Premium Beautiful

Thursday, February 24, 2011

Ilmu oh Ilmu!!!

Pernahkan dengar orang cakap, tak pandailah buat biz ni. Saya tak tau nak cakap. Tapi bila dfikirkan, memangla sebab asal-asal orang kita bukannya biasa buat biz tapi kita bukan buat sesuatu yang pelik sebab ramai orang buat biz dalam dunia ni cumenya kita je yang masih baru dalam bidang ni. Takpe la ambik satu tindakan untuk berubah hidup kehidupan ke arah yang lebih baik..


Takkanla kita nak duduk di takuk yang lame je, kan? Sesekali ambik tindakan yang berbeza, confirm kita akan dapat hasil yang berbeza seperti yang telah terbukti oleh orang yang telah berjaya dalam bidang ni..



Pernah tak dengar :



Ilmu kalau kita dengar, kita dapat 30%,

Kalau kita dengar dan catat, kita akan dapat 70%

Kalau kita dengar, catat dan baca, kita akan dapat 90%

Tapi kalau kita terus bertindak, kita akan dapat 100%

The last one is very true becoz akak kan terlibat dengan bidang pendidikan. Compared dengan student yang only baca je student yang last one dia akan ingat forever apa yang dia buat dan memang dia faham betul-betul. Sebab tulah bila kita dah libatkan diri dengan biz ni, cuba ambil satu tindakan dengan ambil tahu detail tentang produk yang kita jual.. Dalam kes ini produk Premium Beautiful la.

Takkanla kita jual kita tak tahu tentang produk ni...

at least tahu cara ukur,
cara pakaikan orang,
testimoninya sekali
tapi sekali bila kita dah dengar tentang peneraangan produk ni 2,3 kali kita dah tahu tentang cara penerangannya. tu yang senang kita jual produk ni..
Contohnye rakan kongsi akak buat demo je 10 orang dengar terus 10 orang ambil PB ni.
pergi pulak tempat lain, 6 orang dengar terus 6 orang ambik Premium Beautiful ni.
Itulah yang membezakan orang yang ada ilmu produk ni dengan orang yang tak de ilmu.
Kita jual kelebihan produk bukannya harganya. kalau nak ikut Premium Beautiful ni memangla mahal tapi banyak kelebihannya dik.. Kalau tak takkanla orang nak beli beg tangan LV atau PRADA atau GUCCI etc..(akak memang suka handbag.. nak buat macamana, kalau dah pompuan tu...)
Fungsi beg tangan ni cuma bawak barang je, kalau macam tu bawak jela beg plastik je, kan sama fungsinya tapi nowadays orang go for quality sebab tulah beg-beg tangan tu walaupun mahal orang beli jugak..
Kalau ada orang kata susahla nak jual barang akak pun heran sebab kita boleh jual dalam masa 1 hari, 3 hari,1 minggu, 1 bulan atau paling lama pun 2 bulan je...itupun orang yang memang jual sambil-sambil.....
Lagi satu kalau dah tau tentang kehebatan produk kalau tak tau nak pasarkan memang lah rugi sangat!!!!!
Nak tau tak selama akak buat biz ni akak cuma pegang satu pelan pemasaran je, bukannya dok tukar-tukar tu lah yang senang dik. Ramai diantara kita buat biz ni sebagai part time (walaupun incomenye dah jadi majorrrr) so, kalau cuma ikut satu pelan je memang senang...
Pelan tu pulak memang dah di ajar dalam kelas atau masa kita ikut pemimpin kita. kita cuma tiru je bulat-bulat apa yang diajarkan... itu lagi senang , sebab bab meniru ni kita dah tau dari sekolah rendah lagiiii....
Selain dari tu masa kita ikut pemimpin kita tu buatlah catitan sikit, tang mana dia tekankan dan kat mana dia dok enforce... lepas tu cuba buat sendiri dengan kehadiran pemimpin kita, confirm kita pun akan jadi pandai.. jangan malu nak tanya dik pada pemimpin tentang kelemahan kita sebab kalau malu bertanya sesat jalan...
Alang-alang kita dah ambil tindakan tu kita buatla dengan bersungguh-sungguh sebab orang yang bersungguh ni Allah akan bagi ganjaran setimpal dengan usaha yang dilakukannya
Ada bijak pandai yang mengatakan
"Do something with passion, you'll get to the maximum"
Rezeki tak datang bergolek, yang pipih tak datang melayang tetapi perlu diusahakan secara istiqamah dengan mengikut prosedur yang sepatutnya...
Kalau anda ikut ni insyaAllah kita akan mengecap nikmatnya tak lama lagiii..
ok Good luck to all of you...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails