Premium Beautiful

Thursday, October 7, 2010

Swiss and germany 2010

Pengalaman yang sangat menakjubkan selama berada di Swiss dan Jerman. Cantik dan indahnya kejadian Tuhan. Kalau syurga lebih lagila.. Pemandangan yang sungguh cantik, even tengok semak dia pun cantik. Superb.. dengan makanan yang pelbagai dan sedap-sedap tambah sedap bila ada sambal tumis ikan bilis dan serondeng(untuk meneutralkan makanan ikut selera kampungku)..pengalaman yang tak boleh lupa sepanjang hidup and for sure semua rakan-rakan kongsi... Semoga ini akan jadi penaik semangat dalam perjuangan kita bersama..insya Allah..

sampai di Zurich airport..

From cable car view



Dengan peluncur..di Mount Titlis

Bestnye dah naik mount Titlis ni. pergunungan Alps yang dilitupi salji sepanjang tahun


Aksi ganas you...he..he..hee







Di Wood Carving Museum..
Pokok epal di belakang rumahku... he..he..he


Kota jam...



percaya tak ni belakang rumah orang kat Brienz!!!


B4 naik bot to Interlaken...

dalam kapal to Interlaken..



dah sampai Interlaken



My women's group...they're wonderful..


Nampak tak ada dua ekor beruang, sekor sedang main dan sekor lagi sedang mandi-mandi. Azmi kata ada sekor lagi dok ambik gambar... ha..ha..ha..




Nampak tak nama-nama yang terpahat dekat batu jalan ni, amazing..

Di Berne, ibu negeri Swiss.

Swissotel, Zurich 5 star hotel. I talked to the staff, we're the first Malaysian who stayed there.. fuhh. so proud..



Daging masak.. kat restoran Turki. hari-hari makanan adalah berbeza dan sedap. Our tour leader pesan, yang penting bukan makanan tapi macamana pandangan kita terhadap makanan..payah jugakla nak paham sebab falsafah dia tinggi jugakle. Any way Chin, you're the best..

Hujan pun tak kesah.. Well, see the Rhine Falls..fantastic



Rhine Falls. hujan sikit-sikit, teringat masa kat Belgium dulu..

Near the Rhine Falls


Dengan Kak zaida kat Black Forest, Germany


Well, di tepian tasik dengan pemandangan yang menarik dan itik-itik berenang-renang...

Gigih dalam penerangan tentang sejarah Cuckoo Clock. Yang I really amazed with this clock is kalau kita dengar straight dari jam, bunyinya agak perlahan dan boleh dengar dengan melekapkan kat telinga, tapi bila didekatkan dengan kayu, bunyinya memang kuat. That's the reason why the material is from kayu... to make it louder



With the demonstater of Cuckoo clock




when we sneak out during lunch time..





as and me...


B4 dessert was in, we sneak around and found this place.. what a wonderful scenary


ni dessert, mentang-mentang di Black Forest, diorang hidang Black Forest Cake. Anyway sedap..

Tengah posing pun ada call masuk, nak pakai PB lah tu..
dengan K.zaida dan Zura.



Well, ni dalam perjalanan nak gi tengok Cuckoo Clock. sempat posing lagi...


Dengan As dan Ina, dua-dua dah DDm dan menaiki kereta mewah Merc C class and toyota wish.. muda kan mereka...


Ramainye pelancong tempatan kat Black forest in Germany..

Dengan Ja yang excited sangat since this is ist trip for her...

Kat border Germany..
Unsakarable dapat gi Jerman because we thought Black Forest to kat Swiss tapi actually kat Jerman, nak masuk guna paspot dan dia adalah EU country.






dalam perjalanan menikmati georgeous scenary


Kat Germany punye area.



Wow, gaya da boom kat Zurich city on our last day here..

Cak.. gadis dan bunga.. he..he perasan sikit


Depan kedai cokelat. eksklusifnye tempat ni dan hiasan pun menarik sangat..


Depan LV Boutique..besarnye tempat ni tapi kecik sikit dari Paris..



Dengan Lini kat Zurich City

Dengan DDM kak Zaida


Inilah kumpulan I yang pergi. Memang enjoy terutama sekali first timer yang terus dapat pakej hebat nih..


Dalam bandar Zurich berhampiran sungai.



Tengah tunggu makan malam ngan Ja dan Ni..



Masa menunggu hidangan makan malam. Paling sedap sebab ikut selera Malaysia.
Restoran ni sebenarnye kepunyaan orang malaysia yang duduk kat sane.. menunye tomyam (udang fresh), sate ayam, sayur kangkung, udang goreng dll. umm yummy



pencuci mulut

Sementara menunggu bus untuk ke Airport. Dalam hati rasa sayang nak meninggalkan tempat yang indah ini. Dalam hatiku juga berazam untuk datang lagi ke sini...


Nampak bendera Swiss dalam perjalanan ke Zurich Airport



Di lapangan terbang Zurich, terujanya tengok nama-nama tempat tu. Dalam hati aku mesti sampai ke semua tempat-tempat tu .

Dalam kapalterbang dari Zurich ke Doha ambil masa lebih kurang 7 jam.


Itulah serba sedikit pengalaman ke Swiss and saya ingin mengambil peluang ini untuk memberitahu bahawa package ke Perth still open. marilah kita ambik peluang ni untuk sama-sama melancong secara percuma.

Jangan segan untuk call/pm/sms saya kat 012-2833801.

Tq

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails