataupun kalau baju raya tak berapa mahal (subjektif) confirm anda nampak lawa kalau di dalamnya kita pakai PB ni.



So, do not hesitate to call me -012-2833801, contact via e-mail kesidang_f@yahoo.com or afiza.moses@yahoo.com. Atau boleh jugak sms untuk tanya soalan or buat appointment untuk area KL dan Selangor. Kawasan utara boleh jugak call Maizatul Adni - 012-3990442, selatan - Aini - 014-2610154.



No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails