Premium Beautiful

Friday, December 3, 2010

Biozone Car Sterilizer

Sebelum ni pun dah pernah tulis dah pasal biozone car sterilizer ni tapi sekarang lagi detail.
Adakah kita sedar akan pencemAran dalam kereta???

Kita menghabiskan lebih masa dalam kereta jika dibandingkan sebelum ini especially orang KL kan, sebabnye traffic jam kadang-kadang berjam-jam. Namun, adakah persekitaran kereta kita selamat? mengikut Laporan In Car Air Polution darpada International Centre for technology (CTA) tahap pencemaran dalam kereta mungkin jauh lebih serius daripada udara di luar.

Bahan-bahan pencemar berbahaya dalam kereta termasuk bahan organik meruap (volatile organic compounds) yang terdiri daripada benzena, toluena, xylena, formaldehid dan sebagainya. VOC memdihkan mata, hidung, kerongkong, peparu dan mengancam kesihatan. VOC juga hadir di dalam kereta baru kerana penggunaan gam, cat, vinil dan plastik dalam kereta.(sumber: Hidden Poisons in New Car, Utusan Konsumer Nov-Dis 2005).



Apakah Yang Boleh Kita Lakukan??

Kebanyakan daripada kita menggunakan penyegar udara untuk memperbaiki kualiti udara dalam kenderaan tanpa mengetahui kesan-kesan sampingan. teknologi penyegaran udara pasif biasanya memerangkap debi dan partikel. sementara itu unit penyegar udara aktif iaitu Biozone Car Sterilizer menyingkirkan agen pencemaran biologikal dan kimia yang hadir dalam kenderaan. Unit ini menggunakan teknologi 'Cold Plasma" yang menggabungkan penghasilan ion dan ozon.

Ia menukarkan oksigen kepada ozon yang kembali menjadi oksigen setelah menyingkirkan bahan-bahan pencemar.


Kelebihan Biozone Car Sterilizer!!!
Selamat (Ozone tidak lebih dari 0.03 ppm)
Ringan
Mudah digunakan
Teknologi Cold Plasma- ozon pada tahap tetap
- tiada bahan sampingan
Tanpa penyelenggaraan
Mesra alam


Bagaimana ia bertindak???

Menyingkirkan VOC, bau tembakau(untuk keluarga perokok), bau haiwan peliharaan,
Membasmi bahan-bahan pencemar
menyegarkan udara dalam kereta

Cara menggunakannya!!!

Hanya plug in pada tempat charge handphone dan pastikan ia ada lampu merah (bukan kuning atau hijau)

Cara Mendapatkannya!!!
hanya sms saya kat 012-2833801 atau pm saje
tanya saja pun takpa yang penting anda tak rugipun.....

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails