Premium Beautiful

Tuesday, August 31, 2010

Get pregnant!!!


I Thought I Was Infertile But Contrary To My Doctor's Prediction, I Got Pregnant and Naturally Gave Birth To My Beautiful Healthy Children At , After Years of "Trying".



Sebenarnya testimoni ni dah banyak kali I dengar masa kat Centre tetapi selagi tak jumpa sendiri kes tu dan tak tengok dengan mata sendiri kita agak was-was tentang kesahihannya. Tetapi selepas 2 orang kawan sekerja I got pregnant after pakai PB dalam 3,4 bulan sahaja selepas berkahwin 3,4 tahun memang I percaya dengan pemakaian Premium Beautiful boleh membantu.

Ini dikira sebagai satu rawatan alternatif jugak, sebagai satu usaha kita untuk mendapatkan anak secara semulajadi tanpa melibatkan kos yang sangat tinggi. Apa salahnya mencuba...
Baru-baru ni, ada kawan bagitau dia got pregnant lepas pakai PB selama 4 bulan secara berterusan. Dia memang nak anak lagi coz anak sulung lelaki dia dah umur 7 tahun. Dia juga tak menggunakan apa-apa protection atau makan apa-apa pil perancang.

Antara sebab kenapa pakai PB boleh membantu adalah kerana apabila pakai Pb secara tak langsung akan membetulkan kedudukan rahim perempuan yang mungkin tak berada pada tempatnya dengan betul. Sebab utama adalah kerana kandungan FIRnya yang membantu masalah:

1. Keputihan,
2. Senggugut,
3. masalah hubungan suami-isteri
4. peredaran haid,
5. usaha mengelakkan kemandulan
2. Amalan terbaik untuk wanita selepas bersalin (menguat dan mengecutkan otot rahim)
3. Menyelesaikan masalah sakit pinggang dan belakang, angin dalam badan, kebas
4. Awet muda, memberikan keanjalan kulit
5. Menghilangkan keletihan dengan meningkatkan kadar metabolisme

Bagaimana Premium Beautiful berfungsi pula?

Semasa memakainya ia menstabilkan kedudukan rahim, rahim jadi naik ke posisi yang sebenarnya, jadi seterusnya rahim akan bersedia untuk proses hamil, melancarkan darah keseluruh badan secara tidak langsung membantu menyuburkan.Kegemukan juga akan menyebabkan ketidakhamilan, jadi Premium Beautiful sangat membantu untuk menurunkan berat badan. pada permulaannya, ada sesetengah wanita akan mengalami darah haid yang keluar secara ketul-ketulan dan selepas itu ia akan mengalami darah haid yang biasa.
Dapatkan set PB anda hari ni dengan sms/pm /contact or e-mail saya kat 019 388 2369

Monday, August 30, 2010

Cuti-cuti malaysia!

Bukit Merah Laketown Resorts!

Ni masa cuti sekolah yang lepas, bawak budak-budak gi Bukit Merah Laketown Resort. Sambil menyelam sambil minum air, serampang 2 mata gak ni. Macam ad hoc je, sambil nak balik, singgah kat Taiping sat. Anyway, kids bila jumpa air, tak ingat nak balik..sampai gelapla kulit.

Ok ni first sampai kat Bukit merah Laketown Resort, Gunung Semanggol, Perak.


Nampak tak 4 beradik ni macam tak sabar-sabar nak jelajah tempat ni.
Ada cerita disebalik mandi kolam renang dekat apartment ni. Masa I keluar cari magazine, diorang semua dok mandi lagi dengan ayah dia, tak lama kemudian diorang dah sudah, so I tanyalah ayah dia, kenapa sekejap sangat mandi kolam. Ayah dia kata, ada budak mana tah, muntah dalam kolam tu. Oh, oklah, lets go to our room. Then I tanya anak sulung, Abang, budak mana yang muntah tu? Budak mana pulak ma, Ammarla yang muntah. So guess sendiri, apa hubby I buat instead of taking care of the children....

Time tengah gila World Cup! Mana-mana je ada theme ni.






Dah penat main air, berhenti makan jap!



What're you doing, kimi? Ini memang betul buaya darat.


Wah, ammar restingnya disamping penyu tu.


Walaupun mataku terpejam, tetap dunia ini kupandang dengan jiwa yang tenang....



Enjoynya, anak-anakku main air


Eh, apasal macam dah bosan dah ni? Bosan sebab mama gi jumpa client and ayah ambik gambar. Sebab tu takde gambar mama dan ayah.



Menikmati aiskrim tapi apasal kat tepi tong sampah ni, oklah ni environmental punya orang


Enak sungguh sampai tak kesah muka dah comot.



Inilah tujuan atau matlamatnya iaitu menjaringkan gol



Ammar pun boleh score gol!!!

Hasilnya Ammar dapat 2 hadiah, kimi pun dapat 2 hadiah and Aqmal pun dapat 2 hadiah. Tautak apa hadiahnya, keychain gambar pemain bola dan kelab bolasepak terkenal. memang diaorang suka sangat, especially Ammar sebanya beyond expectation boleh score goal. Orang yang jaga tu pun quite impressive tengok die....
Well, where's the bakat comes from? From their....
Ok, next time kite gi tempat lain pulak. In conjunction with the vacation, we would like to give a special thanks to Uncle zamri and Untie Som for....
adios, amigos

Friday, August 27, 2010

Sejarah Corsets!!

Sejarah corsets bermula pada abad ke 16 lagi. Kebanyakan dipakai oleh golongan bangsawan
wanita dan kerabat di raja.

A corset adalah pakaian dalam worn to mold and shape the torso kepada bentuk yang dikehendaki atas tujuan kecantikan dan juga kesihatan (kesan pada masa itu ataupun jangkamasa panjang). Lelaki dan pompuan pun boleh pakai, though women are more common wearers. Kesan selepas pakai!

Dalam tahun terkebelakang "corset" has also been borrowed by the fashion industry to refer to bahagian atas sahaja dengan bentuk lebih kepada meletakkan lace/renda. Genuine corsets are usually made by a corsetmaker and should be fitted to the individual wearer.


Bahagian pinggang cuma 16 inci!!

Corsets is to slim the body and make it conform to a fashionable silhouette. For women this most frequently emphasizes a curvy figure, by reducing the waist, and thereby exaggerating the bust and hips. However, in some periods, corsets have been worn to achieve a tubular straight-up-and-down shape, which involves minimizing the bust and hips.





Bahagian pinggang cuma 17 inci!!




Corsets in 1878, bust fastening and lacing at the back!




Advertisement for men's corsets in 1893





1902! Nampak tak pinggul yang dah up!!




1901!




Corset pada tahun 1898


Era sekarang!!


Now! Corset dengan rekabentuk moden, penuh dengan renda.



Bahagian bawah yang lebih ropol.



2 piece.



Lebih seksi.
Teknologi Terkini!!
Pencetus revolusi pakaian dalam .
Premium Beautiful
Hasil gabungan saintis 3 negara iaitu USA,JERMAN,JAPAN,TAIWAN
(kelulusan dari EPA-agensi pemeliharaan alam sekitar USA)

Corset Premium Beautiful dengan teknologi Far Infra Red yang boleh membantu:
1. pembentukan badan
2. melancarkan perjalanan darah
3. mengatasi masalah selulit
4. senggugut
5. masalah haid tak teratur
6. cyst, lump
7. memejalkan payu dara
8. pembuangan toksin
9. mengawal suhu badan
10. Meningkatkan kadar metabolisme
11. mengekalkan kesegaran badan, tak penat, tak letih
12. Mengawal pembiakan sel kanser dalam badan
Ia sesuai di pakai sepanjang hari kerana kehalusan, kelembutan dan keselesaan pada kulit.


Postur badan lebih tegak dan dapat membantu bagi orang yang menghadapi masalah slip disk(betul ke ejaan ni). Sangat sesuai bagi yang bekerja duduk atau berdiri sepanjang hari. Sesuai untuk ibu-ibu yang baru lepas bersalin.
Well, tunggu apa lagi. Sekarang ni waktu paling sesuai untuk anda memilikinya kerana promo raya (iaitu rebet RM150.00 untuk satu set)
dan juga istimewa untuk pelanggan secara tunai, beg telekung dan sarung kotak tisu percuma, Cepat, tempoh dan bilangan terhad!!!

Sila hubungi/sms/e-mail saya 012-2833801.

Tuesday, August 24, 2010

Penjagaan badan

Obesiti bermaksud keadaan berat badan berlebihan atau overweight.

Kecantikan bagi seorang wanita merupakan aset yang sangat penting. Setiap wanita mahu mengekalkan kejelitaannya untuk sepanjang hayat namun ramai tidak dapat berbuat demikian kerana dilanda obesiti.




Keadaan lemak yang berlebihan di bawah ketiak.

Obesity increases the likelihood of various diseases, particularly sakit jantung, type 2 diabetes, kesukaran bernafas ketika tidur, kanser, and osteoarthritis. Obesity is most commonly caused by a combination of excessive dietary calories, lack of physical activity, and genetic susceptibility, although a few cases are caused primarily by genes, endocrine disorders, medications or psychiatric illness. Evidence to support the view that some obese people eat little yet gain weight due to a slow metabolism is limited; on average obese people have a greater energy expenditure than their thin counterparts due to the energy required to maintain an increased body mass

Excessive body weight is associated with various diseases, particularly cardiovascular diseases, diabetes mellitus type 2, obstructive sleep apnea, certain types of cancer, and osteoarthritis.[2] As a result, obesity has been found toreduce life expectancy. Obesity is a medical condition in which excess body fat has accumulated to the extent that it may have an adverse effect on health, leading to reduced life expectancy and/or increased health problems. Body mass index (BMI), a measurement which compares weight and height, defines people as overweight (pre-obese) when their BMI is between 25 kg/m2 and 30 kg/m2, and obese when it is greater than 30 kg/m2.


Ni gambar orang kurun ke 16. (sekarang 21). Saiz badan pada masa itu menandakan kekayaan yang dimiliki mereka. maknanya kalau lagi besar, maka lagi kayalah orang tu. Tapi pada masa sekarang falsafah ni dah tak boleh pakai kerana lebih obes badan seseorang itu menandakan penyakit yang lebih banyak. Jadi untuk n kesihatan kita dinasihatkan untuk menjaga berat badan masing-masing.

Obesiti akan mengundang penyakit lain seperti sakit jantung, darah tinggi, kencing manis dan sebagainya. Penyakit-penyakit ini boleh merosakkan sistem tubuh kita. Lalu ramai yang mengeluh kesal kerana nasi sudah pun menjadi bubur. Potongan tubuh yang langsing dan wajah yang cantik kini hanya tinggal kenangan belaka. Bolehkah ia dipulihkan semula? Sudah tentu boleh jika anda memulakan langkah yang betul.

Sanggupkah kita menelan ubat yang pelbagai atau pil kurus. Tidak adakah side effect atau bahan kimia yang terkandung dalam ubat-ubatan ini?


Antara cara yang dicadangkan disini ialah pemakaian Premium Beautiful yang telah terbukti boleh mengurangkan berat badan dan juga membentuk badan secara serta-merta. Kandungan Far Infra Rednya membantu dalam pengaliran darah, pengawalan suhu badan, membuang toksik, membakar lemak, menghilangkan senggugut, fibroid, cyst dan juga boleh mengesan kanser.



Hasilnya menakjubkan!!






Pasti anggun dengan memiliki badan begini anda akan kelihatan menarik menggayakan baju raya kali ini. Sempena dengan promo musim raya ini, dapatkan set Premium Beautiful anda cepat dengan hubungi 012-2833801, sms atau e-mail kesidang_f@yahoo.com.

Anda juga boleh menonton rancanagan Gadis Melayu Musim ke-3 yang ditayangkan di TV9 sekarang pada setiap malam Sabtu. Semua peserta dan krewnya dihadiahkan satu set korset PB ini. Ini juga menandakan yang PB telah diiktiraf sebagai pakaian dalam yang berprestij dan berjenama. Ia juga merupakan perintis pakaian dalam bagi wanita. Produk Superbrand ini telah bertapak 15 tahun di malaysia dan memang terkenal. Siti Nurhaliza pun dah pakai dan our Permaisuri pun memang ada korset ni.



Sebarang pertanyaan dan rundingcara dan cubaan adalah percuma.

Adios!!

Doa Tercapai Hajat

Salawat Tafrijiyah atau Al-Nariyah


Ertinya:
"Ya Allah Tuhan kami, limpahkanlah rahmat yang sempurna dan limpahkanlah kesejahteraan yang sempurna ke atas penghulu kami Nabi Muhammad, yang dengannya akan terhurailah segala simpul ikatan dan dengannya akan terhapuslah segala kesusahan dan dengannya akan tertunailah segala hajat dan dengannya akan tercapailah segala maksud dan kesudahan umur yang baik (mati dalam iman), serta terkabullah permohonan meminta hujan dengan zatnya yang mulia dan ke atas keluarga dan sahabat-sahabatnya, pada setiap kelipan mata dan tarikan nafas dengan bilangan segala apa jua yang Engkau ketahui".
Amalkan membacanya sebaiknya selepas solat hajat 44 kali atau 100 kali beberapa malam, insya Allah masalah dapat diatasi.
Dalam kita membuat sesuatu jangan lupa yang kita adalah hamba Allah dan sentiasalah meminta kepadaNya.
Selamat Berjuang dalam apa jua yang kita ceburi.

Friday, August 20, 2010

Free Trip to Perth

Sekarang masih lagi pakej bulan melancong ke Perth, anda masih lagi berpeluang untuk gi melancong percuma so disini I would like to explain alittle bit abaout Perth. My knowledge maybe not as same as you but we can share the special about Perth.


Melihat keindahan bunga-bungaan yang menenangkan minda. Western Australia's modern hub of PERTH is home to just over 1.5 million people and has a reputation for endless sunshine and an easy-going lifestyle. Lepas kerja adalah satu fenomena biasa l for people to go surfing, sailing, swimming or fire up a barbie somewhere on the shores of
the Swan River.


Pastu gi Pesta dia kat luarbandar.

Perth terkenal dengan pantainya yang cantik dan ramai orang dia gi swimming lepas kerja.

Hopefully naik kapal macam Pirates of teh Caribbean.


Perth waktu sunset.

This enviable social life partly explains Perthites' contented detachment from the rest of the country. Another factor is simply the physical distance: Perth is Australia's most isolated city, almost 4000km from Sydney by road, and in a different time zone (Western Standard Time, two hours behind the east coast).

The city's Central Business District (CBD) is essentially an open-air shopping mall with two pedestrian-only retail precincts, museums, galleries, and some beautiful historic buildings. Strangely, the city fails to take advantage of its stunning riverside frontage, which is left to the joggers, cyclists and gulls. So look loke Perth macam bandar yang peace, aman damai je.

Just north of the CBD, Northbridge is the restaurant and club district, as well as being the centre for Perth's Asian community with a buzzy eat street, while the inner western suburbs of Leederville and Subiaco boast boutiques, cafés, restaurants and pubs galore. On weekends, city dwellers head for the hills (York and Toodyay are favourites) . (Cottesloe is the spot) and markets (Fremantle's are an institution, followed by fish and chips).

So if you want to know details jangan segan nak contact ke, sms ke or pm me at 012-2833801. Hurry, time is running out.
Best kalau gi ke Perth ramai-ramai dan paling seronoknya percutian ini ditanggung sepenuhnya dan percuma. Nikmati hidup sementara kita masih lagi ada di dunia ini dan melatalah di muka bumi Allah yang luas ini dan rasai kebesaranNya.

Bersama artis!!

Sebelum membuat anjakan paradigma ni, tengok artis cuma kat tv dan majalah dan paper sahaja tetapi bila dah buat ni, banyak kali jugaklah jumpa artis terkenal tanah air face to face. Dalam kebanyakan function memang company jemput artis terkenal untuk hiburan terutamanya acara grant dan dinner.



Semasa ulangtahun syarikat ke 16 diadakan di The MINES, gandingan dua penyanyi lelaki iaitu M. Nasir dan Faizal Tahir. Takde miming memang nyanyi live, bestnya. They all pun sporting. Punya ramai yang datang masa tu sampai M. Nasir cakap kalau dia tau macam ni, dia jual tiket kat luar satu RM10 ringgit pun dia masih lagi untung banyak.



Faizal tahir pun tak kurang hebat. Antara lagu yang dinyanyikan adalah "Sampai Syurga" dan "Gemuruh" yang memang jadi lagu korporat kitorang.



Misha Omar semasa Majlis anugerah Forbes ASIA, Best Under a Billion Company bagi tiga tahun berturut-turut di Hotel One World, dekat One Utama, Damansara. Comel, kecik molek je orangnya.



Boleh agak tak sape ni, of course Diva Siti Nurhaliza penyanyi tersohor walaupun dah menceburi seni dah lama dah tapi still bertahan. Siti memang best... Baju dia rekaan Rizman Ruzaini, tahu sebab masa gi tempah baju untuk naik anugerah ni, Rizman bagitau.


Meriah Siti dengan diiringi penari-penarinya. Konsert Siti ni di buat sebelum anugerah pada keesokan harinya dan konsert ini ditaja oleh company.




Purnama merinduuu. Siti menyanyi dengan penuh feeling sampai duduk kat tangga. Hubby I berasak-asak nak ambik gambar ni sebab semua orangpun nak ambik jugak.




Balik dari konsert, jumpa Siti Saeda kat lobby hotel Concorde Shah Alam, terus bergambar. Siti Saeda ni tak sombong dan dia memang cantik dan putih melepak. Kulitpun halus mulus.



Dafi menyanyikan lagu dengan penuh perasaan semasa anugerah diamond, Double Diamond dan Car Fund Achiever di MINES Resort



Rentetan dari itu, kitorang pun terpaksalah melawa, akibatnya we all punya bajupun lebih vogue dari artis-artis. Ha..ha..ha...Baju I, Lini and Jue adalah dari Rizman Ruzaini, jangan maree.



So, kalau anda berminat untuk bersama dengan artis ni, andapun ada peluang untuk menemui mereka secara live. Best jugak, bagi warna-warni kehidupan.. Contact me and I'll let you know how?





















Related Posts with Thumbnails