Premium Beautiful

Monday, May 14, 2012

Ledakan Minda!!!


Fenomena biasa kat Malaysia : tiap tahun harga barang naik, tiap kali jadi macam ni kita buat ape? Complaining, complaining tapi ada apa apa jadi tak bila kita buat macam tu. Tak de ape kan...
Then pastu seiring pulak ngan masa kita makin bertambah usia. Kudrat dah makin kurang tapi ada gaji tambah???
Kadang cuba fikir gi kerja dari awal pagi sampai ke petang, kadang sampai ke malam. Rajinnya kita kerja..
Hasilnye cuba tengok dalam saving kita? Ade?
Then... Jeng jeng jeng

"peluang yang besar tu datang secara tiba tiba, datang tak tentu masa..datang disaat kita kesempitan atau susah. Nilailah peluang dengan bijaksana kerana ia boleh berlalu dgn tiba tiba...".Prof Hamka.
Jgn la bila dah sampai peluang, kita tolak lagi sedangkan kita hari hari doa mintak Allah murahkan rezeki kita. Cuma perlukan sedikit usaha dan berterusan je.

Renungkan!
- apa jadi kalau dah tak sihat?
- adakah harga barang naik seiring dengan pendapatan?
- apakah corak kehidupan kita selepas ni?

Mungkin masa tu dah agak terlambat!

Kenapa biz PB?

A. Produk hebat
- dah lama bertapak di pasaran maksudnye memng produk evergreen, exclusive sebab boleh tahan begitu kama dan masih lagi dapat demand yang tinggi

B. Syarikat
Syarikat yang memasarkannya pula dah bertapak lama dan kukuh dalam perniagaan, dah 20 tahun dan tersenarai dalam bursa saham...

C. Pelan pemasaran yang hebat
- pelan yang adil dan saksama, sape buat dia dapat. Don't even think of goyang kaki sebab kita memang buat biz.
- point terkumpul dari day 1 masuk lagi sebab tu sesuai sangat dengan orang yang sibuk.
- win win situation, bayangkan sama sama buat, sama sama dapat gi melancong. Kan best cam tu, takde la asyik orang yang sama je gi.

Ramai dah yang menjana income berpuluh ribu sebulan dengan hanya jual korset ni je. nak tau macamana boleh pm/sms akak ye...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails