Premium Beautiful

Thursday, February 17, 2011

PREMIUM BEAUTIFUL: Sales up to RM500,000 a month

Salam guys...
Bertemu kembali....yup..today entry is another story about successful entrepeneur untuk tatapan kita bersama. Errmm, kalau bisnes konvensional..nak capai sales RM500,000 ni makan betahun beb...tapi dengan bisness network marketing ni segalanye tidak mustahil. Ia telah dicapai dan menjadi pencapaian bulanan bagi this lady yang usia bisness nya baru 3 tahun....Its good to knowing this kind of people...boleh kita jadikan inspiration gituh....!!! Bak kate pepatah.."NAK BERJAYA KENE BERKAWAN DENGAN ORANG YANG BERJAYA"...

ok let me introduce this lady...Bermula kehidupan yang biasa2 sahaja...dengan bekerja di sebuah kilang dan kemudiannya menjadi tenaga pengajar di sebuah sekolah menengah..memegang segulung ijazah belum menjaminkan kehidupan yang selesa bagi diri beliau. This lady...memang cukup2 anti dan berfikiran negatif pada bidang perniagaan...(dulu la...skang sgt2 positif..biasa lah...benda yang tak pernah kita buat atau kita ceburi memang la banyak tanggapan negatif dari yang positif kan...sebab tu ada pepatah "TAK KENAL MAKA TAK CINTA..."...hihihi..setuju...? sekali lagi...kalau setuju ...angkat tangan seperti sayaucop: Hantu K limah balik rumah)


Ni la pengakuan ikhlas, jujur dan terus terang beliau yang cukup2 bersyukur dengan kenikmatan dan rezeki yang melimpah ruah sekarang.Yes i know...mesti ada yang cakap...dia boleh la...dia pandai becakap...dia tu cikgu...dia ramai kawan...dia hebat...dia kelulusan tinggi...dia itu...dia ini...sume pasal potensi orang...


Yang kita ni, aku tak pandai becakap...aku tak ramai kawan...aku takde kawan (pun ade gak...errmm)..aku ni pemalu...aku ni jenis hangat2 tahi ayam je...aku ni cepat give up...aku ini...aku itu....sume pasal kelemahan dan kekurangan diri...

For me...itu sume boleh di atasi dengan satu soalan saje..."NAK ATAU TIDAK BERUBAH KEPADA KEHIDUPAN YANG LEBIH BAIK?"...kalau nak...sume kelemahan dan kekurangan kite tadi bukan priority dan bukan jadi penghalang untuk kita berjaya....dan inilah yang menjadi prinsip dan pegangan "successful entrepeneur" hari ini....orang yang saya maksudkan ialah...

CDM HAFIZAH MUSA


Click untuk mengetahui rahsia kejayaan beliau



Dolu2...sebagai tenaga pengajar..
Sekarang beliau bukan setakat mengajar,
tetapi seorang sentiasa belajar dan boleh diajar....


lihat http://www.cdmjuliana.blogspot.com for details....

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails