Premium Beautiful

Tuesday, April 19, 2011

Diary in PeRtH!!!

Wow!! Amazing experience!! walaupun dah banyak tempat akak gi travel, tapi bila tiap-tiap kali gi melancong mesti ada je pengalaman yang tak dapat dilupakan. Hari pertama sampai kat Perth, kitorang dah gi melawat, b4 that gi lunch dulu...





Dengan CDM Jue, baru je sampai kat Perth...




My hubby ngan Abg Lan and the gang...



Ada gak bangunan Victorian style kat Perth ni...




Rumah kat sini memang mahal. dianggarkan berjuta gak rumah ni...





Dengan idola akak, Kak Ana and Abg Lan...




Hidangan tengahari...banyaknye and lazat.. tau tak ni semua free je..




Haaa, macam kat Swiss plak, this room welcome us...




Ni plak lobby hotel..cantik kannn...




Night sightseeing...after that we all melantak kebab..jangan risau, halal tau!



2nd Day


At the Caversham Wildlife Park, tengok how they buang bulu biri-biri.. ni kira cara moden sikit compared last time they used gunting. .Tapi cara tu tak praktikal coz kalau libatkan beribu biri-biri nak digunting... camno????



Pastu demo cara nak bagi minum susu anak bebiri...



happynye bergambar


Dengan hubby kat Caversham Wildlife Park and its trademark...






3rd Day



Santapan jiwa for the day...




Ladang Persimmons or pisang kaki.. I wonder how it's got their name from...but very delicious








Happynye terutama DSM Su...mimpi jadi kenyataan...



Okk, I beli persimmons and kiwi fruit, bukan New Zealand je ada buah ni tauuu...






Pas makan, berehat jap, bagi ikan turunn dulu..



Nilah dia Fish and chipnye, the best fish and chip in town..whenever terlihat gambar ni perut terus lapar.. keh..kehh



Menikmati pemandangan marina




Jejaka macho....dengan latar belakang marina....







Kat Freemantle market, tengok besarnye kaki lobster ni...



Kat the best fish n chip in town, tapi memang sedap giler






Tengok show kat market....

Pastu shopping sakan... hasilnye emm, berbondong-bondong jugak...





Bergambar ramai-ramai kat Freemantle Market lepas aktiviti penyopingan....



Ni ngan kereta limo....



Emm, view cantik kan.. actually dari dalam bas ni...




Tanpa berlengah lagi... terus melantakkk...




Time bukak hadiah ngan CDM Kak Jue, happynya lah kan..




Tumpang rasa kek birthday orang dulu, pas ni confirm kena turn kita pulak.. tapi kek ni memang rasa best sangat.. yang sambut birthday plak, confirm ingat event ni sampai bila-bila...



Ni dalam Perth City Hall



After lunch sempat lagi posing...





Kat airport tengah check in nak balik KL..



Sempat lagi Kak jue jumpa cousinnya yang dok kat sana.. confirm boleh cakap melayu lagi..


Goodbye Perth!!!









Thanks for the great memories that I ever had...

Anda pun ingin melakar sejarah peribadi melancong ke luar negara??? Do not hesitate to call me key...



No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails