Premium Beautiful

Saturday, May 26, 2012


Lagi sekali Paris France dan London akan menjadi destinasi seterusnya yang diumumkan baru baru ni. Tapi yang bestnye gi FOC tak yah bayar utk makan minum, hotel 5 bintang, transportation dan semuanye. Anda cuma bawa duit shopping je. 

The Famous Eiffle Tower dari bawah. bayangkan usianye dah 200 tahun tapi masih kekal utuh dan menjadi one of  7 wonders in the world..


Paris Disneyland tak kurang hebatnya....



Walaupun nak gi kali ke 2 ke Paris tapi apa salahnye lagipun tempaT TU MEMANG BEST DAN eUROPE SEBENARNYE aLLAH BAGI VIEW YG SANGAT CANTIK.  Paris is a city full of attractions, world-class art galleries and museums and beautiful parks and gardens.

Take a romantic boat cruise on the Seine River or visit the Mona Lisa at the world-famous Louvre. Enjoy a fun-filled day at Disneyland Paris or experience the magic of the Eiffel Tower.  Paris France has something of interest for everyone!

Two major airports and 6 train stations serve metropolitan Paris. The high-speed Eurostar train service from London will zoom you under the English Channel and right into downtown Paris!




Masa kecik dulu lagi nama London memang dah bermain dibibir dan satu satunye nama negeri omputeh yg kita dah biasa. Tapi nak gi negeri idaman ni dengan belanja sendiri pun rasenye sampai ke tua kot tak gi tapi dengan pakej FOC ni kita dapat melancong secara percuma.. Jom kita gi sama sama ye.. 

Sape nak ikut or kalau nak tnye je dipersilakan contact akak ye.. Akak akan bantu utk sampai ke sini, insyaAllah...

Not My Car!!! Going to be...

Hmmm best sangat semalam ada satu peristiwa sejarah kira Hari Ini dalam Sejarahla!!!

Tahniah100x kepada Cdm Juliana our beloved mentor yg telah berjaya mengeluarkan satu Mercedes E Turbo yg mmng da boom, warna hitam metalic lagi. Dalam tempoh 6 tahun berniaga bertukar Merc dua kali. Wah! Kira satu pencapaian yg menakjubkan. Belum tentu lagi kalau bergelar pegawai tertinggi kt swasta or kerajaan dpt macam ni.



Nak cite sikit pasal sejarah kete ngan Kak Jue. Cdm Kak Jue lps berbiz 4 bulan je terus kuar kete Toyota Wish warna putih dan lepas setahun kuar pulak Mercedes E class compressor.
Lepas 5 bulan je lagi tambah pulak Toyota Estima warna putih utk kegunaan keluarga, almaklum la anak dah tiga, kalau balik kampung Rawang or Kedah lebih selesa.

Akak tumpang bangga sangat dengan mentor akak ni, confirm akak pun akan follow jejak langkah beliau dan upgrade Merc tu. Kita follow orang yang berjaya pasti kitapun akan jadi macam beliau. Akak pun kagum sangat ngan motto beliau yang beliau pegang iaitu 'BERANI PASANG IMPIAN'. Jgn takut nak pasang impian sebab bila kita jadikannya sbg agenda hidup, pasti akan kita capai dlm hidup ni.

Ramaila semalam ni ambik gambar ngan kete baru ni..








So, jgn takut nak pasang impian pakai kete mewah, I'll show you how??????


Monday, May 14, 2012

Ledakan Minda!!!


Fenomena biasa kat Malaysia : tiap tahun harga barang naik, tiap kali jadi macam ni kita buat ape? Complaining, complaining tapi ada apa apa jadi tak bila kita buat macam tu. Tak de ape kan...
Then pastu seiring pulak ngan masa kita makin bertambah usia. Kudrat dah makin kurang tapi ada gaji tambah???
Kadang cuba fikir gi kerja dari awal pagi sampai ke petang, kadang sampai ke malam. Rajinnya kita kerja..
Hasilnye cuba tengok dalam saving kita? Ade?
Then... Jeng jeng jeng

"peluang yang besar tu datang secara tiba tiba, datang tak tentu masa..datang disaat kita kesempitan atau susah. Nilailah peluang dengan bijaksana kerana ia boleh berlalu dgn tiba tiba...".Prof Hamka.
Jgn la bila dah sampai peluang, kita tolak lagi sedangkan kita hari hari doa mintak Allah murahkan rezeki kita. Cuma perlukan sedikit usaha dan berterusan je.

Renungkan!
- apa jadi kalau dah tak sihat?
- adakah harga barang naik seiring dengan pendapatan?
- apakah corak kehidupan kita selepas ni?

Mungkin masa tu dah agak terlambat!

Kenapa biz PB?

A. Produk hebat
- dah lama bertapak di pasaran maksudnye memng produk evergreen, exclusive sebab boleh tahan begitu kama dan masih lagi dapat demand yang tinggi

B. Syarikat
Syarikat yang memasarkannya pula dah bertapak lama dan kukuh dalam perniagaan, dah 20 tahun dan tersenarai dalam bursa saham...

C. Pelan pemasaran yang hebat
- pelan yang adil dan saksama, sape buat dia dapat. Don't even think of goyang kaki sebab kita memang buat biz.
- point terkumpul dari day 1 masuk lagi sebab tu sesuai sangat dengan orang yang sibuk.
- win win situation, bayangkan sama sama buat, sama sama dapat gi melancong. Kan best cam tu, takde la asyik orang yang sama je gi.

Ramai dah yang menjana income berpuluh ribu sebulan dengan hanya jual korset ni je. nak tau macamana boleh pm/sms akak ye...

PB! Apa yg best..


PB ada 3 pieces, Long Bra, Waist Nipper dan Long Girdle. Ada orang tanya boleh tak pakai satu piece je? Boleh je tapi kesan tak optimum lah. Sebab tu kena pakai penuh utk kesan yg lebih baik. Apa kptgn pakai korset? Some people very sceptical: pakai utk cantik je tapi PB lengkap utk sihat dan cantik sekali. Badan cantik tak berlipat lipat macam mangkuk tingkat. Badan besar tak salah tapi yg ptg ada cutting. Keistimeaan PB! -Ada FIR yg membantu 70 % utk kesihatan -membetulkan aliran darah -meningkatkan kadar metabolisma -menghalang lelemak dari melimpah dari cupnye - tali lebar sesuai utk macamana saiz payudara - girdle mengempiskan perut dan mendatangkan keyakinan diri - lemak kat peha pun boleh terbakar so bila berjalan tak bergesel peha - elakkan slip disc, sakit belakang - selamat tak yah senaman kadang kadang yang perlukan disiplin dan azam yg kuat. -



Saturday, May 5, 2012

Sehari yg Bermakna!

Kelmarin sempena meraikan qualifier Guangzhou, kelas kami mengadakan sedikit jamuan ringkas. Sorang bawak sorang sikit, jadilah bnyk.

Tahniah kepada qualifier Guangzhou!

Then pastu kitorang gi buat surprise birthday party utk Kak Ana. Memng terkejut Kak Ana sbb dia tak sangka dan tak tahu menahu( kalau tahu xsurprised la..hihi)





 Sampai bersila sila kat depan tuh...





  

 
Related Posts with Thumbnails