Premium Beautiful

Sunday, March 6, 2011

Kisah Orang Kaya!!

Yesterday, kami telah dikongsikan dengan satu cerita mengenai seorang kaya di negara China. Now akak nak kongsikan juga kepada semua readers as a panduan dan renungan dalam our life..

Ada seorang ni peniaga susu di negara China, dia tersangatlah kaya.. bayangkan negara China ada berapa bilion penduduk. kalau tak salah akak dalam lebihkurang 1.5 billion... so bayangkan semua penduduk ni minum susu yang dia jual. Dalam sebotol susu dia cuma untung 20, 30 sen saja tapi sebab tersangatlah ramai yang minum susu dia hari-hari maka jadilah dia seorang jutawan di negara China...
Pada satu hari dia jatuh sakit yang sangat serius iaitu sakit usus dan selepas diperiksa, doktor mengesahkan dia mengidap penyakit kanser usus tahap kritikal. Tapi jutawan ni tak risau dan dia berasa gembira kerana dia ada banyak duit, "what to worry coz I got so much money" so, dia pun pergilah ke Amerika Syarikat kerana dikhabarkan the best doctor untuk penyakit barah usus ni ada di sana...


Masa dia pergi ke sana, jutawan ni telah membawa berjuta duitnya untuk mengubat penyakitnya itu.. Sampai je kat sana dia telah berjumpa dengan doktor pakar barah usus ni dan memberitahu doktor tersebut.. "Doktor, pls rawat penyakit saya ni dan semua duit yang berjuta ni akan jadi tuan doktor punya"...

So, doktor ni pun menjalankan tugasnye dengan membuat pembedahan ke atas jutawan ni dan membuka perut jutawan ini, tetapi tuan doktor ni lepas melihat bahagian dalam perut jutawan ini terus saja menutupnye kembali dan menggeleng-gelengkan kepala beliau dan beliau memberitahu jutawan tersebut..."Tuan, sila bawa pulang semua duit tuan ini kerana sel-sel kanser ini telah merebak ke bahagian dalam perut tuan dan payah untuk mengubatinya".

Jutawan ini pun merasa sangat sedih kerana doktor yang paling baik pun tak dapat mengubatnya dan dia juga merasa sangat kesal kerana duitnya yang berjuta itu tiba-tiba jadi tak berguna kerana di saat beliau sangat mengharapkan duitnya dapat mengubati penyakitnya..

Maka jutawan ini pun kembali semula ke negara China dan hanya menunggu saat-saat kematiannya saja. Dalam 7 hari terakhirnye beliau telah mengoyak-ngoyakkan duitnye setiap hari kerana sangat sedih dan dikhabarkan jumlah duit yang di koyak itu juga bernilai jutaan ringgit...

So, moral of the story is ada duit banyak pun belum tentu dapat jamin kesihatan kita... lebih baik kita jaga kesihatan dari sekarang kerana jika dah sakit duit banyak pun tak dapat menikmatinya...

Jadi janganlah tuan-tuan dan puan-puan kedekut untuk mengeluarkan wang untuk menjaga kesihatan dengan menggunakan produk=produk hebat ini...

Produk Premium Beautiful yang power ini untuk jaga kesihatan orang pompuan ni...
Biozone food purifier untuk buang toksik dalam makanan kita, ni kira penapis makanan la...terbukti sangat berkesan...


Ubat untuk orang pompuan, rahsia awet muda dan boleh melancarkan perjalanan darah..


Hargailah kesihatan kita... Jika sayangkan wang, cubalah kesakitan...



No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails