Premium Beautiful

Saturday, March 31, 2012

Day 2

Sorryla lambat sikit update blog ni, bnyak nau acara dan kerja yang perlu dibereskan bila balik Vietnam baru baru ni..

So acara yg berlangsung pd hari kedua adalah:


Plan for the day!


Bergambar beramai ramai sebelum keluar berjalan jalan...

Dalam perjalanan menaiki bas, inilah keunikan Vietnam yg boleh disaksikan.. People will minum just at the road side. Banyaklah yg kita blh nampak gerai macam ni di sepanjang jalan. dan kalau nak tau dia punye chair tu saiznye macam tadika punye..
Ni adalah Water puppet show yg dapat disaksikan. Alangkah bagusnye kalau ada juru translate, blhla kita menyelami jalan ceritanya...

Pastu kitorang dibawa ke Muzeum perang Vietnam. kat sini ada kapalterbang perang, peluru, dan banyaknye gambar gambar semasa perang. Bayangkan diorang berperang dengan Amerika selama 20 tahunnn. wuishhh lamanya.


Lepas gi Muzeum perang kitorang gi Lunch dulu, hmmm bestnye segala makan minum ditanggung dan memang halal dan penuhla meja dengan hidangan yg sedap sedap belaka...rugi wooo kalau datang tak nak makan..ni lah masenye nak rase makanan negara tersebut yg payah nak dpt kat Malaysia..



Pastu kitorang gi berjalan(ye ke?) naik bas ke Istana Presiden, sempat lagi berposing tuh

Ni adalah Istana Presiden tuh yg ada banyak ruang, ruang mesyuarat, ruang makan plak ada 2, utk biasa biasa dan bila ada tetamu luar negara dan macam macam ruang lagila...mood ingat nak shopping je



Depan Hard Rock Cafe Ho Chi Minh City...

Bayangkan nenek tua ni sedang memaku kasut utk design yg kita pilih....
Then terus ke Benh Thanh market yg merupakan tempat shopping paling famous kat sini. Tak banyak gambar sebab akak jadi rabun mata, gelap mata dan kelam mata. Geram tengok barang barang yang ada kat sini yg semuanye ada dari kelengkapan rumah, kasut, tudung pakaian, assesori telefon dsbnye.. memang boleh hilang kat sini sebab teramatla luasnye dan akak takde gambar sebab sibuk shopping kerana dia tutup kul 5.30 pm so kena cepat...


Malamnye kami ada Gala dinner utk semua usahawan. Temanya baju Vietnam yg dipanggil Audaiii atau sebutannya auyaiii. Akak tengah tunggu baju yg ditempah sampai ke hotel.. berdebar je takut diorang tak hantar....



makan malamnye menag sedap sedap belaka dan kejutan utk yang lahir bulan March.. Hmmm bestnye sambut kat oversea lagi. pengalaman yg tak dapat dilupakan...

kita tengok pulak plan tuk besokkk..harap sabar ye..

Friday, March 30, 2012

Suasana di stokis!

Setiap hujung bulan memng suasana kat stokis lebih meriah dari biasa dan Tuan punya stokis pun terpaksa buka lebih awal dan tutup lebih lewat dari biasa. Kalau nak ditafsirkan maksudnya permintaan utk PB memang luarbiasa hebat!!!

Tak taula kalau orang kate, xde permintaan. Yg penting kita jual kehebatan produk dan keistimewaan yg ada pd produk ni.

Meh tengok antara beberapa situasi di sini...


Kitorang tengah tunggu turn...
Angun dan jelitess wanita beautiful nih..


Di apit oleh dua orang bintang yg mula menyinar dalam biz. Puass bila dapat capai pangkat DSM dan bakal diraikan bulan April nanti. Tahniah ye Dsm Helyawati dan Dsm Nafishah.





Sempat berposingye walaupun tengah menunggussss..

So anda di luar sane, jgn malu untuk pm akak utk book appointment untuk nak jadi usahawan PB. Ambil peluang cepat sebab bulan April ni bulan Lasttt rebet dan bezanya banyak sangat RM1500, kalau hilang mau jugak repot polis ni. 

My number is 019 388 2369...

Thursday, March 22, 2012

Vietnam trip!

Day 1

Hari pertama kami berkumpul di kaunter H untuk proses check in. Masa ni dah havoc suasana dengan gelombang oren mania yang melanda KLIA. Kat sini je dah dekat seribu kepimg kot esp yang 1st timer.



Bergambar sebelum check in..


berseri jadinya bila oren putih dipadankan...





Bakal Dsm Cik Ah berdebar je masa dalam kapalterbang


Ni bukan pramugari ye..ramai yang 'terpedaya' ngan wanita cantik nii...

makanan yang dihidangkan dalam kapalterbang...


sampai di bumi Vietnam...

Then gi shopping dulu then gi makan malam di restoran muslim..kemudian kami di bawa check in Hotel Equatorial yang bertaraf 5 bintang di tengah tengah bandar Ho Chi Minh City.. and sweet dream wondering what's the tomorrow will be....



jom Enjoyyyy...

Sunday, March 18, 2012

Seminar Usahawan baru!

Baru baru ni kami telah menganjurkan satu seminar utk usahawan baruOMG  bagi area Lembah Kelang dan Alhamdulillah sambutan sangat menggalakkan dan diadakan di sebuah hotel di ibukota.
Seperti biasa diterajui oleh Papa dan mama Oren iaitu Cdm Juliana dan Cdm Abu Hassan beserta semua Cdm dibawah beliau antaranya Akaks, Cdm Kak Zaida, Cdm Mazni dan Cdm Ayulisa.


 teraju utama yang the Vaas, memang penuh ngan idea baru dan especially macamana nak gi Guangzhou dengan hiway, taknak lagi jalan kampung.
Barisan speaker yang tak sabar nak kongsi experience...
Peserta yang kusyuk ambik ilmu nak ke Guangzhou, pasni kalau praktis, hasilnya cnfrm meletupss..

abang ni sempat jeling ye, takpe pastikan bawak seramai mungkin rakan kongsi ye...

Speaker kita pada hari ni, Cdm zamri siap buat demo kat depan lagi. satu ilmu baru kalau taknak kasi epal hijau masam..then speaker ke dua Cdm Mazni diikuti ngan Cdm Ayulisa..strategi utk dapat jam tangan, cnfrm genggam income besar dan tiket Guangzhou..

Sempat berposing lagi bakal qualifier ke Guangzhou ni...ambik ilmu maksimum, buat habis baik, bertindak dan cepat cepat rujuk...
Dah last tu kitorang mengaumm ramai ramai sebab nak meroyan ke Guangzhou ni...
Jom sume, kalau nak seribu daya...kita warna warnikan kehidupan kita dengan biz PB ni...nak tanya leh pm akak. Jangan risau, segala galanya adalah dengan kekuatan kumpulan.


Sunday, March 11, 2012

PeriOD PrOBleM???




Jom kita view... MENGAPA HAID  LAMBAT atau tak BETUL AtuRan???

Risau sebab haid tidak datang? Jika merancang untuk pregnant, haid yang lewat atau tak teratur memang merisaukan. Ini kerana ia mengganggu proses itu sendiri..Berikut adalah antara sebab period lambat...

* Stress.
 Tekanan dalam bentuk fizikal dan mental boleh mempengaruhi hormon anda dan seterusnya haid kita. Bila kita dalam keadaan tertekan badan akan mengeluarkan hormon stress yang boleh menganggu ovulasi

* Masalah kesihatan:
Sakit secara tiba-tiba seperti demam panas, menjalani pembedahan, atau sakit yang memerlukan rawatan intensif boleh memberikan tekanan fizikal terhadap badan dan seterusnya menganggu kedatangan haid kita.

* Ubatan:
Mungkin baru baru ini anda baru cuba jamu atau menjalani rawatan traditional atau intensif untuk menguruskan badan.

* Berlebihan hormon prolaktin:
Hormon prolaktin yang berlebihan menghalang pengeluaran telur dan seterusnya menyebabkan haid anda lewat . Sekiranya anda merasa seperti susu keluar dari puting payudara atau pening kepala, berjumpalah dengan doktor kerana kemungkinan besar anda mengalami masalah hyperprolatinemia.

* Menyusu badan:
Sekiranya anda menyusu badan terutamanya secara eksklusif, haid anda mungkin tidak akan datang

* Masalah tiroid:
Rasa panas, berdebar dan kekurangan berat badan secara mendadak mungkin merupakan tanda yang anda mengidap penyakit tiroid.

* Gemuk:
Berlebihan lemak dalam badan boleh memberikan ketidak-seimbangan hormon kerana ia menjadi tempat simpanan hormon estrogen. Berlebihan hormon estrogen akan menyebabkan haid anda kacau.

* Terlalu kurus:
Ini kerap terjadi kepada mereka yang terlalu banyak senaman seperti atlit dan penari balet. Mendapatkan kembali berat badan yang sepatutnya dengan secara automatik akan mengembalikan haid anda semula.

* Salah kira:
Masalah ini juga kerap terjadi. Dikatakan 40% wanita gagal mengingati dengan tepat tarikh sebenar haid mereka. Asal ia dalam kitaran 21-35 hari, haid anda andalah normal. Pastikan kita catat dengan betul ye

* Menopos:
Bagi mereka yang berusia lewat 40’an, mengalami haid yang semakin sedikit dan jarang-jarang adalah salah satu tanda menopos. Sekiranya bimbang, berjumpa dengan doktor untuk pemeriksaan dan sedikit ujian darah boleh membuat diagnosa yang tepat. Anda juga disarankan untuk menjalani pap smear untuk memastikan yang anda tidak mengalami masalah dipangkal rahim.

* Pencegah hamil:
Sekiranya anda baru-baru ini mengambil hormon pencegah hamil seperti depo-provera atau implanon, ia adalah sebab mengapa haid anda lewat datang. Alat pencegah hamil berhormon menghalang ovulasi terjadi seterusnya kedatangan haid. Jadi jangan risau!

* Hamil:
akhirnya, sebab mengapa anda lewat haid adalah kerana anda hamil!... congrats!! Ujian air kencing dengan mudah dapat memberikan pengesahan.

Nakkan aturan haid yang betul, anda boleh cuba pakai PB coz kandungan FIR yang ada didalammnya leh control hormon dalam badan kita, mengurangkan berat badan coz dia leh bakar lemakss, mengembalikan BMI yang sepatutnya, pendek kata leh settle masalah dalaman orang pompuan key!!!



Thursday, March 1, 2012


PB bukannya seperti korset biasa, ia adalah korset yang mempunyai warranty seumur hidup dan juga servis foc.  Ada tak kita pakai baju dalam seperti yg kat luar sana, bila koyak atau rosak boleh hantar servis??? Takdekan tapi dgn PB, kita rasa lebih selamat dan terjaga kepentingan kita sebagai pengguna...

Selain dari tu ia juga mendapat pengiktirafan dari:


Persatuan kiropraktik dari 3 buah negara iaitu:
 Quebec!!!


US!!!




dan Kanada!!!

Menandakan badan badan ini sangat mengakui PB boleh menjaga tulang temulang kita ngan baik sekali.. sebab tu ramai yg slip diskpun boleh hilang slip disk mereka cthnya:

From xxxxxxxxx ermm..ye ke. sy risau sbb pakai masa sakit aritu. sy jadi semput. sbb tu sy tinggal. PB mmg elok. Sakit tulang belakang sy hilang selepas pakai PB. itu sy tak nafikan...sy pernah msk wad kerna slip disk. akhirnya PB pulihkan sakit sy tu...smpi skang sy pakai.

Dan juga ia diiktiraf oleh Superbrand! Nak dapat ni pun bukannya senang ada kriteria yg mesti dilalui dan produk tu mesti dapat demand tinggi dan quality tinggi  seperti roti Gardenia dan beras Jasmine tu..So don't worry, korset ni memang ada curlazzz

Nak cuba boleh pm or sms akak kat 019 388 2369
Related Posts with Thumbnails