Premium Beautiful

Saturday, December 29, 2012

Macamana nak jadi?

Satu soalan yg selalu orang tanya akak, macamana boleh jadi macam ni? Especially yg memang kenal dan tahu perjalanan hidup akak mcmna...

Alhamdulillah, berjumpa dengan jodoh yg cukup hebat selain dari jodoh perkahwinan,
1. satu bisnes yg tip top,
2. Syarikat yg marvelous,
3. produk evergreen
4. Pelan yg cukup cun
5. Stokis tahap world
6. Pemimpin atau mentor yg lengkap
7. Kumpulan OMG yg the vaaasss

Ini antara faktor-faktor yg sepatutnya diambilkira bila nk menceburkan diri dalam sesuatu biz. Yang paling akk rasa penting adalah mentor atau orang yg guide kita untuk berjaya. Pasti disebalik kejayaan seseorang tu dia mesti mempunyai seorang mentor hebat. Bagi akk sendiri sangat berterima kasih berjumpa dengan Cdm Juliana Hamzah. Beliaulah yg telah mencanai dan mendidik akk yg tak pandai dan tak tahu ni untuk berjaya dalam biz ni.

Ingat sangat dalam satu kursus yg dianjurkan oleh barisan kepimpinan Cdm Siti Rohana Yusoff, selain dari mendapat suntikan dari mentor, kita boleh jugak dapat dari sumber lain seperti buku, kursus, media dll. Inilah antara obor yg sentiasa memanaskan akk dan kumpulan kami.













Jom tunggu apa lagi, sempena tahun baru 2013 ni kita buat satu perubahan yg boleh ubah hidup kita. Bukan nak ubah dunia tapi cukup dengan mengubah sikap kita agar dapat memberi manfaat kpd insan lain juga...

Jom kita biz Premium Beautiful!


Saturday, December 22, 2012

Kenali bentuk badan anda!

Apple-shaped women ada shoulder yg luas dan kecik kt bawah.

Banana, or straight (rectangular)
Banana-shaped women, pinggangnya 9 inci kecil dari bustnya.

Pear, Spoon, or Bell (triangle upward)
Pear-shaped woman pulak, hip atau pinggulnya lebih besar dari bust.

Hourglass Shape (triangles opposing, facing in). Yang ni plak, bawah dan atas lebih kurang sama.

So, macam macam kan bentuk badan orang pompuan ni? Jalan penyelesaiannya adalah dengan pemakaian PB kerana PB adalah korset slimming no satu. Pembentukan badan serta merta dapat dalam masa 5 minit saja.

Bila kita pakai PB dalam jangkamasa masa yg lama, maka badan kita akan ikut acuan PB lah and of course dapat bentuk badan idaman. Yeayyyy!!!

Cepat, dapatkan set anda sekarang dalam masa 8 Hari saja lagi bcoz Ada special rebet n ole ole from oversea...

Sms 0193882369..
Insta- hafizahmusa
Twitter-cdmhafizah

Wednesday, December 19, 2012

Kaitan wanita dengan RM!

Wanita sebelum ini lebih sinonim dengan kehidupan di dapur, tetapi pada masa kini peratus wanita yang menjadi CEO, usahawan, presiden, pemilik syarikat semakin meningkat. Antara tahun 1997 hingga ke 2002, hasil kajian menunjukkan bahawa perniagaan yang dimiliki oleh wanita telah berkembang sebanyak 20% lebih cepat berbanding daripada perniagaan yang dimiliki oleh lelaki. Paling nampak dalam sykt yg mengeluarkan produk wanita cthnye PB.

1. Wanita tidak boleh menceburkan diri di dalam dunia perniagaan- Mitos ini sering diucapkan terutamanya oleh lelaki yang terasa rendah diri atas kejayaan seseorang wanita. Tetapi hasil daripada kajian yang ditunjukkan sekitar tahun 2007-2010, perniagaan wanita berkembang pesat sebanyak lebih daripada 25% berbanding perniagaan lelaki. Ini menunjukkan peningkatan terhadap usahawan wanita berbanding daripada tahun-tahun yang sebelumnya. Begitu juga dengan jumlah usahawan wanita dalam syarikat ni hingga mendapat anugerah aspirasi wanita dari Menteri Pembangunan Wanita Datuk Shahrizat kpd Cdm Siti Rohana Yusoff (my idol) dan Cdm Juliana Hamzah (my mentor)

2. Wanita tidak mampu untuk melakukan simpanan dan pelaburan yang baik- Berdasarkan maklumat daripada syarikat pelaburan seperti vanguard, wanita lebih gemar untuk melakukan simpanan berbanding lelaki. Dijangkakan wanita menyimpan 10% lebih daripada lelaki. Yess! Terbukti dengan Cdm Siti RohanaYusoff yg kini memegang title usahawan Jutawan.

3. Wanita lebih banyak berbelanja daripada lelaki- Percaya atau tidak, hasil daripada kajian menunjukkan bahawa orang yang paling banyak berbelanja adalah seorang lelaki bujang. Mereka dikatakan lebih banyak berbelanja terhadap gadget-gadget terkini dan juga terhadap pasangan wanita mereka.

4. Wanita terlalu emotional untuk menguruskan wang dengan efektif- Hasil keputusan kajiselidik daripada PNC Bank, lelaki lebih banyak untuk melakukan pelaburan yang berisiko daripada wanita. Ini menunjukkan bahawa lelaki lebih mudah dipengaruhi oleh emosi untuk menguruskan kewangan mereka dengan lebih efektif.

Pandangan lelaki dan wanita terhadap wang adalah sama- Pastinya mitos ini adalah tidak tepat. Ini kerana perwatakan seorang lelaki dan wanita adalah berbeza. Wanita lebih memandang kewangan kepada kemudahan keluarga mereka, tetapi lelaki pada kebiasaannya lebih untuk berseronok.

Jom kita jadi usahawan wanita berjaya kerana di Orange Mania Group, every single thing will be guided.

Wednesday, December 5, 2012

BB Plus Collagen

Since last entry of BB Plus, I received many response from my customer, saying that, there's a tremendous changes in their skin. Rugi sangat sape tak try.
Actually kita punya collagen mmng Ada dlm badan but dengan peningkatan USIA n Budaya kerja, kita punya collagen makin hilang so nak tambah kenala ambik supplement. Rasenye ramai tak sanggup nak cucuk ke, botox ke, operation ke so jalan selamat ialah dengan BB plus collagen.

Let's see what is all about:

Aging damages collagen that leads to skin damage
Collagen accounts for 70% of the dermal layer of our skin. It is the basic building block of skin, bones, cartilage and other connective tissues in our body. Collagen assists in the regeneration of skin and works to maintain the skin’s suppleness. In the cartilage of the joints, it functions as a cushion to reduce the burden on structural system, especially the hips, joints and knees.

External and internal ageing factors can damage protein fibres, fibroblasts and vitamins needed to stimulate collagen production. These result in aging of skin.

Why BB Plus?
BB Plus is made primarily from high quality fish collagen. Fish collagen is a Type 2 collagen, said to have a structure of an amino acid chain perfectly compatible to the humans. Due to the natural habitat of fish, the collagen derived from this marine animal has sufficient amino acids namely Proline & Glycine in their lower body temperature, similar to human collagen. Proline and Glycine are two amino acids responsible for formation of collagen, maintaining skin and cartilage. Fish collagen then are produced to peptides using latest technology for better absorption and availability.

How does BB Plus works?
Triple mode of actions:
1. Repair - Promotes micro cleansing, replenishes collagen peptides to damage or weak collagen network
2. Rebuild - Strengthens and protects collagen network through antioxidant
3. Renew - Promotes growth and production of new collagen cells


What is the effective dose?
Only one sachet (5g) daily for a youthful, flawless skin. Hydrolysis process produces peptides (about 3,000 Daltons in size) that are readily absorbed.

Are there any extra antioxidant protection?
Blackcurrant juice contains anthocyanins to protect the face & body against UV & free radical damage. Grape seed extract with OPC (oligomeric proanthocyanidins) reduces skin discomfort and promotes healing. Vitamin C and roselle strengthen collagen network, protect collagen in dermis and promote synthesis.

How does BB Plus enhance skin performance?
Apple fibre and inulin (dietary fibre) promotes skin clarity through detoxification.

How does BB Plus help in reducing discomfort of joints?
Fish collagen peptide is also a good source of Type II Collagen of which is being found to be predominant component of hyalin cartilage able to help suppress inflammation caused by rheumatism and osteoarthritis.

INGREDIENTS EFFICACY
USAGE DIRECTION
MAIN INGREDIENTS
BB Plus provides highly bioavailable collagen peptides to replenish and re-build collagen networks, providing skin with appropriate elasticity, moisturization, strength and suppleness. Better taste comes with blended, high quality 100% blackcurrant and roselle juice extract with fish collagen without fishy aftertaste.


7 Beauty Effects:
1. Radiant & Brighter complexion
2. Improves skin firmness and elasticity
3. Promotes smoothness and suppleness
4. Improves moisture content of skin
5. Reduces visibility of fine lines and wrinkles
6. Promotes healing & repair
7. Reduces effect from sun damage
Related Posts with Thumbnails