Premium Beautiful

Sunday, April 24, 2011

StOrY about Persimmons!!

Buah ini dikenali sebagai "the fruit of the gods"atau orang Melayu panggil Pisang kaki. Bahasa Jermannya Persimmons Fruit. Banyak dijumpai di Asia dan Tenggara Europe, kaya ngan Calcium dan banyak tenaga. Boleh dimakan mentah, kering atau dimasak

Sebelum ni akak pernah makan buah persimmons ni kat Cameron Highland (pernah gi Cameron?) tapi rasenye takdelah sesedap dan semanis yang akak makan kat Perth ni..
dari segi perubatan plak ia boleh reduce the risk of atherosclerosis heart attacks.

Lagi satu kalernye yang oren tu menyebabkan ia kaya ngan beta karotene dan seterusny memang bagus untuk orang yang rabun...



Akak pun balun satu kotak and satu kilo kiwi fruit... emm puas dapat beli...



Bergambar ngan pokoknye sekali.. kalau boleh nak bawak balik sepokok...




Haa ni dalam kotak macam nilah rupenyeee...

Ni salah satu pengalaman yang dikutip sepanjang kat Perth.. nanti akak cite hal lain pulak key!!!



No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails