Premium Beautiful

Tuesday, May 4, 2010

Free Holiday Japan 2009

Penerbangan ke Tokyo, Japan pada tahun 2009 mencatat memori indah dalam hidup. Tempat yang menarik dan sukar dilupakan. Mari join kita untuk mengetahui cara untuk memenangi percutian percuma seumur hidup. setahun confirm 2 kali gi melancong dan semuanya ditanggung beres dari tiket kapalterbang, penginapan hotel 5 bintang, pengangkutan dan makan minum. Semuanya FREE....

Skrin tv dalam kapalterbang niii

Di Pelabuhan Yokohama.


Lepas tu gi tengok Toyota Motorshow dan sempat singgah kat pasar pagi dia. Buah-buahannya saiz luarbiasa dan segar-segar belaka.

First Day sampai terus pergi tempat souvenirs. Lupala nama tempat tu tapi banyak sangat kedai souvenirs dan cantik-cantik. Masa tu tak banyak beli sebab banyak hari lagi kat sini.



Masa singgah nak tengok Gunung Fujiyama. Masa ni sempat naik kapal.


wah berlatarbelakangkan gunung Fujiyama!!!!!


Makanan tengahari. Emm Yummy!


Kat Disney Land, semua dah tak segan pakai topi Minnie Mouse. Orang Jepun lagila, diaorang
pakai costume lagi bila masuk dalam tu.


Berat sama dipikul, ringan sama dijinjing. Tu yang best tu. Kira kerjasamala.



Dekat jambatan kacamata dekat istana Maharaja Jepun. Kat luar je takleh masuk dalam.



Hidangan tengahari. Ini sorang punya makan tau. Kenyangnya, hidangan tempura campur mi udong.


Rehat sekejap selepas penat shopping.


Sebenarnya dekat tempat makan tengahari.


Kat depan snow white castle. Rasa macam tak percaya boleh sampai sini tapi dengan apa yang I buat sekarang segala impian boleh jadi kenyataan. Syukur, alhamdulillah.


Dengan hubby. macam nak ambik gambaq beribu keping kat sini sebab peluang datang bukan selalu.



Tengok show parade. Enjoy sangat dia punya music. Susunan pun sangat teratur dan profesional.



Dengan Kak Zaida tengok show. Orang lain dah tak nampak. Orang Jepun ni sangat berdisiplin semasa nak tengok show ni. Mereka akan beratur dan tidak berebut-rebut walaupun terpaksa queue panjang.


Kat depan pintu masuk Tokyo Disneyland. Masuk je tiket berharga 4800 yen =rm500. tu pun free, tak yah bayar. Semua ditanggung beres.



Kalau tak pergi Hard Rock macam tak sah. Naik tren pergi Uyeno Eki ni. Beli t-shirt Hard Rock untuk pakai sendiri dan souvenir untuk keluarga.




Dengan Ju kat Aqrabah Market dalam Disney Sea. Inipun tiket sama macam Disneyland harganya. Pun ditanggung beres.



Dalam perahu olok-olok Sinbad di Disney sea. Rasa macam bebudak pulak.



Kanak-kanak Jepun pakai costume Mickey Mouse.




No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails