Premium Beautiful

Wednesday, March 16, 2011

On YoUr MaRk..get ..set..Go!

Lakukan segala-galanya dengan pantas dan cepat...

Itulah kuncinya…terutama sekali dalam masa-masa terdekat macam ni.. anda nak pakej Hong Kong kannn?, anda nak duit cepat kan? dan anda nak menikmati kehidupann kan?

Untuk mencapai kejayaan dengan cepat, anda perlu lakukan sesuatu dengan pantas. Itulah yang dinamakan Law and ordernya . Disebabkan sesuatu kerja itu dimulakan dengan cepat, maka, hasilnya juga akan terima dengan cepat. kalau masih lagi nak fikir secara teliti lagi, maka anda membuang masa sebenarnya.

Mulakan proses anda mencapai matlamat anda dengan pantas dan mulakan proses mengumpul kewangan anda dengan cepat.


Satu contoh yang boleh kita ambil dari ahli perniagaan billionaire British terkenal, Sir Richard Branson, iaitu pengasas Virgin companies adalah beliau melakukan segalanya dengan pantas.

Menurut biografi Richard Branson, bermula pertama kali perbincangan untuk membina syarikat penerbangan Virgin Airlines, Syarikat tersebut memulakan penerbangan pertamanya 5 bulan kemudian! Wah, lihat betapa pantasnya beliau bekerja.

Melakukan kerja dengan pantas adalah kunci untuk memulakan momentum kita. Bayangkan acara lumba lari pecut apabila semua atlit pecut berbaris di garisan mula. “Ke garisan… sedia… MULA!” kesemua pelari tersebut bermula dengan deras!Begitulah juga dengan motivasi diri. Sekiranya anda hendak mendapatkan sesuatu MULAKAN DENGAN SEGERA! Jangan Berlengah lagi kerana masa tak akan menunggu kita dan rezeki takkan jugak menunggu kita.

Pembunuh kejayaan adalah “membuang masa” atau procrastination. Dengan memulakan sesuatu dengan pantas, anda akan membunuh pembunuh senyap ini. Momentum akan dibina dan ia akan menjadi sukar untuk anda hentikan diri anda sendiri nanti dan kita akan sentiasa menjadi HARIMAU... AUM..AUmmm

Jadikan semangat Hong Kong sebagai satu titik mula untuk kita merubah kehidupan kita...Selamat Transformasikan Diri dan pecutttt!!!!


Jadilah Juara!!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails