Premium Beautiful

Monday, May 24, 2010

Takperlu bakat untuk berjaya

Ramai orang berkata, dia takada bakat berbisnes jadi tak payahla buat tetapi ketahuilah bakat tu cuma 5% saja. Yang 95% lagi tu adalah datang dari sendiri, sama ada nak ke taknak. Yang ni boleh dipelajari dan yang best nya bila buat biz ni ada orang nak latih kita, nak didik kita dan nak bimbing. So, kalau dah ada faktor macam ni, confirm kita akan jadi dan kita sambut saja tali yang nak pegang kita tu.



Akak cakap memang le best sebab akak dah jadi..



Ni cakap orang yang yang cari alasan untuk kegagalan diri sendiri. kalau nak tau kita pun bermula dengan zero..taktau apa-apa dalam bisnes ni tapi sebab nak punya pasal. nak berubah kehidupan tulah yang mendorong kita untuk berjaya.





So kalau kita nak berjaya, ia mesti bermula dari diri sendiri.....




"Survival is not necessarily to the strongest and inttelligent but to the species that can adapt to the changes current circumstances".


Maksudnya bukan orang pandai, hebat dan kuat saja yang boleh berjaya dalam hidup ini tetapi kepada sesiapa yang boleh berubah mengikut keadaan sekelilingnya.


Tengok pada contoh cameleon atas kepala monyet ni, nampak sama je kan dengan rambut monyet. Ini adalah salah satu sebab kenapa cameleon ni boleh hidup dan survive.




Jadi kita pun boleh berjaya dalam hidup kita ni dengan memberi sedikit tekanan kerana jika dalam tekanan kita boleh berubah dan melakukan yang terbaikk....


No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails