Suasana raya di KL baru bermula. Orang kata orang KL beraye sebulan. Dalam satu hujung minggu kadang-kadang kite terima lebih dari 3 undangan open house. Kadang-kadang bila pergi tu rasa nak makan tapi bila dah makan rasa menyesal sebab lari diet atau dah kenyang sangat.
Sememangnya, Syawal tidak dapat lari dari godaan meja makan. Beraneka ragam sajian istimewa yang sarat santan, kolesterol dan umumnya berlemak tinggi terhidang di meja makan – dari lemang, rendang, ketupat, lontong dan sebagainya.
Para pesakit yang menderita gastrik, gout, tekanan darah tinggi dan diabetes paling sensitif dengan perubahan kalori ini.
Diabetes also
Ghout!
Ghout!
Do contact me at 012-2833801. Pls be remind that this is the last month for rebet from company after 18 years of operation.
Ghout!
Ghout!
Antara kandungan kalori yang terdapat dalam juadah raya adalah seperti berikut:
Rendang Daging ( 4 ketul hidangan) = 355 kalori
Ketupat Daun Palas ( 1 ketul) = 216 kalori
Serunding Daging (100 gram) = 210 kalori
Seunding ayam (100 gram) = 200 kalori
Laksa Utara (1 mangkuk) = 551 kalori
Lemang (6 potong kecil) = 206 kalori
Nadi impit (6 ketul) bersama kuah kacang = 400 kalori
Lontong( 1mangkuk berisi 6 ketul nasi impit potongan kiub+ 2 senduk kuah) = 450 kalori
Sate (1 cucuk bersama 2 sudu besar kuah kacang) = 139 kalori
Ketupat Daun Palas ( 1 ketul) = 216 kalori
Serunding Daging (100 gram) = 210 kalori
Seunding ayam (100 gram) = 200 kalori
Laksa Utara (1 mangkuk) = 551 kalori
Lemang (6 potong kecil) = 206 kalori
Nadi impit (6 ketul) bersama kuah kacang = 400 kalori
Lontong( 1mangkuk berisi 6 ketul nasi impit potongan kiub+ 2 senduk kuah) = 450 kalori
Sate (1 cucuk bersama 2 sudu besar kuah kacang) = 139 kalori
Tapi jangan risau sebab anda ada jalan penyelesaian sekarang ni. Anda boleh menikmati juadah raya ni dengan senang hati kerana ada Premium beautiful.
U don't have to worry!!
Do contact me at 012-2833801. Pls be remind that this is the last month for rebet from company after 18 years of operation.
Grab this chance!!!
Comments
Post a Comment