Premium Beautiful

Thursday, September 30, 2010

Switzerland, here I come!!

Tengah berdebar sangat ni nak gi melancong ke Switzerland pada 1 Oct 2010 hari Jumaat. Kat sini saya ingin menceritakan sedikit tentang activiti yang bakal kali alami di Swiss mengikut perancangan yang telah diberitahu oleh syarikat. berikut adalah maklumat serba sedikit tentang Swiss:
Suhu 15°c~ 20°c (Siang)
0°c~10°c (malam)
Perbezaan Masa : 6 jam lewat dari Malaysia
Mata Wang : Swis Franc (CHF)

Kami akan diterbangkan ke Swiss dengan menaiki Qatar Airways
Ini dia punya contoh kapalterbang.. he he.. the plane, the plane...



Ini adalah pemandangan dalam kapalterbang dengan tempat duduk yang selesa dan paling best sorang satu tv, tak yah share dengan orang lain.. ha..ha ini aku punya, yang tu kau punya..


Dan ini adalah pemandangan apabila sampai kat Doha, Qatar coz kitorang akan transit kat sini for 3 hours. Agak-agak korang cukup tak masa 3 jam tu untuk melontar, cukup kot. Rugi kalau tak melontar coz I dah tukar duit riyal.. Ish, ramainye manusia..



And tibalah saat yang di nanti, Lapanganterbang Zurich..



Day 1, dah bawa berjalan ke Lucerne, kota yang penuh sejarah



Ni lebih kurang gambar hotel kitorangla, dekat ngan sungai bla..bla..


Pas tu pegi melawat kawasan pergunungan Alps dan bolehla berjalan di tepi rumput yang hijau dan juga dipenuhi bunga-bunga indah..




Then naik Cable Car di Mt Titlis. bestnye bayangkan dengan naik cable car ni nampak lebih dekat gunung salji


Biasale tempat melontar mesti ada untuk orang yang gayat naik cable car..





Lepas tu gi melawat Lion Monument yang terkenal tu...




Melawat Chapel Bridge dan menikmati pemandangan indah tepi sungai..



Kemudiannya gi Wood Carving Shop





Nampak tak orang ni bukan main tekun lagi membuat kerjanye..






Pas tu naik cruise untuk lihat pemandangan dari dalam sungai plak, betul ke ayat ni..



Melawat Berne – “Cultural World
Heritage Sites”


Bayangkan anda berada di sini kawasan luarbandar Swiss dengan cuaca yang nyaman, nak kata sejuk tak sejuk sangat dan tak jugak panas..



Black Forest


Cuckoo Clock Workshop untuk lihat cara buat jam sebab Swis s memang terkenal dengan jamnya. Bolehla beli bawak balik sebagai souvenir..





Kemudian tempat makan kat tepi Rhine Falls. Rasanye lalu makan ke tengok air naik tinggi macam ni...

Haa tu sikit sebanyak bakal activiti, tapi confirm lepas ni I akan update aktiviti sebenar kami. Confirm lagi happening dan extravaganza, fantastic, bombastic dan loba-loba...
Tunggukan update seterusnye...
Pengalaman yang tak terlupakan dan tak boleh dibayangkan dengan kata-kata apabila kite sendiri menikmati hasil selepas kita berusaha. Yang penting, usaha pasti ada kejayaan.
Kalau tak berubah sampai bile pun dok macam tu dan harap-harap tak jadi lebih teruk.




No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails